АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Патологічні порушення сну у людини.Причини порушень сну у дітей

У здорових людей нетривале безсоння можливе після хвилювання, сильного збудження.У людей з підвищеною збудливістю нервової системи всяке хвилювання порушує сон більш глибоко і на довший час..Порушення сну спостерігаються при багатьох патологічних станах: артритах, алергії, ішемічної хвороби серця, гіпертрофії передміхурової залози та ін. Фізіологічними причинами проблем зі сном можуть ставати гормональні зміни, які найчастіше спостерігаються у жінок в післяпологовому.До порушень сну, що виникають за прямим фармакологічним механізмом, відносяться розлади сну, викликані психотропними засобами (антидепресанти, психостимулятори, ноотропи), деякими антибіотиками. Достатньо складною є диференціація первинних розладів сну від порушень сну, пов'язаних з психопатологію. Безсоння може бути симптомом тривоги, депресії або панічного розладу.

Найбільш частою причиною порушення сну в дитячому віці виступає дискомфорт дитини від болю в животі і прорізування зубів. Безсоння також може бути обумовлене ​​помилками у вихованні дитини - іноді батьки самі створюють ситуацію, що сприяє виникненню порушень сну.вважається, що учні молодшої школи є ідеальною моделлю хорошого сну: вони охоче засипають, сплять, поки не настає спонтанне пробудження, залишаються активними і бадьорими весь день, не маючи потреби в денному сні або прийомі стимуляторів (таких, як кофеїн).У підлітковому віці, особливо в період статевого дозрівання, також відбуваються фізіологічні зміни, які можуть спричинити порушення сну. У старшокласників інтенсивне навчання в поєднанні з мобільними телефонами, комп'ютерними і відеоіграми може привести до так званої «епідемії денної сонливості».

 


Дата добавления: 2015-07-17 | Просмотры: 328 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)