АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Як поліпшити спілкування

Ось кілька порад, що допоможуть спілкуватися з людьми, в яких СД.

● Схиліться, щоб ваші очі були на рівні їхніх очей.

● Говоріть короткими і простими реченнями.

● Активно використовуйте міміку та жести.

● Дайте їм час обдумати ваші слова і відповісти.

● Слухайте їх уважно і просіть повторити свої вказівки.

 

 

Чим ви можете допомогти своїй дитині?

У першу чергу, оточіть його своєю любов’ю і турботою, але не обмежуйте його свободу своєї гіперопікою. Не шукайте в поведінці дитини будь-яких відхилень, адже всі діти по-різному проявляють свої почуття. Пам’ятайте, що його основні потреби не відрізняються від потреб будь-якого іншого дитини.

Поспілкуйтеся з батьками дітей з синдромом Дауна, їхні поради допоможуть вам у заняттях з малюком, а позитивний досвід додасть впевненості. Знайте, що існують організації, що займаються допомогою дітям з синдромом Дауна.

Постійно займайтеся з вашою дитиною, використовуючи при цьому його сильні якості – хороше зорове сприйняття і здатність до візуального навчання. Показуйте йому різні картинки, літери, написані слова, будь-які інші наочні посібники …

Через зниженого м’язового тонусу у таких діток порушується рухова функція, що може затримувати їх подальший розвиток. Необхідно пам’ятати, що всі рухові навички покращуються з тренуванням. Тому придумуйте нові вправи, показуйте їх дитині, завжди хвалите його за успіхи. Для зміцнення м’язів кисті корисні малювання, ліплення пластиліном, конструювання, сортування дрібних предметів, нанизування намистин.

Враховуючи те, що у таких дітей більш короткий, порівняно зі здоровими, період концентрації, намагайтеся під час занять змінювати види діяльності.

Будьте готові до того, що під час навчання вам доведеться зіткнутися з труднощами в запам’ятовуванні малюком нових понять та навичок, у встановленні послідовності дій, в умінні міркувати і узагальнювати …

Намагайтеся розширювати коло спілкування вашої дитини, адже ще одна його сильна сторона – це здатність наслідувати поведінку однолітків і дорослих, вчитися на їх прикладі.

Останнім часом зростає популярність програм ранньої педагогічної допомоги дітям з відхиленнями у розвитку. Це пов’язано з успіхами її застосування в різних країнах світу. Програма «Маленькі сходинки”, розроблена в австралійському Університеті Маккуері, рекомендована до широкого використання та Міністерством освіти Росії. У ній описується індівідуальноя робота з дітьми, розповідається як навчити малюка навичкам сприйняття мови, розвинути його рухову активність.

Багато діток, котрі навчалися за цією програмою змогли ходити у звичайні школи, де навчаються за індивідуальними планами. До речі, навчання в простій школі зі звичайними дітьми теж має важливе значення для дитини.

По-перше, він спілкується з однолітками, наслідуючи їх навчається тому, як вести себе в побутових ситуаціях, як грати в футбол, кататися на велосипеді, танцювати.

По-друге, дитина не відчуває себе ізгоєм, та й для однолітків він не чужий. Він – частинка суспільства! Ще краще, якщо ровесники беруть шефство над такими дітьми, або коли всі разом займаються у різних гуртках.

Звичайно ж, не все у вихованні дитини для вас буде легко. Щоденні інтенсивні заняття вимагають великої праці і терпіння. Не завжди ви зможете досягти 100% бажаного результату. Але скільки радості вам будуть приносити нехай навіть маленькі перемоги вашого малюка! А їх при бажанні і наполегливості буде чимало!

 


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 873 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)