АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тема 4. Проведення збудження нервовими волокнами та через нервово-м’язовий синапс

Фізіологічні властивості нервових волокон. Механізми проведення нервового імпульсу мієліновими та безмієліновими нервовими волокнами. Закономірності проведення збудження. Швидкість проведення збудження, фактори, від яких вона залежить. Характеристика нервових волокон типу А, В, С.

Нервово-м’язовий синапс, його будова, функції. Механізми хімічної передачі збудження через нервово-м’язовий синапс. Потенціал кінцевої пластинки (ПКП). Фізіологічні механізми блокади нервово-м’язової передачі.

Тема 5. Властивості і механізми скорочення та розслаблення скелетних м’язів. Фізіологія м’язів. Механізми скорочення та розслаблення скелетних м’язів. Механізми поєднання збудження та скорочення у м’язових волокнах.

Функції й властивості скелетних м’язів. Типи м’язових волокон. Типи скорочення м’язів залежно від частоти подразнення: одиночні, тетанічні. Типи скорочення м’язів залежно від зміни їх довжини і напруження: ізометричні, ізотонічні. Залежність між довжиною м’язового волокна та його напруженням. Залежність між швидкістю скорочення м’язів та їх навантаженням. Властивості м’язів в організмі. Рухові одиниці. Електроміографія. Сила й робота м’язів. Динамометрія. Енергетика м’язового скорочення.

 


Дата добавления: 2015-07-17 | Просмотры: 1829 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)