АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тести вихідного рівня знань. Чоловік, 44 років, відмітив раптові різкі болі в дрібних суглобах ніг, колінному суглобі, лихоманку до 38,7ºС

Прочитайте:
  1. B) Окупается ли тестирование, в смысле снижения риска несчастных случаев и заболеваемости?
  2. II. Актуалізація опорних знань учнів.
  3. VI. Система навчаючих завдань для перевірки кінцевого рівня знань.
  4. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  5. ВИМОГИ ДО ЗНАНЬ ТА ВМІНЬ СТУДЕНТІВ
  6. Вихідний рівень знань та вмінь
  7. Вірні відповіді на тести з теми “Загальна вірусологія ІІ”.
  8. Вузли в різних рівнях
  9. Гастроінтестинальні гормони
  10. Задачі II рівня (типові)

Тест 1

Чоловік, 44 років, відмітив раптові різкі болі в дрібних суглобах ніг, колінному суглобі, лихоманку до 38,7ºС. Ці скарги з’явилися після тривалого ходіння у тісному взутті. При огляді суглоби припухлі. Шкіра над ними гіперемована, лущиться. У крові: лейкоцити – 9,9×109/л, ШОЕ – 30 мм/год., СРБ (+++). Рівень сечової кислоти – 0,6 ммоль/л. Який найбільш ймовірний діагноз?

А. Подагричний артрит

В. Ревматичний артрит

С. Хвороба Рейтера

D. Гострий інфекційний артрит

Е. Деформуючий остеоартроз

Тест 2

Чоловік, 60 років, протягом року лікується у дільничного терапевта з приводу хронічного подагричного артриту. Лікар вирішив призначити йому препарат, який пригнічує синтез сечової кислоти. Який з наведених препаратів доцільно призначити хворому?

А. Фенілбутазон

В. Етамід

С. Алопуринол

D. Магурліт

Е. Антуран

Тест 3

Чоловік, 55 років, поступив у клініку в зв’язку з нападом ниркової коліки, яка періодично повторюється протягом року. Об’єктивно: в ділянці вушних раковин та правого ліктьового суглоба знаходяться вузликові утворення, покриті тонкою блискучою шкірою. Пульс – 88 уд./хв. АТ – 170/100 мм рт.ст. Позитивний симптом Пастернацького з обох боків. Вивчення якого лабораторного показника найбільш доцільне для уточнення діагнозу?

А. ШОЕ

В. Ревматоїдного фактору

С. Осаду сечі

D. Сечової кислоти

Е. Молочної кислоти

Тест 4

На курорті лікар оглянув хворого на подагру у фазі ремісії перед початком бальнеотерапії (сірководневмісних ванн). На перші дні лікування для профілактики загострення додатково слід призначити:

А. Антуран

В. Алопуринол

С. Преднізолон

D. Супрастін

Е. Вольтарен

Тест 5

Хворому С., 38 років, що скаржився на виражений біль, припухлість та гіперемію шкіри у ділянці плюсне-фалангових суглобів обох стоп дільничним терапевтом діагностовано подагру. Вкажіть, який саме з перелічених факторів викликає ураження суглобів при цьому захворюванні?


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 379 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)