АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Родина Гіменохетові – Hymenochaetaceae

Прочитайте:
  1. Гидродинамика глаза
  2. ГЛАВА 12 НАРУШЕНИЯ ГИДРОСТАТИКИ И ГИДРОДИНАМИКИ ГЛАЗА. ГЛАУКОМА
  3. Головная боль при ликвородинамических нарушениях
  4. Нарушение уродинамики и лимфооттока
  5. НАРУШЕНИЕМ ЛИКВОРОДИНАМИКИ
  6. НАРУШЕНИЕМ ЛИКВОРОДИНАМИКИ
  7. НЕЙРОДИНАМИЧЕСКАЯ ТЕОРИЯ И.П. ПАВЛОВА
  8. Родина товстолистих – Crassulaceae.
  9. Родина хвилівникові.

Багаторічний паразитний гриб, що розвивається на стовбурах берези у вигляді наростів, форма яких залежить від характеру ушкодження, через яке відбулося зараження дерева. Це тверді чорні нарости, які поступово збільшуються в розмірах і мають пагорбисту поверхню з численними неглибокими тріщинами. Частіше за все вони округлі, видовжені або кулясті з неправильними контурами 30-40 см. завдовжки, 10-15 см. завширшки. На розрізі видно три шари: зовнішній – чорний, дуже твердий завтовшки 1-2 мм., який сильно розтріскується, середній – щільний, буро-брунатий, із дрібними, різної товщини жовтими прожилками, кількість яких збільшується до середини наросту, внутрішній – трухлявий, бурий або жовтуватий, поширюється усередину дерева у вигляді гнилі деревини.

Заготівля: Можна заготовляти протягом року. Відсікають трухляву середню частину, зовнішню і середню залишать.

Поширення: По всій лісній зоні Європи та Азії.

Хімічний склад: Хромогенний поліфенольний комплекс, полісазариди, феноли, тритерпеноїди, органічні кислоти, лінгін. Протипухлинна дія зв’язана з вмістом птеринів (фрагмент фолієвої кислоти).

Біологічна дія та застосування:

Бефунгін – напівгустий екстракт з солями кобальту, засчтосовується як загальнотонізуючий і болетамуючий засіб при хронічних гастритах, діскенізії шлунково-кишкового тракту з явищами атонії, при аиразці шлунку.

Призначають також онкохворим для покращення загального стану.

 

Корені переступня свіжі – Radices Brioniae recens.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)