АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Заходи щодо ліквідації туберкульозу птиці.

Прочитайте:
  1. IV. Заходи в неблагополучному щодо лейкозу господарстві, фермі, стаді
  2. А. КЛІНІЧНА КЛАСИФІКАЦІЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ
  3. В районе улицы Крещатик в вечерне-ночное время происходят грабежи и драки, милиция боится заходить на Майдан. Киев, 11.03.2014
  4. Вакцинація новонароджених проти туберкульозу.
  5. Ветеринарно - санітарні заходи в пташнику
  6. Ветеринарно-санітарні заходи в неблагополучних щодо туберкульозу господарствах
  7. Види відшкодування шкоди та інші заходи реабілітації.
  8. Вкажіть заходи, які спрямовані на підготовку шлунково-кишкового тракту до ургентного оперативного втручання.
  9. Гігієна праці при роботі з пестицидами (види пестицидів, особливості дії та способів застосування, заходи безпеки та профілактики захворювань).
  10. Гігієна праці при роботі з пестицидами( види пестицидів, особливості дії та способів застосування, заходи безпеки та профілактики захворювань)

5.1. При встановленні захворювання птиці на туберкульоз господарство, відділення, ферму, пташник, двір оголошують у встановленому порядку неблагополучним і вводять карантинні обмеження, при яких забороняється:

переміщення птиці з неблагополучних пташників у межах господарства (відділення, ферми);

вивезення інкубаційних яєць і птиці в інші господарства для комплектації стад;

вивезення яєць від хворої птиці в торговельну мережу;

інкубація яєць із неблагополучних пташників.

5.2. Яйця, отримані від хворої птиці, направляють на утилізацію або після проварювання (не менше 10 хв.) згодовують тваринам.

5.3. Роблять перерву в інкубації, санують інкубаторії.

5.4. Всю птицю неблагополучного пташника (ферми, господарства) забивають протягом 15-30 діб, проводять заключні оздоровчі заходи, після чого формують нове стадо із здорових молодок.

5.5. Птицю забивають у забійному цеху господарства чи вивозять на м'ясопереробні підприємства. Забій птиці проводять із дотриманням санітарних та ветеринарно-санітарних вимог чинного законодавства.

Ветеринарно-санітарну оцінку продуктів забою птиці проводять згідно з Правилами передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м'яса та м'ясних проду­ктів, затвердженими наказом Державного департаменту ветеринарної медицини Міністерства аграрної політики України від 7 червня 2002 року №28 і зареєстрованими у Міністерстві юстиції України 21 червня 2002 року за № 524/6812.

5.6. Пух, пір’я від хворої на туберкульоз птиці дезінфікують, або утилізують в спеціально обладнаному цеху. При цьому забезпечують повне їх знезараження. Одержану кормову біологічну добавку направляють для введення у раціон іншим видам тварин.

При відсутності обладнаного цеху утилізації пух та пір’я птиці знищують шляхом спалювання чи закопування на глибину до 2 метрів у спеціально відведених місцях.

5.7. На м’ясопереробні підприємства вводять обмеження на весь період забою хворої птиці на туберкульоз. Надалі проводять їх санацію (механічне очищення, дезінфекцію, дезінсекцію, дератизацію).

5.8. Проводять механічне очищення, дезінфекцію (вимушену та остаточну) пташників, обладнання, виробничих територій, транспорту та інших об’єктів у відповідності до діючої Інструкції з проведення ветеринарної дезінфекції об’єктів тваринництва, затвердженої 25 серпня 1988 року ГУВ Держагропрому СРСР дезінфекційними засобами, які зареєстровані в Україні, відповідно з настановами щодо їх застосування.

Послід знезаражують біотермічним методом. При активному біологічному процесі витримують послід не менше 45 діб. При температурі нижче 0 С0 біотермічні процеси сповільнюються, тоді термін знезараження посліду збільшують до 90 діб.

5.9. Обмеження з господарства, відділення, ферми, пташника знімають в установленому порядку після забою всієї неблагополучної щодо туберкульозу птиці та проведенням заключних ветеринарно – санітарних заходів, санації приміщень, території, інвентарю тощо.

5.11. З метою швидкої ліквідації туберкульозу розпорядженням головного інспектора ветеринарної медицини району за погодженням з власником птиці допускається забій усього поголів’я господарства, відділення ферми, не чекаючи закінчення терміну експлуатації птиці.

5.12. При виявлені туберкульозу птиці на подвір’ї громадян всю птицю забивають протягом 10 днів та проводять комплекс ветеринарно - санітарних заходів (механічна очистка, дезинфекція, дератизація тощо). Інші види тварин, які є у господаря двору, досліджують на туберкульоз згідно діючої інструкції. Визначають якість проведеної санації двору лабораторними дослідженнями. При від’ємних результатах досліджень двір вважають благополучним щодо захворювання на туберкульоз.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 408 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)