АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Часткове передлежання плаценти

Прочитайте:
  1. Біомеханізм пологів при передньому виді потиличного передлежання
  2. Ознаки відділення плаценти.
  3. Розділ 7. Біомеханізм пологів при передньому і задньому видах потиличного передлежання
  1. Передчасне відшарування нормально розміщенної плаценти
  2. Повне передлежання плаценти

Розрив крайового синусу

  1. Емболія навколоплідними водами

 

У породіллі 22 років вагою 80 кг через 10 хвилин після народження плода вагою 4100 г та довжиною 53 см самостійно виділився послід та 100 мл крові. Матка скоротилась, через 10 хвилин кровотеча з'явилася знову, крововтрата сягнула 300 мл. Яка крововтрата вважається припустимою у даної породіллі?

  1. 1000 мл
  2. 400 мл
  3. 500 мл
  4. 650 мл
  5. 300 мл

Роділля 32 років потрапила в акушерський стаціонар у зв’язку з початком регулярної пологової діяльності, раннім відходженням навколоплідних вод. Наприкінці першого періоду пологів перейми уповільнились, тривають по 25-30 сек., через кожні 4-5 хв. За останні три години відкриття шийки матки становить 1 см. Яке ускладнення виникло?

  1. Дискоординована пологова діяльність
  2. Первинна слабкість пологової діяльності
  3. Вторинна слабкість пологової діяльності
  4. Бурхлива пологова діяльність
  5. Дистоція шийки матки

Під час піхвового дослідження через 6 годин після початку родової діяльності визначається: розкриття шийки матки до 5 см, передлежання голівки плода, яка притиснута до входу в малий таз. Стрілоподібний шов у поперечному розмірі входу до малого тазу, мале тім'ячко ліворуч, збоку. Про який момент біомеханізму пологів йдеться мова?

  1. Внутрішній поворот плечиків
  2. Розгинання голівки
  3. Внутрішній поворот голівки
  4. Додаткове згинання голівки
  5. Згинання голівки

Жінка 26 років народила 6 місяців тому. Звернулась в жіночу консультацію зі скаргами на відсутність місячних. Дитина на грудному вигодовуванні. Під час піхвового обстеження: матка звичайних розмірів, щільної консистенції. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Синдром Ашермана
  2. Псевдоаменорея
  3. Вагітність
  4. Фізіологічна аменорея
  5. Синдром Шихана

У гінекологічне відділення госпіталізовано жінку з клінікою гострого живота з підозрою на позаматкову вагітність. Крізь яке анатомічне утворення або його частину буде виконувити пункцію черевної порожнини гінеколог?

  1. Fornix vaginae posterior
  2. Cervix uteri
  3. Formix vaginae anterior
  4. Rectum
  5. Formix vaginae lateralis

В жіночу консультацію звернулася жінка 32 років зі скаргами на тривалі та рясні місячні протягом півроку, тягнучі болі в нижніх відділах живота, слабкість. Під час гінекологічного обстеження тіло матки збільшене до 11-12 тижнів вагітності, щільне, рухоме, безболісне. В крові: Hb=90 г/л. Яку патологію можна запідозрити?

  1. Вагітність
  2. Рак тіла матки
  3. Міома матки, постгеморагічна анемія
  4. Кістома яєчника
  5. Дисфункціональна маткова кровотеча

Хвора 43 років скаржиться на контактнi кровотечi протягом останнiх 6 мiсяцiв. Бiмануально: шийка матки збiльшена у розмiрi, обмежена у рухливостi. В дзеркалах - шийка матки у виглядi кольорової капусти. Проби Хробака та Шиллера - позитивнi. Який найбільш вірогідний дiагноз?

  1. Полiп шийки матки
  2. Шийкова вагiтнiсть
  3. Фiброматозний вузол, що народжується
  4. Лейкоплакiя
  5. Рак шийки матки

Хвора 18 років скаржиться на затримку менструації на 15 діб. Порушення менструального циклу відмічає вперше. Статеве життя регулярне, від вагітності не охороняється. Об'єктивно: загальний стан задовільний, живіт м'який безболісний, АТ- 120/80 мм рт.ст., Ps - 72/хв, задовільних властивостей. При трансвагінальній ехографії - підозра на прогресуючу трубну вагітність. Яка тактика лікаря ЖК є найбільш правильною?

  1. Направити хвору для визначення титру хоріонального гонадотропіну крові чи сечі
  2. Негайно госпіталізувати хвору для уточнення діагнозу
  3. Рекомендувати повторно з'явитись через тиждень для контрольного УЗД
  4. Провести дослідження за тестами функціональної діагностики
  5. Виконати пункцію черевної порожнини через заднє склепіння

Хвора 47 років госпіталізована для хірургічного лікування з приводу підслизової міоми матки, анемії І ст. Під час піхвового дослідження: шийка матки гіпертрофована, тіло матки збільшене до 8-9 тижнів вагітності, щільне, безболісне, додатки з обох сторін не змінені, виділення слизові. Який фактор впливає на вибір об'єму оперативного втручання в даному випадку?

  1. Розміри тіла матки
  2. Локалізація міоматозного вузла
  3. Розміри міоматозного вузла
  4. Стан шийки матки
  5. Наявність залізодефіцитної анемії

Хвора 29 років потрапила у гінекологічне відділення зі скаргами на болі внизу живота, мажучі кров'янисті виділення до та після менструації протягом 5 днів. Захворювання пов'язує з перенесеним абортом 2 роки тому. Протизапальне лікування ефекту не дало. Бімануальне дослідження: матка більша норми, щільна, болюча, гладка. Гістероскопія: в ділянці дна матки видно темно-червоні отвори, з яких виділяється темна кров. Який діагноз відповідає даній клінічній картині?

  1. Внутрішній ендометріоз
  2. Поліменорея
  3. Гіперменорея
  4. Субмукозний фіброматозний вузол
  5. Дисфункціональна маткова кровотеча

Хвора 29 років скаржиться на безпліддя. Статевим життям живе в шлюбі 4 роки, вагітності не запобігає. Вагітностей не було. Об'єктивно: розвиток статевих органів без відхилень від норми. Маткові труби прохідні. Базальна [ректальна] температура протягом трьох менструальних циклів однофазна. Яка найбільш імовірна причина безпліддя?

  1. Ановуляторний менструальний цикл
  2. Хронічний аднексит
  3. Аномалії розвитку статевих органів
  4. Імунологічне безпліддя
  5. Генітальний ендометрiоз

Першовагітна у терміні 20 тижнів скаржиться на болі внизу живота, мажучі кров'янисті виділення зі статевих шляхів. Матка в підвищеному тонусі. Рухомість плода відчуває. Під час бімануального дослідження: матка збільшена відповідно терміну вагітності, шийка матки вкорочена до 0,5 см, зовнішнє вічко відкрите на 2 см. Виділення кров'янисті, мажучі. Який найбільш вірогідний діагноз?

  1. Загроза переривання вагітності
  2. Аборт, що почався
  3. Аборт в ходу
  4. Неповний аборт
  5. Завмерла вагітність

Першовагітна доставлена швидкою допомогою, вагітність - 36 тижнів. Скарги на сильний біль в епігастрії, двічі була блювота. Болі з'явилися після того, як вагітна з'їла вінегрет. Набряки нижніх кінцівок. АТ - 140/100 мм рт.ст. Сеча при кип'ятінні згорнулася. Який набільш ймовірний діагноз?

  1. Харчова токсикоінфекція
  2. Прееклампсія середнього ступеня
  3. Прееклампсія важкого ступеня
  4. Прееклампсія легкого ступеня
  5. Пієлонефрит в стадії загострення

Хвора 33 років доставлена ургентно зі скаргами на біль внизу живота, більше справа, з ірадіацією в пряму кишку, запаморочення. Вище зазначені скарги з’явилися раптово вночі. Остання менструація 2 тижні тому. Об’єктивно: шкірні покриви бліді, Ps - 92/хв., t – 36,6 °C, АТ=100/60 мм рт.ст. Живіт дещо напружений, незначно болісний в нижніх відділах, симптоми подразнення очеревини слабопозитивні. Hb - 98 г/л. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Ниркова коліка
  2. Гострий аппендицит
  3. Кишкова непрохідність
  4. Позаматкова вагітність
  5. Апоплексія яєчника

Породілля 30 років знаходиться в післяпологовому відділенні. У зв’язку зі слабкістю пологової діяльності виконано кесарів розтин при безводному періоді 14 годин. На 3 добу після операції стан хворої значно погіршився, з’явилися болі внизу живота, підвищення температури до 39,5° С. Ps - 120 уд/хв, АТ - 100/60 мм рт.ст., загальний стан важкий, шкіра бліда, язик сухий. Живіт здутий, відмічається позитивний симптом Щоткіна-Блюмберга. Перистальтика різко знижена. Яке лікування необхідно провести?

  1. Екстирпація матки без придатків
  2. Консервативне лікування
  3. Стимуляція кишківника з антибактеріальною терапією
  4. Екстирпація матки з трубами, дренаж черевної порожнини
  5. Надвагінальна ампутація матки без придатків

Хвора 25 років скаржиться на значні пінисті виділення із піхви, з неприємним запахом, печію та свербіння в області геніталій. Хворіє протягом тижня. Статеве життя поза шлюбом. Об'єктивно: слизова піхвова оболонка гіперемована, при дотику кровоточить. В області уретри визначаються білі пінистого характеру. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Хламідіоз
  2. Гонорея
  3. Трихомонадний кольпіт
  4. Кандидомікоз піхви
  5. Бактеріальний вагіноз

Хвора 18 років скаржиться на біль внизу живота, підвищення температури тіла до 37,5 °С, значні слизово-гнійні виділення із статевих шляхів, різі при сечовиділенні. Під час огляду в дзеркалах та під час піхвового дослідження: уретра інфільтрована, шийка матки гіперемована, ерозована; матка пальпаторно болюча, додатки болючі, потовщені; склепіння вільні. При бактеріоскопічному дослідженні виділень виявлені диплококи. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Хронічна гонорея
  2. Трихомоніаз
  3. Кандідомікоз
  4. Свіжа гостра висхідна гонорея
  5. Хламідіоз

Під час огляду хворої в області промежини виявлені нарости у вигляді кондилом на широкій основі. Якою повинна бути тактика лікаря?

  1. Противовірусне лікування
  2. Кріодиструкція кондилом
  3. Хірургічне видалення кондилом
  4. Лікування хімічним коагулятором
  5. Направити жінку до шкірно-венерологічного діспансера

В жіночу консультацію звернулась молода жінка з приводу вагітності 4–5 тижнів. Вагітність бажана. З анамнезу встановлено, що в дитинстві перенесла ревматизм, має комбіновану мітральну ваду серця з перевагою недостатності мітрального клапана. В які терміни вагітності потребує стаціонарного лікування?

  1. 8-12 тижнів, 28–32 тижні, 37 тижнів
  2. 6-7 тижнів, 16 тижнів, 38 тижнів
  3. 16 тижнів, 34 тижні, 39-40 тижнів
  4. 10–12 тижнів, 24 тижні, 37–38 тижнів
  5. 12–16 тижнів, 27-28 тижнів, 37–38 тижнів

Хвора 20 років скаржиться на аменорею. Об'єктивно: гірсутизм, ожиріння з переважним розподілом жирової тканини на обличчі, шиї, верхній частині тулуба. На обличчі – acne vulgaris, на шкірі – смуги розтягнення. АТ - 170/100 мм рт.ст. Психічний розвиток та інтелект не порушені. Гінекологічний статус: волосистість на зовнішніх статевих органах помірна, гостра гіпоплазія піхви та матки. Який найбільш імовірний діагноз?

  1. Синдром Шерешевського-Тернера
  2. Синдром Іценка-Кушинга
  3. Синдром Штейна-Левенталя
  4. Синдром Шихана
  5. Синдром Бабінського-Фреліха

 

В гінекологічне відділення поступила вагітна зі скаргами на біль низом черева, незначні кров’янисті виділення із статевих шляхів протягом 3 годин. Остання менструація 1,5 місяці тому. При вагінальному дослідженні виявлено: тіло матки відповідає 12 тижням вагітності, зовнішне вічко пропускає кінчик пальця, виділення кров’янисті незначні. Який діагноз найбільш ймовірний?

A. Міхуровий занесок

B. Викидень, що не відбувся

C. Викидень, що розпочався

D. Загроза самовільного викидня

E. Неповний викидень

В гінекологічне відділення поступила вагітна зі скаргами на біль низом черева та в попереку. Термін вагітності – 16 тижнів. З анамнезу з’ясовано, що попередня вагітність закінчилась пізнім самовільним викиднем в 21 тиж. вагітності. За данними УЗД має місце фрагментарне потовщення міометрію, діаметр внутрішнього вічка 15 мм. Яка подальша тактика ведення вагітності?

A. Спазмолітична терапія

B. Магнезіальна терапія

C. Гормональна терапія

D. Накладання циркулярного шва на шийку матки

E. Симптоматична, седативна терапія

 

У вагітної В., 25 років, термін вагітності 33-34 тижні, з’явився головний біль, нудота, порушення зору, болі в епігастральній ділянці. До вагітності нічим не хворіла, спадковість не обтяжена. Об’єктивно: стан середньої важкості, збуджена, відмічається порушення носового дихання, пульс –110 уд/хв. АТ на правій руці 160/110мм рт.ст., на лівій руці – 170/120мм рт. ст. Генералізовані набряки. Раптово з’явилось посмикування м’язів обличчя, загальні судоми, жінка втратила свідомість. Ваш діагноз?

A. Епілепсія, великий напад

B. Еклампсія під час вагітності

C. Епілепсія, малий напад

D. Діабетична кома

E. Крововилив в головний мозок

У гінекологічне відділення каретою швидкої допомоги доставлена повторновагітна в терміні вагітності 8 тиж., 22р., зі скаргами на сильний переймоподібний біль низом черева та кров’янисті виділення із статевих шляхів, що з’явились протягом 2 годин. З анамнезу: І-ша вагітність закінчилася мимовільним викиднем в 5-6 тиж., болі низом черева турбують кілька днів. Дані гінекологічного обстеження: шийка матки по центру, вкорочена до 1 см., зовнішнє вічко дещо відкрите, виділення кров’янисті значні. Попередній діагноз?

A. Викидень в ходу

B. Загроза мимовільного викидня

C. Викидень, що розпочався

D. Повний викидень

E. Викидень, що не відбувся

На прийом до лікаря ЖК звернулась жінка зі скаргами на приступоподібний біль низом черева з іррадіацією в пряму кишку, що супроводжувався головокружінням. Затримка місячних 14 днів. Об’єктивно: блідість шкірних покривів і слизових оболонок, холодний піт, помірна тахікардія, АТ – 100/50 мм.рт.ст. Живіт напружеий, болючий при пальпації справа. При вагінальному дослідженні: ціаноз слизової оболонки піхви та шийки матки, матка дещо збільшена в розмірах, мажучі кров’янисті виділення із статевих шляхів. Додатки зліва без особливостей, справа: пальпується болюче без чітких контурів утворення. При зміщенні матки до лона відмічається різкий біль. Який попередній діагноз?

A. Апендицит

B. Правобічний аднексит, стадія загострення

C. Апоплексія яєчника

D. Викидень, що розпочався

E. Позаматкова вагітність

 


До відділення патології вагітних надійшла вагітна жінка з терміном гестації 32 тижні із загрозою передчасних пологів. Який з перерахованих препаратів необхідно призначити вагітній з метою профілактики синдрому дихальних розладів у новонародженого?
A. Глюкокортикостероїди
B.
Сурфактант
C. ДОКСА
D. Антибіотики
E. Вітаміни

 

Роділля 28 років надійшла до пологового відділення з доношеною вагітністю, пологовою діяльністю. В анамнезі: 1 пологи, 4 медаборти. Положення плода поздовжнє, головне передлежання. Розміри таза 23–26–28–18 см, індекс Соловйова 17 см. Допустима вага плода 3900 г. Роділля неспокійна, перейми болісні, сильні. Контракційне кільце на рівні пупка, нижній сегмент матки болісний. Встановлено діагноз: загроза розриву матки. Якою повинна бути тактика лікаря?

A. Акушерські щипці

B. Консервативне проведення пологів


Дата добавления: 2015-08-26 | Просмотры: 859 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.009 сек.)