АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ЗАХВОРЮВАННЯ СКЛИСТОГО ТІЛА

Прочитайте:
  1. Cерцево-судинні захворювання
  2. II I . Історія теперішнього захворювання
  3. III.Історія даного захворювання.
  4. Iсторія даного захворювання
  5. Алергічні захворювання шкіри
  6. Вкажіть типи гіперчутливості (за Кумбсом і Джелом), які мають спільні риси з аутоімунними захворюваннями?
  7. Геморагічні захворювання.
  8. Глистові захворювання ( гельмінтози).
  9. ГНІЙНИЧКОВІ ЗАХВОРЮВАННЯ ШКІРИ (ПІОДЕРМІЇ)
  10. ГНІЙНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ЛЕГЕНІВ ТА ПЛЕВРИ

 

Гемофтальм — це крововилив у склисте тіло. Гемофтальм може бути частковим або повним.

Причини: може виникнути у разі травми ока, гіпертонічної хвороби, атеросклерозу судин сітківки, діабетичної ретинопатії, після внутрішньоочних опе­рацій тощо.

Клініка: у разі крововиливу в скловидне тіло хворий інколи може помітити, що перед оком з'являється пелена червоного кольору. Пізніше настає різке зниження гостроти зору, за умови повного гемофтальму — до світловідчуття. У разі невеликого крововили­ву хворий спостерігає плаваючі помутніння.

Під час офтальмоскопії у разі часткового гемофтальму у склистому тілі перед сітківкою можна побачити кров. За умови повного гемофтальму рефлекс з очного дна відсутній.

Наслідки: гемофтальм може швидко розсмоктатися, але досить часто, особливо у разі масивного крововиливу, настає його організація і перетворення на сполучно-тканинні тяжі і помутніння.

Лікування. За умови свіжого гемофтальму призначають ліжковий режим, кровоспинні засоби (вітамін К, препарати кальцію, дицинон). Проводять також лікування захворювання, яке призвело до крововиливу. Пізніше призначають розсмокту­ючі, якщо є потреба, проводять вітректомію (див. лікування помутнінь склистого тіла).


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 692 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)