АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Психоорганічні синдроми

Прочитайте:
  1. Невротичні синдроми
  2. Основні завдання терапевтичної служби в Україні.Уявлення про хворобу, її етіологію, патогенез, симптоми, синдроми,перебіг, діагноз, прогноз, лікування.
  3. Синдроми емоційних порушень
  4. Синдроми порушень моторної сфери
  5. Синдроми ураження окорухових нервів.
  6. Тема 13. Локалізація функцій у корі головного мозку. Синдроми уражень. Спинномозкова рідина, її зміни. Менінгеальний синдром.
  7. ТЕМА №38 Соматоневрологічні синдроми
  8. Тема: Основні психопатологічні синдроми
  9. Тема: Порушення свідомості. Типи і синдроми порушеної свідомості.

Належить до синдромів зниження психічних процесів та властивостей особистості. Частково його можна роз­глядати також як розлад пам'яті та інтелекту. Цим тер­міном позначається стан загального зниження психічних процесів і властивостей особистості, Що є характерним для органічних захворювань, які мають повільний пере­біг (гіпертонічна хвороба, склероз судин мозку), або для стійких наслідків органічного ураження головного моз­ку різного походження. Основними психопатологічними симптомами цього синдрому є такі: зниження уваги, зни­ження інтелекту (неспроможність творчої діяльності), лабільність емоцій. У хворих утруднюється концентрація уваги на зовнішніх об'єктах, предметах будь-якої діяль­ності. Вони погано згадують події особистого чи суспіль­ного характеру, складні професійні навички, виявляють погану кмітливість при розумовому напруженні. У них знижена активність, ініціатива, втрачені властиві їм ра­ніше вищі потреби та інтереси. В емоціях переважають нестриманість, ескплозивність, злість. Трапляються ви­падки розгальмованості інстинктів і не сумісної з зако­ном поведінки. Критичного ставлення до свого стану або немає зовсім, або ж воно недостатнє. Залежно від того, що переважає в симптомокомплексі, виділяють такі ва­ріанти психоорганічного синдрому: астенічний (перева­жає анергія, бездіяльність, втомлюваність); експлозив­ний — збудженість, емоційна лабільність; дементний — зниження пам'яті та інтелекту, втрати здатності критич­но оцінювати явища і події.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 604 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)