АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.

Прочитайте:
  1. II. Доброякісні пухлин статевих органів, ендометріоз
  2. II. Лебон и его характеристика массовой души
  3. III. Характеристика на интерна
  4. IX. Характеристика основных классов АМП
  5. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  6. Автоматизм. Проходження потенціалу дії в атипових кардіоміоцитах синоартріального вузла, фізіологічна роль.
  7. Анатомическая характеристика
  8. Анатомическая характеристика
  9. Анатомічна та фізіологічна характеристика ретикулярної формації
  10. Анатомо- фізіологічна характеристика білої та сірої речовин спинного мозку.

Підшлункова залоза розміщена позаду шлунка, в ній виділяють головку, тіло залози і хвіст. Залоза відноситься до залоз змішаної секреції. Внутрішня секреція полягає у виробленні клітинами острівців гормонів (інсуліну і глюкагону). Зовнішньосекреторна функція підшлункової залози полягає у виробленні підшлункового соку. Печінка найбільша залоза організму. У печінці постійно утворюється жовча, яка надходить до жовчного міхура, а з нього по жовчній протоці до дванадцятипалої кишки. Печінка має добовий ритм: вдень основним процесом є утворення і виділення жовчі, вночі - синтез глікогену. Функції печінки: Метаболічна; Холесекреторна; Бар‘єрна; Гемопоетична. Скарги при патології печінки і жовчовидільноі системи: Основні "печінкові” скарги: 1. Біль у правому підребір'ї; 2.Печінкова диспепсія: зниженя апетиту, почуття важкості. 3. Свербіння шкіри, іноді з кропив'янкою.4. Жовтяниця, темний колір сечі, знебарвлення стільця.5. Масивне криваве блювання. Тривожні симптоми при захворюваннях органів травлення, Вони вказують на присутність серйозної органічної, іноді гострої патології, на необхідність невідкладних діагностичних заходів, інтенсивного спостереження та лікування, вирішення питання про необхідність хірургічного втручання.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 861 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)