АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Модель індукованої відповідності

Прочитайте:
  1. I. Принцип «не навреди» (модель Гиппократа).
  2. II. Принцип «делай благо» (модель Парацельса).
  3. Академическая модель
  4. Базовая модель
  5. Билет 12. Модель социальной коммуникации Шеннона-Вивера. Понятие и типология коммуникативных шумов.
  6. Билет 13. Модель социальной коммуникации Вестли-Маклина.
  7. Билет 14. Модель социальной коммуникации Ньюкомба.
  8. Билет 15. Трансакционная модель социальной коммуникации.
  9. Билет 18. Понятие и структура знака. Модель Пирса. Типология знаков по Пирсу. Примеры.
  10. Билет 25. Понятие коммуникативной личности. Трансакционная модель коммуникативной Параметры коммуникативной личности.

 

У 1958 р. Деніел Кошланд запропонував модифікацію моделі "ключ-замок" [9]. Ферменти, в основному, - не жорсткі, а гнучкі молекули. Активний центр ферменту може змінити конформацію після зв'язування субстрату. Бічні групи амінокислот активного центру приймають таке положення, яке дозволяє ферменту виконати свою каталітичну функцію. У деяких випадках молекула субстрата також міняє конформацію після зв'язування в активному центрі. На відміну від моделі "ключ-замок", модель індукованої відповідності пояснює не тільки специфічність ферментів, але і стабілізацію перехідного стану. Ця модель отримала назву "рука-рукавичка".6.2. Модифікації

Багато ферментів після синтезу білкового ланцюга зазнають модифікації, без яких фермент не проявляє свою активність повною мірою. Такі модифікації називаються посттрансляційних модифікаціями (процесингом). Один з найпоширеніших типів модифікації - приєднання хімічних груп до бічних залишків поліпептидного ланцюга. Наприклад, приєднання залишку фосфорної кислоти називається фосфорилюванням, воно каталізується ферментом кінази. Багато ферментів еукаріот глікозильований, тобто модифіковані олігомерами вуглеводної природи.

Ще один поширений тип посттранляціонних модифікацій - розщеплення поліпептидного ланцюга. Наприклад, хімотрипсин (протеаза, що бере участь в травленні), виходить при вищепленіі поліпептидного ділянки із хімотрипсиногену. Химотрипсиноген є неактивним попередником хімотрипсину і синтезується в підшлунковій залозі. Неактивна форма транспортується в шлунок, де перетворюється на хімотрипсин. Такий механізм необхідний для того, щоб уникнути розщеплення підшлункової залози та інших тканин до надходження ферменту в шлунок. Неактивний попередник ферменту називають також "зімогенние".

 


Дата добавления: 2015-08-06 | Просмотры: 468 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)