АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Правила роботи (кувез, електровідсмоктувач, апарат штучної вентиляції легенів).

Прочитайте:
  1. COBPEMEННЫE ПРАВИЛА ПЕРЕЛИВАНИЯ КРОВИ
  2. II ОБ’ЄМ ТА ПРАВИЛА ОФОРМЛЕННЯ ІСТОРІЇ ХВОРОБИ
  3. III. Общие правила заполнения рецепта.
  4. III. ПРАВИЛА ВЕДЕНИЯ ДНЕВНИКА
  5. VI. Проведення перевірок стану умов і безпеки праці та профілактичної роботи
  6. VII. Короткі методичні вказівки до роботи студентів на
  7. АГОРИТМ ВИКОНАННЯ РОБОТИ.
  8. Активное наблюдение за больным ребенком. Стационар на дому. Правила оформления рецептов, больничных листов.
  9. Будова і функції апарату Гольджі у рослинній клітині.
  10. Будова мікроскопа. Правила роботи з ним

Кувез — це спеціальний інкубатор, в якому підтримуються постійна температура, вологість і необхідне насичення повітря киснем. Спеціальні пристосування дозволяють організувати догляд за дитиною, робити різноманітні маніпуляції (аж до зважування), не виймаючи дитину з кувеза. Верхня частина кувеза зроблена з оргскла або пластмаси (прозора). Це дозволяє стежити за станом і поведінкою дитини. На передній стінці ковпака укріплені термометр і гігрометр, за показами яких можна судити про температуру і вологість всередині кувеза.

Перед використанням кувез повинен бути добре провітрений і продезінфікований. Відповідно до інструкції по експлуатації рекомендується проводити дезінфекцію кувеза формаліном. Для цього під ковпак кладуть шматок вати, змоченої 40%-м розчином формаліну, і включають кувез на 6-8 год, після чого вату видаляють і інкубатор залишають включеним при закритому ковпаку ще 5-6 ч. Внутрішні стінки ковпака, ложе для дитини і подкладной матрац ретельно протирають 0,5%-м розчином хлораміну.

Кувез включають в певній послідовності: спочатку заповнюють водою водоіспарітельную систему, потім підключають до мережі, далі плавним обертанням регуляторів температури і вологості підбирають необхідний мікроклімат.

Дитина в кувезі знаходиться оголеним. Усередині підтримуються постійна температура 34-37 ° С і відносна вологість повітря 85-95%; подається кисень в суміші з атмосферним повітрям, причому концентрація кисню не перевищує 40%. Спеціальна система тривоги оповіщає звуковим сигналом про порушення параметрів мікроклімату в кувезі.

Терміни перебування в кувезі залежать від загального стану дитини. Якщо новонароджений знаходиться в ньому більше 3-4 днів, то значно зростає мікробна забрудненість. За існуючими правилами в такому випадку слід перекласти дитини в іншій вимитий і провентильований інкубатор.
Виходжування недоношених дітей в кувезі протягом 3-4 тижнів в значній мірі підвищує ефективність лікувальних заходів і знижує ризик виникнення різних ускладнень.

Електровідсмоктувач - пристрій призначений для відсмоктування рідини з ротової порожнини та гортані в процесі надання стоматологічної та неонатологічної допомоги в умовах поліклінік, лікарень та інших лікувальних установ.

Конструкція пристрою забезпечує плавне регулювання швидкості відкачування рідини, індикацію роботи компресора розрідження й індикацію заповнення ємності до рівня її очищення з одночасним відключенням компресора. Відключення компресора забезпечується також і при установці конвектора трубки (з встановленим одноразовим наконечником або без), що дає можливість на час пауз у відкачуванні не відключати пристрій від мережі.

Апарат штучної вентиляції легенів - це медичне обладнання, яке призначене для примусової подачі газової суміші (кисень і стиснене осушене повітря) в легені з метою насичення крові киснем і видалення з легких вуглекислого газу.

 

 


Дата добавления: 2015-12-15 | Просмотры: 3203 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)