АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Невідкладна медична допомога в разі пролонгованого нападу, серії нападів та епілептичного стану

Прочитайте:
  1. III. А может, стану я огнем
  2. Аналіз стану догляду за шкірою, кінцівками, копитами тварин, стан догляду за вим'ям у корів, санітарний стан процесу підготовки до доїння і під час доїння
  3. Анафілактичний шок. Патогенез, клінічні варіанти перебігу, невідкладна допомога.
  4. Бальна оцінка стану хворих на муковісцидоз
  5. Види кровотеч. Перша медична допомога при кровотечах
  6. Види утоплення. Перша допомога.
  7. Визначення стану води за органолептичними показниками; санітарна оцінка існуючої системи водопостачання
  8. Географія медична - галузь географії і медицини, що вивчає вплив природних, господарських і соціальних умов різних територій на здоров'ї населяючих їх людей.
  9. Гострі патологічні стани (печінково-больовий синдром, гравітаційний шок, гіпоглікемічний стан тощо), причини виникнення, невідкладна допомога
  10. ГРАФІЧНІ МЕТОДИ РЕЄСТРАЦІЇ РУХІВ НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ І ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ ЖУВАЛЬНИХ М'ЯЗІВ

1. Ввести діазепам ректальне: при масі тіла менше ніж 15кг— 5 мг, при масі тіла більше ніж 15кг— 10 мг або внутрішньовенне повільно — грудним дітям і дошкільнятам — 0,5—0,7 мг на 1 кг, школярам — 0,5 мг на 1 кг маси тіла.

2. Одразу після діазепаму ввести внутрішньом'язово 5 мг фенобарбіталу на 1 кг маси тіла.

3. Якщо напад не припиняється, незважаючи на введення медикаментів, то слід ввести внутрішньовенне дифенілгідантоїн у дозі 10 мг на 1 кг маси тіла зі швидкістю 25—50 мг/хв.

4. У разі подальшого продовження нападу протягом наступних 8 год, але не раніше ніж через 1 год після застосування діазепаму потрібно ввести фенобарбітал — 10 мг на 1 кг маси тіла внутрішньовенне зі швидкістю 20—40 мг/хв і до припинення нападу або до досягнення загальної дози 20 мг на 1 кг маси тіла.

5. Якщо напад триває більше ніж 60 хв або протягом 120 хв реєструється 2 і більше нападів, тоді обов'язково проводиться профілактика набряку мозку:

— манітол — 1—1,5г на 1кг маси тіла;

— лазикс — 2 мг на 1 кг маси тіла;

— дексаметазон — 0,5—1 мг на 1 кг маси тіла на добу;

— реополіглюкін — 5—15 мл на 1 кг маси тіла;

— контрикал — 1000 ОД на 1 кг маси тіла.

6. Показані також засоби, що мають седативний та проти судомний ефект: 25% розчин магнію сульфату (0,2 мл на 1 кг маси тіла), 20 % розчин натрію оксибутирату (50— 70 мг на 1 кг маси тіла), 0,25 % розчин дроперидолу (0,1— 0,2 мг на 1 кг маси тіла.

Дитина перебуває під наглядом невропатолога, який призначає тривалу протиепілептичну терапію.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 310 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)