АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Захв ССС

вади серця

У дитини з перших днів життя відмічається наявність ціанозу, який посилюється при фізичному навантаженні. Такий симптом характерний для:

A * Природженої вади серця

B Асфіксії

C Пологової травми

D Бронхіту

E Міокардиту

Фельдшер ФАПу оглядає дитину 2 років, що вперше прибула до села. Картка

спостереження за розвитком дитини відсутня. Дівчинка відстає у фізичному розвитку, важить 10 кг. З народження ціаноз шкіри та слизових оболонок, який посилюється під час фізичного навантаження. Батьки дитини за допомогою до фахівців не зверталися. Такі симптоми характерні для:

A вродженої вади серця

B анемії

C ревмокардиту

D гіпотрофії

E рахіту

У 6-місячного малюка при огляді спостерігається ціаноз губ, задишка під час годування і плачу. Додаткове обстеження в кардіологічному відділенні підтвердило діагноз вродженої вади серця. В бесіді з мамою фельдшер визначає, що критичний період формування вади серця протягом вагітності становить:

A *2-8 тиждень

B Перші 2 тижні

C Після 12 тижнів

D 18-20 тижнів

E 30-32 тижні

Ви фельдшер ФАПу, оглядаєте дитину 7 років з природженою вадою серця. При огляді: дитина відстає у фізичному розвитку, шкіра ціанотична, дихання прискорене, нігті набули форми годинникових скелець, кінці фаланги - барабанних паличок. Вислуховується грубий систолічний шум у другому міжребровому проміжку зліва, тахікардія. Вкажіть найбільш вірогідну ваду серця.

A *Тетрада Фалло

B Дефект міжшлункової перегородки

C Дефект міжпредсердної перегородки

D Відкрита артеріальна протока

E Ізольований стеноз легеневої артерії

У дитини з раннього віку спостерігаються задишка, тахікардія, ціаноз шкіри, грубий серцевий шум, що поширений по всій ділянці грудної клітки, розширення меж серця. Така симптоматика діагностується при:

A природженій ваді серця

B вегето-судинній дистонії

C ревматизмі

D малій хореї

E інфекційному міокардиті

Вас - фельдшера ФАПу, викликали до дитини віком 8 років, яка хворіє на вроджену ваду серця. Стан дитини важкий, відмічається задишка, ціаноз, клекотливе дихання, кашель, виділення пінистого мокротиння. Яке положення потрібно надати цій дитині в ліжку?

A *Напівлежаче з підвищеним головним кінцем

B Колінно - ліктьове

C Горизонтальне з піднятим ножним кінцем

D На правому боці з приведеними до живота ногами

E Горизонтальне з повернутою набік головою

Жінка в І половині вагітності перенесла краснуху. Народила доношену дитину у якої з перших днів життя спостерігається ціаноз шкіри, що посилюється під час годування та плачу. При аускультації серця вислуховується грубий систолічний шум. Який попередній діагноз ви запідозрите?

A *Природжену ваду серця

B Анемію

C Ревматизм

D Вогнищеву пневмонію

E Асфіксію новонародженого.

ревматизм

Хвора дитина 10 років скаржиться на підвищення t до 38°С, біль в колінних суглобах та в ділянці серця. В анамнезі часті ангіни. Об’єктивно фельдшером ФАПу виявлено припухлість і різку болючість, гіперемію шкіри колінних та гомілковостопних суглобів. Який найбільш імовірний діагноз?

A *Ревматизм

B Геморагічний васкуліт

C Скарлатину

D Лейкоз

E Гломерулонефрит

Через 2 тижнi пiсля перенесеної ангiни дiвчинка 10 рокiв поскаржилися на бiль в серцi, пiдвищену втомлюванiсть. Об‘єктивно: блiдiсть шкiри, задишка, тахiкардiя, розширення меж серця, глухiсть серцевих тонiв. Що ви запiдозрите у дитини?

A *Ревматичний ендомiокардит

B Гломерулонефрит

C Пневмонiю

D Малу хорею

E Дифтерія

Хлопчик 12 р., звернувся до фельдшера зі скаргами на біль у надп’яткових, колінних і кульшових суглобах, підвищення температури тіла. Хворіє 4 доби. Досі часто хворіє на ангіну. При огляді: стан дитини середньої тяжкості. Шкіра бліда, неспроможний самостійно сідати, вставати через біль у суглобах. Набряк лівого надп’яткового суглоба. Змін в легенях немає. Ліва межа серця на 1,5 см вліво від середньоключичної лінії. Тони серця приглушені. Пульс слабкого наповнення, 170/ за 1 хв., АТ – 110/60 мм рт.ст. Температура 38С. Вкажіть найбільш вірогідний діагноз:

A Ревматизм, активна фаза, міокардит, поліартрит

B Ревматоїдний артрит

C Неревматичний кардит

D Остеомієліт

E Бурсит

У 10 - и річної дитини через 3 тижні після ангіни виникли гіперкінези, м?язова гіпотонія, порушення координації рухів. Про що можна подумати?

A * Мала хорея

B Ревмокардит

C Пневмонія

D Анемія

E Вегето-судинна дистонія

У дитині 8 років через два тижні після ангіни з’явились біль у ділянці серця, блідість шкіри, підвищувана втомлюваність, задишка, тахікардія, тони серця приглушені. Яке захворювання розвинулось у дитини?

A *Ревмокардит

B Анемія

C Пневмонія

D Пієлонефрит

E Цукровий діабет

На ФАП обратилась мать 11-ти летней девочки с жалобами: на плаксивость, негативизм,снижение успеваемости, изменение почерка, гримасничание, непроизвольные движения в конечностях. Две недели назад ребенок перенес фолликулярную ангину. Какой предположительный диагноз?

A * Ревматизм, малая хорея

B Эпилепсия

C Карпопедальный спазм

D Травма головы

E Задержка в умственном развитии

До фельдшера звернулася дитина. Удитини з перших днів захворювання на тлі загальної слабкості виникли гіперкінези: гримаси, мимовільні рухи кінцівок. Який ймовірний діагноз може поставити фельдшер?

A Мала хорея.

B Ревмокардит.

C Ревматичний перекардит.

D Вегетосудинна дистонія.

E Ревматичний поліартрит

На диспансерному обліку знаходиться дитина 10 р. з діагнозом хронічний тонзиліт. Після чергового загострення у дівчинки з’явилось посіпування м’язів обличчя, порушення письма, похитування при ходьбі, нечітка мова. Дитина стала плаксивою, дратівливою. На яке обстеження слід направити дитину?

A біохімічний аналіз крові на ревмопроби

B аналіз крові на рівень глюкози

C аналіз крові на загальний білірубін

D аналіз крові на холестерин

E аналіз крові на АЛТ, АСТ

Під час патронажу дитини 4-х днів фельдшер відмітив легкий ціаноз губ і кінцівок, що посилюється під час плачу. При перкусії серця встановив, що права і верхня межа серця розширена. Під час аускультації серця вислуховується грубий систолічний шум. До якого лікаря на консультацію необхідно направити дитину?

A *Кардіолога

B Невропатолога

C Окуліста

D Пульмонолога

E Психолога

У дитини 10 років фельдшер ФАПу запідозрив ревматизм. Для підтвердження діагнозу призначені додаткові методи обстеження. Ви оцінюєте результати ревмопроб. Який показник підтвердить даний діагноз?

A *Поява С-реактивного протеїну

B Збільшення холестерину крові

C Гіперглікемія

D Гіпоглікемія

E Підвищення рівня білірубіну в крові

Після лікування в кардіоревматологічному стаціонарі виписаний 13- річний хлопчик, який переніс первинну ревматичну атаку з явищами поліартриту та малої хореї. Ознаки активності захворювання на даний час відсутні. Яку схему вторинної профілактики ревматизму визначить фельдшер ФАПу?

A *Біцилін -5 1раз на 4 тижні до 18-річного віку

B Біцилін -5 1 раз на 2 тижні до 18-річного віку

C Біцилін - 51раз на 4 тижні довічно

D Біцилін -5 1 раз на 4 тижні до 25-річного віку

E Біцилін -5 1 раз на 2 тижні до 25-річного віку

Все дети перенесшие атаку ревматизма получают “Бициллин- 5” с целью профилактики обострения и прогрессирования заболевания. Как долго такие дети получают бициллинопрофилактику?

A * 5 лет

B 3 года

C 2 года

D Пожизненно

E На усмотрение ревматолога


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 1052 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.016 сек.)