АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

II клас (бета-адреноблокатори).

· зменшення автоматизму передсердь та шлуночків, збільшення їх рефрактерного періоду, що призводить до підвищення порогу фібриляції шлуночків;

· зменшують амплітуду трансмембранного потенціалу;

· зменшують АВ- та внутрішньошлуночкову провідність;

· блокують ефекти катехоламінів;

· переважає зменшення реполяризації, ніж ефективного реф­рактерного періоду.

1. Пропранолол (анаприлiн) неселективний бета-адреноблокатор без симпатомiметичної активностi з мембрано­стабiлiзуючою дiєю у дозi 10 і 40 мг у таблетованiй формi та 5 мг у розчинi. У середньому 40-160 мг на добу перед прийомом їжі.

2. Метопролол (корвітол) - 50 і 100 мг, на добу 150-400 мг.

3. Атенолол (атеносан)- 50-100 мг 2 рази на добу (12 год).

4. Ацебутолол (сектраль) - 400 мг на добу (24 год).

5. Талiнолол (корданум) - 50 мг, на добу - 150-600 мг.

6. Небіволол – 5-10 мг один раз на добу.

7. Локрен 10-20 мг на добу.

8. Соталол - 80-160 мг 1-2 рази на добу. Антиаритмічні ефекти переважають у порівнянні з іншими бета-адреноблокаторами, що зумовлене електрофізіологічними властивостями антиаритмічних препаратів ІІ і ІІІ класів.

Бета-адреноблокатори кардіоселективної дiї (з бiльшим впливом на бета1-адренорецептори, розташованi у мiокардi, без впливу на бета-адренорецептори гладеньком’язових клiтин, що дозволяє зменшити негативний вплив засобiв цiєї групи у хворих з бронхообструкцiєю та виразковою хворобою): талiнолол (корданум), метопролол (корвітол), атенолол (атеносан), бісопролол (локрен) Бета-блокатори з внутрiшньою симпатомiметичною активнiстю (без суттєвого негативного хронотропного ефекту в спокої та впливом на прирiст ЧСС в умовах стресу): окспренолол (тразикор), піндолол (віскен), альпренолол (аптин). Бета-адреноблокатори також по своїй мембраностабілізувальній активності розподіляються на групи з сильною дією (пропранолол, ацебутолол, лабеталол), слабкою (піндолол) і відсутністю ефекту (метапролол, надолол, тимолол).

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 386 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)