АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ГОСТРА ГНІЙНА ІНФЕКЦІЯ.

Прочитайте:
  1. Анаеробна інфекція. Характеристика ознак анаеробної гангрени
  2. Вірусні повітряно-крапельні інфекції. ВІЛ-інфекція. Дітячі інфекції. Карантінні інфекції.
  3. ГОСТРА АНАЕРОБНА КЛОСТРИДІАЛЬНА ІНФЕКЦІЯ
  4. Гостра гіпертензивна енцефалопатія.
  5. ГОСТРА ГНІЙНА ІНФЕКЦІЯ.
  6. Гостра дисекція аорти.
  7. ГОСТРА ДИХАЛЬНА НЕДОСТАТНІСТЬ
  8. Гостра дихальна недостатність
  9. Гостра ІХС

 

 

172. Під час проведення курсу проти рецидивного лікування з приводу виразкової хвороби 12-палої кишки пацієнтові ввели п/ш 2 мл 2% р-ну папаверину в зовнішній бік верхньої третини правого плеча. На четверту добу в місці ін’єкції з’явилась гіперемія шкіри, болісне ущільнення. Шкіра на дотик гаряча. Температура тіла 37,9*. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

173. Фельдшер „Швидкої допомоги” ввів пацієнтці під час гіпертонічного кризу в верхньозовнішній квадрант лівої сідниці в/м 5 мл 25% сірчанокислої магнезії. На третю добу з’явився біль в лівій сідниці, який поступово посилювався, став смикаючим. Температура тіла підвищилась до 39,2*. При обстеженні: в верхньозовнішньому квадранті лівої сідниці гіперемія шкіри, набряк, болісне ущільнення з розм’якшенням в центрі. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

174. Під час роботи слюсар наколов праву руку металевою ошуркою. Через 2 дні з’явився прогресуючий біль в правій кисті, головний біль, розбитість, слабкість. Температура тіла підвищилась до 39,6*. Останню ніч не спав із-за болю. При обстеженні: значний набряк правої кисті. Пальпація у проміжку між ІІІ та ІV пальцями викликає сильний біль. Пальці вилоподібно розведені, зведення викликає посилення болю. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

175. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на наявність болючого утворення на лівому передпліччі, яке з’явилося 3 дні назад після розчухування шкіри. При обстеженні: на тильній поверхні лівого передпліччя мається гіперемія шкіри, болюче ущільнення діаметром 1,5 см, у вигляді конусу, на верхівці якого зеленуватий стрижень. Загальний стан не порушений. Температура тіла 37,2*. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

176. До фельдшера ФАПу звернулась 43-річна жінка, хвора на цукровий діабет, зі скаргами на сильний біль в поперековій ділянці, загальне нездужання, високу температуру. Вважає себе хворою на протязі тижня. При обстеженні: загальний стан важкий. Пацієнтка дещо ейфорична. Температура тіла 38,9*. В поперековій ділянці визначається гіперемія шкіри, болючий інфільтрат 10 х 8 см, з множинними отворами, з яких виділяються густий гній та некротичні маси. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

177. До ФАПу звернувся молодий чоловік зі скаргами на сильний біль в лівій пахвовій ямці, підвищення температури. Вважає себе хворим на протязі 8-10 днів. При обстеженні: сорочка і майка пацієнта брудні, з пахвових ямок виражений запах поту. В лівій пахвовій ямці мається гіперемія шкіри, болісний інфільтрат конусоподібної форми, з розм’якшенням в центрі. Ліва рука відведена від тулуба, приведення посилює біль. Температура тіла 38,7*. Попередній діагноз? Причина захворювання? План лікування?

 

 

178. До ФАПу звернулася мати з 5-річним хлопчиком, який тиждень назад, бігаючи босим, поранив праву ногу об гострий камінець. Ранку обробили розчином діамантового зеленого. Через 3 дні підвищилась температура тіла, з’явились в’ялість, кволість. Дитина скаржиться на біль в нозі. При обстеженні: хлопчик ейфоричний. Температура тіла 39,1*. На підошвенній поверхні правої ступні коричнева кірка 2 х 0,8 см, з зоною гіперемії навкруги. Пальпація болісна. Тильна поверхня лівої стопи набрякла. На внутрішній поверхні правої гомілки визначається червона болісна смуга у вигляді натягнутого шнура. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

179. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на сильний біль під нижньою щелепою зліва, кволість, нездужання, підвищення температури. Захворювання пов'язує з зубним болем, який з'явився біля тижня назад. При обстеженні: пацієнт кволий, загальмований. Температура тіла 39,8*. Під нижньою щелепою зліва визначається гіперемія шкіри, болісне ущільнення 4х3 см, з розм'якшенням і хисткістю в центрі. Розкривання рота обмежене, болісне. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

180. Фельдшер „Швидкої допомоги” прибув на виклик. Пацієнт скаржиться на пекучий біль в правій гомілці, почервоніння шкіри, озноб, високу температуру. Вважає себе хворим 3 дні, захворювання пов'язує з переохолодженням. При обстеженні: пацієнт кволий, температура тіла 39,6*. На правій гомілці яскрава гіперемія шкіри з чіткими, нерівними контурами. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

181. На прийом до фельдшера ФАПу звернулась домогосподарка зі скаргами на свербляче почервоніння на ІІІ пальці лівої кисті. З анамнезу з'ясовано, що напередодні розробляла м'ясо. При обстеженні: загальний стан не порушений, температура тіла 36,7*. На тильній поверхні ІІІ пальця лівої кисті яскрава гіперемія, чітко відокремлена від оточуючих тканин. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

182. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на наявність якогось утворення на лівому лікті. Вважає себе хворим на протязі тижня, захворювання пов’язує з забоєм. При обстеженні, в ділянці правого ліктьового суглобу пухлино подібне утворення овальної форми, розміром 4,5х5,5 см, м”яко-еластичної консистенції. Рухи в суглобі в повному обсязі, безболісні. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

183. До фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на біль в лівій гомілці. Вважає себе хворим на протязі 3 днів, за 2 дні до цього ударився ногою об приступку автобуса. При обстеженні: біль при пальпації передньої поверхні лівої гомілки в середній третині. Біль посилюється при постукуванні по великогомілковій кістці. Симптом осьового навантаження негативний. Рухи стопою посилюють біль в гомілці. Попередній діагноз? План лікування?

 

 

184. На прийом до фельдшера ФАПу звернувся пацієнт зі скаргами на сильний біль в правому коліні, загальне нездужання, підвищення температури до 38,9*. Вважає себе хворим на протязі тижня, за 3 дні до цього упав, забившись правим коліном. При обстеженні: правий колінний суглоб збільшений в обсязі, контури його розгладжені. Визначається симптом балотування наколінника. Шкіра над суглобом гіперемована, гаряча, блискуча. Рухи в суглобі різко обмежені, болісні. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 

185. Вночі фельдшер „Швидкої допомоги” прибув на виклик. Мати 5-річного хлопчика розповіла, що тиждень назад він перехворів фолікулярною ангіною. 3 дні назад почав скаржитись на біль в правій нозі, став кульгати. Біль посилювався, підвищилась температура до 39,9*, дитина стала марити. При обстеженні: хлопчик кволий, ейфоричний. Зів – легка гіперемія. Права гомілка збільшена в обсязі, пальпація і особливо постукування по великогомілковій кістці різко болісні. Попередній діагноз? Дії фельдшера? План лікування?

 

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 2461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)