АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Авертання голови на бік.

Прочитайте:
  1. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  2. Б 8 Охарактеризуйте скелет голови Назвіть кістки мозкового та лицевого черепа
  3. Вени голови і шиї.
  4. ВІДНОШЕННЯ ГОЛОВИ ПЛОДА ДО ПЛОЩИН ТАЗА
  5. ВПЛИВ ПОЛОГІВ НА ФОРМУ ГОЛОВИ
  6. Д. Ритмічне, синхронне з пульсом похитування голови.
  7. Е. Чотириголовий, кравецький, клубово-поперековий
  8. ЗАНЯТТЯ 2. ПРОВІДНИКОВА АНЕСТЕЗІЯ НЕРВІВ ГОЛОВИ
  9. Заповніть таблицю «Вени голови та шиї»

Ознаки:з родових шляхів виступають обидві грудні кінцівки,причому та,на бік якої завернута голова,-менше.Пальпацією виявляють зігнуту шию.

Допомога.Накладають на передлежачі кінцівки акушерські петлі;вводять у порожнину матки ослизнювальну рідину;відштовхують плід рукою або костуром в матку;захопивши пальцями очні орбіти або мордочку плода,виводять його голову в родові шляхи.Щоб запобігти при цьому скручуванню шиї,притримують рукою нижній край щелепи.

При значному завороті накладають на голову плода акушерський недоузок.Для цого за допомогою петле провідника обводять навколо шиї плода складену вдвоє мотузку і пропустивши її кінець через зашморг,роблять дві петлі,з яких одну опускають через потилицю на лицьову частину голови,а другу залишають на шиї біля вушних раковин.Потягуючи за кінці мотузки,закріплюють створений таким чином недоузок на голові плода і за його допомогою виправляють заворот.

Завертання полови вниз.

Ознаки:у родових шляхах промацуються розтавлені передні кінцівки й опущену між ними голову.

Допомога.Для виправлення завороту при лобному передлежанні голови накладають акушерські петлі на передні кінцівки,підводять під нижню щелепу плода руку і відштовхуючи його в порожнину матки,виводять голову в таз.Фіксують її і витягують плід.

Якщо голова сильно опущена донизу,накладають на нижню чи верхню щелепу плода акушерську петлю,і натягуючи мотузку та одночасно відштовхуючи за допомогою костура Кюна потилицю плода в порожнину матки,виправляють розміщення голови і витягують плід.При шийному передлежанні за допомогою подвійних гачків Крея-Шоттлера чи Афанасьєва захоплюють за потилично-остисту зв’язку й передають мотузку помічникові для натягування,а акушер у цей час спрямовує рукою голову плода в родові шляхи.

Ідіопатичні незаразні аборти у самок с.-г. тварин

Аборт у тварин, переривання вагітності з подальшим повним або частковим розсмоктуванням зародка або з вигнанням з матки мертвого (викидня) або незрілого плоду (недоноска). Розрізняють А. незаразні і заразливі. Ідіопатичні незаразні А. виникають при неповноцінності жіночих і чоловічих статевих кліток в результаті захворювань самки або самця, порушення обміну речовин в їх організмі, що негативно впливає на формування статевих кліток або на розвиток вже заплідненою жіночою половою клітки (зіготи). Причинами таких А. можуть бути також запальні процеси в плодових оболонках або в тканинах плодовместіліще.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 398 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)