АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Принципи ліплення.

Прочитайте:
  1. D. Принципи виваженості харчування та поступового розширення обсягу харчових предметів, що споживаються
  2. В періоді загострення та принципи проти рецидивної терапії.
  3. Гігієнічні принципи організації лікувального харчування при ожирінні
  4. Загальні принципи догляду та лікування
  5. Загальні принципи обстеження і догляду за дитиною
  6. ЗАГАЛЬНІ ПРИНЦИПИ РЕГУЛЯЦІЇ І САМОРЕГУЛЯЦІЇ ФУНКЦІЙ. НЕРВОВА РЕГУЛЯЦІЯ. РЕФЛЕКТОРНИЙ ПРИНЦИП ДІЯЛЬНОСТІ ЦНС. ФУНКЦІОНАЛЬНА СИСТЕМА ЯК УНІВЕРСАЛЬНИЙ ПРИНЦИП КЕРУВАННЯ.
  7. ОСНОВНІ ВИМОГИ ТА ПРИНЦИПИ ЛІКУВАЛЬНО-ЕВАКУАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ У СИСТЕМІ ДСМК.
  8. Основні елементи догляду за дітьми з захворюваннями органів дихання та принципи надання допомоги при невідкладних станах.
  9. Основні принципи базисної терапії
  10. Основні принципи гемодинаміки.Фактор, що забезпечують рух крові по судинах ( об’єм крові, опір, в’язкість крові, R,V, трансморальний тиск).

Енергетичний аспект: збирання - куб, утримання - куля, розслаблення - площина. Аспект екстеріоризації (винесення назовні внутрішніх конфліктів). Завдяки ліпленню людина може навчитися керувати собою, контролювати свої емоції.

Аспект самоутвердження - форма прояву могутності в створенні фігур. Аспект самовдосконалення. Етапи:

І- Створюється модель максимально схожа на нас.

II. Підсилюються наші недоліки до карикатурної форми і сміємося над собою. Гротескна ліпка допомагає нам виліпити свою тінь, пізнати і прийняти її.

Ш. Тепер своїми руками ми створюємо еталонний образ себе. Ліпимо себе такими, якими хотіли б себе бачити.

Знайомство з глиною. На першому етапі дослідження глини із застосуванням всіх органів чуття (Шоттенлоер).

Технологія ліплення містить декілька підготовчих етапів: вимішування глини (розмивання її однорідного, приємного тілу стану); розкачування кулі; трансформація кулі в куб; виліплювання дірок в кубі; споглядання (в групі споглядання робіт один одного).

Навчання прийомам роботи з глиною:

Прийоми роботи з глиною: занурення рук в глину; стискання (вминання); розтягування; втягування; розрив, проколювання; розкачування; причіплювання (виліплювання).

Виготовлення фігур та предметів з глини:

Знайдіть форму вашому переживанню, н-д, радості, звільніть її, вкладіть в пишу. Що ви зараз відчуваєте? Придумайте, як могло б виглядати ваше почуття, а поки що хай ваші пальці попрацюють з глиною. Тримайте очі закритими, і через ваші руки картина сама втілиться в глині."Виліпіть вашу улюблену тварину". Додаткове завдання - ідентифікація з фігурками, які виліпили, і поговорити в цій ролі від першої особи.

Арт- техніки роботи з природними та синтетичними матеріалами.

1. Загальні принципи використання природних та синтетичних матеріалів.

2. Створення виробів з природних матеріалів. Мозаїки з зерен.

3. Робота з овочами. Техніка з овочевих печаток.

4. Робота з тканиною. Вправа Тактильний портрет".

5. Робота з ґудзиками.

6. Робота зі шнурівками.

7. Робота з сірниками.

Загальні принципи використання природних та синтетичних матеріалів.

Природні:

Мета: наближення дитини до навколишнього простору, а саме безпосереднє знайомство з природою, природнім матеріалом. Знайомлячись з природними матеріалами діти запам'ятовують форми, фарби, властивості кожного виду матеріалу, засвоюють способи їх обробки, отримують уявлення про їх функціональне застосування, зовнішню і внутрішню будову, їх зв'язки і відношення з іншими предметами і явищами. Все це значно розширює чуттєвий досвід дітей. Види: плоди різних дерев і кущів: шишки, жолуді, гілки і кора, горіхи, плоди каштану, шипшини, горобини; зерна кукурудзи, насіння різних рослин, квасоля, рис, ракушки, камінці.

Синтетичні: фольга, пінопласт, дріт, вата, кусочки шкіри, тканина, дрібні вироби із пластмаси, скла, заліза, дерева; ґудзики, бісер, кільця, скрепки, сірники, пробки, монетки, фішки, кнопки; коробки, флакони, кришки від банок, пляшок.

Широкий асортимент матеріалів забезпечує можливість неоднозначного розв'язку поставленого завдання, варіативного виготовлення виробу.

Малювання за допомогою клубка. Техніка, альтернативна малюванню. Може застосовуватися з тими дітьми, які уникають гратися чи малювати (діти зі зниженою самооцінкою через страх осуду бояться малювати).

Ця гра розвиває творчі здібності, підвищує самооцінку, може використовуватися із діагностичною метою.

П повинен мати клубок ниток або шнурівки б/я кольору і товщини. Розмотуючи нитку, він показує дітям, яким чином, створюючи на підлозі чи столі певні фігури, можна за її допомогою „малювати". Потім він передає клубок одному з дітей і прохає його продовжити „малювання" дитина, створивши свою частину зображення, передає клубок наступному. Після того, як всі діти „помалювали" - обговорення, н-д, хто що бачить.

Питання:

• Чи можеш ти побачити тут якісь букви?

• Які фігури ти тут бачиш?

• Чи можеш ти тут розгледіти якісь букви?

• Яка їжа тут „ намальована "?

• Що нагадують тобі ці лінії: людей, пейзажі, якісь події і т.д.? Сором'язливим і повільним дітям П може порадити походити навколо „малюнка" або відійти від нього подалі - це іноді допомагає активізувати її уяву.

Покази: гіперактивні, легко відволікаються, імпульсивні, агресивні, замкнуті діти.

 


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 376 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)