АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розвиток дитини з синдромом Дауна

Прочитайте:
  1. Алгоритм для диагностики острых лейкозов и разграничения их с миелодиспластическим синдромом. (по Bennett J.M. et al., 1985)
  2. Анатомия верхних дыхательных путей собаки с брахиоцефалическим синдромом. Розовым отмечены места сужения дыхательных путей.
  3. Анатомо – фізіологічні особливості новонародженої дитини. Характеристика та ознаки.
  4. Анатомо-фізіологічні особливості шкіри. Захворювання шкіри в новонародженої дитини
  5. Б. геморрагической лихорадке с почечным синдромом – 2-3 недели,
  6. Болезнь Дауна (трисомия 21).
  7. В чем состоят различия между синдромом отмены, ребаунд-эффектом и рецидивом?
  8. В. геморрагическая лихорадка с почечный синдромом,
  9. В. геморрагической лихорадки с почечным синдромом – бактериологическое исследование крови,
  10. Ведение больного с хроническим болевым синдромом: роль данных анамнеза и объективного осмотра

Звичайно, батькам, у яких народилася дитина з синдромом Дауна, доведеться нелегко. На щастя, зараз все менше батьків залишають таких дітей. А, навпаки, приймають цю ситуацію, і роблять все можливе і неможливе, щоб виростити щасливої людини.

Такій дитині обов’язково потрібно медичне спостереження. Необхідно виявити, чи є якісь вроджені вади, супутні захворювання. Доктора можуть призначити спеціальні препарати, які дозволяють зменшити вплив синдрому.

Батьків часто хвилює, скільки живуть діти Дауна. В середньому їх тривалість життя становить 50 років.

Дитина з синдромом Дауна розвивається повільніше. Він пізніше починає тримати голівку (до трьох місяців), сидіти (до року), ходити (до двох років). Але ці терміни можна скоротити, якщо не тягнути і звернутися за допомогою до фахівців.

Звичайно, в нашій країні зараз для таких дітей створені не кращі умови. Крім цього, забобони людей перешкоджають тому, щоб такі діти відвідували садки та школи. Однак у багатьох містах є реабілітаційні центри, організовані спеціальні дошкільні установи.

Батьки дитини повинні докласти максимум зусиль, щоб забезпечити повноцінне спілкування з дітьми, відвідування колективних занять і свят і т.д.

Як правило, для таких дітей складають індивідуальну програму занять, яка включає:

1. Спеціальну гімнастику. Вона необхідна для формування моторних здібностей. Гімнастику потрібно починати в ранньому віці і робити щодня. У міру дорослішання дитини комплекс вправ змінюється.

2. Масаж — ефективний засіб реабілітації дитини. Сприяє загальному оздоровленню і розвитку дитини.

3. Ігри з дитиною: пальчикові, активні. Дуже важливі колективні ігри.

4. Вивчення алфавіту і рахунку.

5. Читання і заучування напам’ять віршів, спів пісень і т.д.

Основне завдання — це максимально підготувати дитину з синдромом Дауна до самостійного життя. Не ізолювати його від суспільства, не ховати в чотирьох стінах. Любов і турбота допоможуть йому пройти через всі складності і жити повноцінним життям.

 

 

Вчені відкрили новий спосіб лікування синдрому ДаунаАвтор: Lesly · Опубліковано: 27.11.2009 09:22 · Розділ: Медицина

Збільшення рівня речовин, що відповідають за передачу імпульсів у мозку може попередити розвиток розладів пам’яті при синдромі Дауна, що унеможливлює процеси навчання та перешкоджає нормальному розвитку мозку, повідомили дослідники з Медичної школи Стенфордського університету (США).

Коли мишам з аналогом хвороби Дауна вводили ліки, що підвищували рівень нейромедіатора норепінефрину (норадреналіну), який нервові клітини використовують для "спілкування" між собою, фахівці спостерігали покращення розумових здібностей у своїх піддослідних.

Відкриття дає можливість розробити нові методи лікування розумових порушень, що спостерігаються при хворобі Дауна, яка щороку тільки в США діагностується в близько 5 тис. новонароджених.

Синдром Дауна (трисомія по 21 хромосомі) спостерігається, в людей з додатковою копією хромосоми 21. Фото взяте з сайту health-myth-exposed.com

"Якщо почати лікування вчасно, то можна буде дати можливість хворим дітям накопичувати та аналізувати інформацію, - повідомив у своїй заяві один з науковців, доктор Ахмед Салехі. – Теоретично, це може привести до поліпшення когнітивних функцій у цих дітей".

Синдром Дауна спостерігається, в людей з додатковою копією хромосоми 21. При народженні такі діти не є розумово відсталими, однак порушення процесів запам’ятовування внаслідок вродженого розладу, перешкоджає нормальному розвитку мозку.

При синдромі Дауна спостерігаються низькі рівні норепінефрину в блакитній плямі.

Салехі та його колеги проводили експерименти над мишами, що мали зайву копію 16 хромосоми, результатом чого, було виникнення розумового розладу, що нагадує симптоми при захворюванні Дауна у людей.В ході дослідження було встановлено, що у хворих мишей рівень норепінефрину був набагато нижчим ніж у здорових. Нестачу було виявлено в ділянці мозку, яка зветься "блакитна пляма".

Миші з порушеннями в цій ділянці мозку не могли продемонструвати нормальну поведінку. Наприклад, вони не будували гнізд при поміщенні в нову клітку, як це роблять нормальні тварини. Однак, після введення ліків, що підвищують рівень норепінефрину, ситуація змінилася на краще: протягом кількох годин після введення препарату, хворі особини починали будувати гнізда, не поступаючись в цьому своїм здоровим родичам.

Доктор Салехі зізнався, що не сподівався такого швидкого ефекту. Однак дія нових ліків триває недовго, тому дослідники додали, що це відкриття потребує докладного вивчення та доопрацювання.

Сьогодні на ринку вже є ліки від депресій та синдрому дефіциту уваги з гіперактивністю, дія яких спрямована на продукування норепінефрину. Салехі додав, що дію цих препаратів необхідно випробувати на людях з синдромом Дауна.

 

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 976 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)