АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Назва:Особливості догляду за хворими з ліжковим режимом

Прочитайте:
  1. Використання міхура із льодом, газовивідної трубки, грілки під час догляду за хворими.
  2. Д0ГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 325
  3. Деонтологія догляду
  4. Догляд за важкохворими
  5. Догляд за важкохворими та хворими в агональному стані. Поняття про вмирання організму.
  6. ДОГЛЯД ЗА ТРАВМАТОЛОГІЧНИМИ ХВОРИМИ
  7. Догляд за тяжкохворими
  8. ДОГЛЯД ЗА ТЯЖКОХВОРИМИ І ХВОРИМИ, ЯКІ ВМИРАЮТЬ. РЕАНІМАЦІЙНІ ЗАХОДИ 331
  9. Догляд за тяжкохворими та тими, хто помирає.
  10. Догляд за тяжкохворими, які перебувають у стані коми

1. Після проведення оперативного втручання під загальним знеболенням, пацієнта доставлено в післяопераційну палату. Свідомість пацієнта в палаті загальмована, мовний контакт з пацієнтом утруднений. Пацієнту надане положення на спині з при піднятим головним кінцем функціонального ліжка. Вкажіть, які помилки допущені в даному випадку?

2. Пацієнт, що 6 годин тому переніс операцію на органах грудної клітки, знаходиться в палаті хірургічного відділення, де за ним організовано індивідуальне спостереження. Медична сестра уважно слідкує за характером дихання хворого, пульсом, станом дренажів і температурою тіла. Вкажіть на стан яких ще показників необхідно звертати увагу?

3. Під час зміни натільної білизни пацієнту з політравматичним ураженням, що знаходиться на ліжковому режимі, підтягують спочатку сорочку ззаду до потилиці, а спереду до грудей, потім звільняють з рукава травмовану руку і лише після цього звільняють здорову руку і скидають сорочку. Вкажіть яка помилка допущена в послідовності дій?

4. У пацієнта Р., який в зв’язку з важкістю загального стану, тривалий час перебуває на ліжковому режимі в пасивному положенні, під час огляду виявлено гіперемію шкіри з ознаками мацерації в пахових складках і в стегново-калитковій ділянці. Вкажіть яке ускладнення розвинулось у хворого і, які можливі міроприємства по його ліквідації?

5. Пацієнту Л, який тривало перебуває на ліжковому режимі після перенесеної нейрохірургічної операції, в комплексі гігієнічних міроприємств 1 раз в день підмивають, 1 раз на тиждень миють голову і ноги і підстригають нігті. Вкажіть, чи задовільна частота зазначених міроприємств?

6. При огляді пацієнта Т., 68 років, якому 7 днів тому виконано ампутацію обох нижніх кінцівок з приводу емболії клубових артерій, в крижовій ділянці виявлено гіперемію шкіри з відшаруванням епідермісу і локальним набряком. Вкажіть, що за ускладнення виникло у пацієнта?

7. Пацієнту К., який 3-й день знаходиться в сопорозному стані після нейрохірургічної операції, щодня проводять туалет ротової порожнини. Для цього йому ополіскують рот слабким розчином перманганату калію і тампоном протирають внутрішню і зовнішню поверхню зубів. Вкажіть, які помилки допущено при проведенні зазначеної гігієнічної процедури?

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 525 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)