АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Уроджена відсутність анального отвору і прямої кишки

Прочитайте:
  1. III) Брыжеечная часть тонкой кишки
  2. PAKE ОБОДОЧНОЙ КИШКИ
  3. R4: по передней поверхности ампулы прямой кишки
  4. V2: Топографическая анатомия 12-перстной кишки и поджелудочной
  5. V2: Топографическая анатомия прямой кишки. Операции.
  6. Анатомические стенки кишки.
  7. Анатомия и физиология желудка и двенадцатиперстной кишки.
  8. АНАТОМИЯ И ФИЗИОЛОГИЯ ПРЯМОЙ КИШКИ
  9. Анатомия и функция прямой кишки. Классификация по нозологической форме.
  10. Анатомия прямой и ободочной кишки.

Атрезія анального отвору і прямої кишки - вроджений виродок, при якому є від­сутній анальний отвір або пряма кишка, у таких випадках товстий відділ кишечника сліпо закінчується у тазовій порожнині. Переважно при даній патології є затримання меконію.

Клінічно при атрезії ану су на його місці знаходять випячування шкіри, через яке пальпуються калові маси. При атрезії прямої кишки такого вип'ячування не пальпу­ється, а клініка інших змін ідентична, тобто у тварин збільшений об'єм живота, від­сутній акт дефекації.

Лікування - оперативне. У місці розміщення анального отвору пінцетом, після під­шкірної інфільтраційної анестезії, відтягують шкіру і ножицями вирізають овальної форми отвір. Фіксують тварину у боковому положенні і в глибині рани під сполучною клітковиною можна помітити сліпий кінець прямої кишки, його фіксують пінцетом І повільно підтягують в рану. Лігатурою фіксують стінку кишки до підшкірної клітко­вини та шкіри в декількох місцях, а потім відрізають сліпий кінець прямої кишки, ви­даляють калові маси — первородний кал (меконій), а потім стінку кишки хірургічним вузлуватим швом підшивають до шкіри, виконуючи укол з зовні, а викол у просвіт прямої кишки. Такий метод попереджує інфікування каналу шва, а це забезпечує кра­ще загоєння рани у післяопераційний період.

Якщо сліпий кінець прямої кишки не вип'ячується в рану, то після вирізання шкі­ри розпрепаровують пухку сполучну тканину і в глибині рани відшукують сліпий кінець прямої кишки. Навколо неї тупим способом відшаровують слолучну тканину І намагаються вивести сліпий кінець до шкірної рани, а потім хід операційного втру­чання, як описано раніше.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 973 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)