АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Визначення резус-приналежності за допомогою моноклонального реагенту (цоліклона) «Анти-D супер»

Прочитайте:
  1. A. Визначення рівню пролактину, хоріонічного гонадотропіну
  2. Антитіла: визначення. Класи і підкласи імуноглобулінів і їх властивості. Генетична регуляція синтезу різних класів і специфічностей імуноглобулінів.
  3. В. Визначення лактатдегідрогенази (ЛДГ1)
  4. Визначення
  5. Визначення
  6. Визначення
  7. Визначення
  8. Визначення
  9. Визначення
  10. Визначення активностi лiзоциму в сироватцi кровi

Моноклональні антитіла «Анти-D супер» призначені для вияв­лення D-антигена системи резус в еритроцитах людини і за­стосовуються в серологічних тестах замість або паралельно з ізоімунною анти-D сироваткою. Діючою речовиною моноклональних антитіл анти-D супер є моноклональні людські анти-D антитіла, котрі продукуються гетерогібридомою, отриманою внаслідок злиття людської лімфобластоїдної лінії з мієломною клітинною лінією миші. Мо­ноклональні антитіла належать до одного класу імуноглобу-лінів, повністю ідентичні за структурою і біологічною активні­стю.

Визначення D-антигена проводиться в нативній крові, ста­білізованій за допомогою конвенційних консервантів; в крові, забраній без консерванта; в крові, взятій з пальця. Найчіткіша реакція аглютинації спостерігається при використанні високої концентрації еритроцитів. Висновок про наявність D-антигена (резус-приналежність) у досліджуваних еритроцитах роблять за наявністю позитивної реакції аглютинації.

На пластинку зі змочуваною поверхнею наносять велику краплю (0,1 мл) реагента. Поряд поміщають маленьку краплю (0,01-0,05 мл) досліджуваної крові та змішують кров з реаген­том. Реакція аглютинації починає розвиватися через 10 сек, чітко виражена аглютинація наступає через 30-60 сек; резуль­тати слід враховувати через 3 хв. Пластинку після змішування реагента з кров'ю рекомендується похитувати не одразу, а че­рез 20-30 сек, що уможливлює розвиток повноціннішої крупнопластівцевої аглютинації.

Форма випуску. Моноклональні антитіла «Анти-D супер» випускаються в рід­кій формі у флаконах об'ємом 5 або 10 мл (12 мл містить 10 доз). В якості консерванта застосовується азид натрію в кінцевій концентрації 0,1 %. Термін зберігання - 1 рік в холодильнику при 2-8°С. Від­критий флакон можна зберігати в холодильнику впродовж місяця в закритому вигляді.


Дата добавления: 2015-08-06 | Просмотры: 570 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)