АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тести вихідного рівня знань. Хвора 58 років, бухгалтер

Прочитайте:
  1. B) Окупается ли тестирование, в смысле снижения риска несчастных случаев и заболеваемости?
  2. II. Актуалізація опорних знань учнів.
  3. VI. Система навчаючих завдань для перевірки кінцевого рівня знань.
  4. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  5. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  6. Вихідний рівень знань та вмінь
  7. Вірні відповіді на тести з теми “Загальна вірусологія ІІ”.
  8. Вузли в різних рівнях
  9. Гастроінтестинальні гормони
  10. Задачі II рівня (типові)

Тест 1

Хвора 58 років, бухгалтер. 2 роки страждає на остеоартроз колінних суглобів. 2 тижні лікувалась у стаціонарі. Виписана в задовільному стані зі скаргами на незначний больовий синдром після тривалого статичного навантаження. Локальні гіпертермія та ексудативні явища в області суглобів відсутні. Яка найбільш доцільна подальша тактика ведення хворої.

А. Лікування в умовах санаторію

В. Повторне стаціонарне лікування

С. Провести артроскопію

D. Направити на МСЕК

Е. Консультація у ортопеда

Тест 2

Чоловік 58 років, скаржиться на біль у правих кульшовому та колінному суглобах, хрускіт при рухах в них. Хворіє 4 роки. Об'єктивно: активні та пасивні рухи в уражених суглобах не в повному обсязі за рахунок больового синдрому. Правий колінний суглоб збільшений, на його рентгенограммі звуження суглобової щілини, остеофіти. Який механізм розвитку захворювання є провідним?

А. Відкладання кристалів пірофосфату кальцію

В. Зміни властивостей суглобової рідини

С. Дія інфекційного агенту

D. Зміни протеогліканів основної речовини хряща

Е. Надмірне утворення імунних комплексів

Тест 3

Чоловік 60 років. Будівельник, скаржиться на болі в колінних та правому кульшовому суглобах, що посилюються при навантаженні. Хворіє протягом останніх 5 років. Об'єктивно: вага вище норми. Правий колінний суглоб помірно деформований. З боку інших органів та систем патології не виявлено. Аналіз крові: Л – 8,2×109/л, ШОЕ – 15мм/год, сечова кислота – 0,35ммоль/л. Який діагноз найбільш ймовірний?

А. Хвороба Рейтера

В. Реактивний артрит

С. Ревматоїдний артрит

D. Остеоартроз

Е. Подагра

Тест 4

Жінка 63 роки, скаржиться на помірний біль, незначне обмеження рухливості лівого кульшового та колінного суглобів, хрусткіт в них при рухах. Болі в суглобах посилюються надвечір. Спостерігається потовщення та помірна болючість проксимальних міжфалангових суглобів ІІІ і ІV пальців лівої руки, шкіра над ними звичайного кольору. Температура тіла та загальний аналіз крові – без істотних змін. Який діагноз найбільш ймовірний?

А. Ревматичний поліартрит

В. Остеоартроз

С. Подагра

D. Ревматоїдний артрит

Е. Подагра

Тест 5

Жінка 49 років, скаржиться на біль у плечових суглобах, що посилюється при рухах, обмеження рухливості, короткочасну вранішню скутість. Хворіє декілька років. В минулому займалась спортивною гімнастикою. На рентгенограмі плечових суглобів – звуження суглобової щілини, субхондральний остеосклероз, остеофіти знизу у внутрішній частині головки плечової кістки. Що лежить в основі патогенезу ураження суглобів у хворої?

А. Пошкодження синовіальної оболонки інфекційним агентом

В. Відкладання у синовіальній оболонці імунних комплексів

С. Порушення обміни сечової кислоти

D. Відкладання у суглобах пірофосфату

Е. Порушення метаболізму хряща

Тест 6

Жінка 49 років, скаржиться на біль у плечових суглобах, що посилюється при рухах, обмеження рухливості, короткочасну ранкову скутість. На рентгенограмі плечових суглобів – звуження суглобової щілини, субхондральний остеосклероз, остеофіти у нижньовнутрішньому відділі плечової головки. Яка найбільш доцільна базисна терапія?

А. Кризанол

В. Делагіл

С. Ібупрофен

D. D-пеніциламін

Е. Структум

Тест 7

Чоловік 62 років, відзначає біль у кульшовому суглобі, який посилюється під час ходи, різке обмеження рухів у суглобі, що ускладнює пересування. Під час ходи він шкутильгає внаслідок вкорочення лівої ноги та обмеження рухливості у кульшовому суглобі. На рентгенограмі: різке звуження суглобової щілини, субхондральний склероз, крайові остеофіти, ознаки анкілозування. Найкраща тактика ведення хворого:

А. Провести амбулаторне лікування

В. Направити на протезування суглоба

С. Направити на лікування в ревматологічне відділення

D. Направити на лікування в терапевтичне відділення

Е. Направити на санаторно-курортне лікування

Тест 8

Чоловіка 57-ми років турбує біль в колінних суглобах, дистальних міжфалангових суглобах кистей. Вказані явища тривають 5 років. У колінних суглобах при рухах і пальпації відмічається болючість і інтраартикулярний хрусткіт. На кінцевих фалангах рук пальпуються тверді вузлики. З боку внутрішніх органів змін не виявлено. Клінічний аналіз крові не змінений. С-реактивний протеїн (+). Латекс-тест – негативний. Рентгенографія суглобів: звуження міжсуглобової щілини, субхондральний остеосклероз. Який з перелічених діагнозів є вірним?

А. ОА

В. Склеродермія

С. Ревматоїдний артрит

D. Подагра

Е. Ревматичний поліартрит

Тест 9

Жінка 58 років, поступила зі скаргами на біль та обмеження рухів в колінних та гомілково-ступневих суглобах. Об'єктивно: уражені суглоби деформовані, рухи в них обмежені, при рухах відмічається хрусткіт. На рентгенограмі – суглобова щілина звужена, остеофітоз. Призначення якого базисного препарату найбільш раціональне у цій ситуації?

А. Структум

В. Диклофенак

С. Преднізолон

D. Алопуринол

Е. Азатіоприн


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 670 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)