АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворому в післяопераційному періоді тривалий час вводили промедрол. Внаслідок відміни препарату у пацієнта виникли важкі психічні та соматичні порушення.Як називається це явище?

Прочитайте:
  1. II. Анемії внаслідок порушення утворення еритроцитів та гемоглобіну.
  2. V. Стан пацієнта в теперішній час
  3. В) зростання онкотичного тиску за межами судин внаслідок розпаду білкових молекул і виходу альбумінів.
  4. Визначення втраченого заробітку, доходу внаслідок ушкодження здоров'я
  5. Визначення поняття «пацієнт». Права пацієнта
  6. Відображення в обліку доходів майбутніх періодів
  7. Відшкодування доходів, отриманих внаслідок безпідставного збагачення
  8. Відшкодування шкоди, завданої внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг)
  9. Для медичного застосування препарату
  10. Зміни в організмі жінки у післяпологовому періоді.

A. * Абстинентний синдром

B. Ідіосинкразія

C. Тахіфілаксія

D. Синдром обкрадання

E. Синдром віддачі

Через 2-3 години після парентерального введення препарату у пацієнта розвинувся коматозний стан, спостерігається дихання типу Чейн-Стокса, зіниці різко звужені, колінний рефлекс збережений. Який препарат міг спричинити отруєння?

A. * Морфін

B. Аміназин

C. Сібазон

D. Спирт етиловий

E. Фенобарбітал

До приймального відділення надійшов хворий у непритомному стані. Шкіра холодна, зіниці звужені, дихання з утрудненням, відзначається періодичність по типу Чейн-Стокса, артеріальний тиск знижений, сечовий міхур переповнений. Поставлений діагноз: отруєння морфіном. Який препарат необхідно застосувати в якості антагоністу?

A. * Налоксон

B. Бемегрид

C. Цититон

D. Унітіол

E. Тіосульфат натрію

У роділлі 35 років виявляється больовий синдром, зв'язаний з затримкою першого періоду родів. Який препарат краще за все слід застосувати для зменшення болі?

A. *Промедол

B. Анальгін

C. Морфін

D. Кодеїн

E. Парацетамол

До приймального відділення доставлений чоловік у непритомному стані. Об'єктивно: на зовнішні подразники хворий не реагує, дихання періодичне по типу Чейн-Стокса, зіниці звужені, зіничний рефлекс відсутній. Було встановлено, що дані симптоми обумовлені використанням морфіну. Який препарат треба призначити в якості антагоніста?

A. *Налоксон

B. Унітіол

C. Апоморфіну гідрохлорид

D. Кальцію хлорид

E. Протаміну сульфат

Швидка допомога доставила в приймальне відділення хворого, в якого спостерігаються сонливість, ціаноз, рідке переривчасте дихання, різке звуження зіниць. Колінні рефлекси збережені. На руках виявлені сліди ін'єкцій. На отруєння якими препаратами вказують наведені симптоми?

A. *Морфін

B. Атропін

C. Прозерін

D. Фенобарбітал

E. Аміназин

До приймального відділення був доставлений хворий 30 років після автомобільної аварії з переломом кістки стегна. У хворого різко знижений АТ 70 – 40, слабкий пульс, посилена больова реакція на найменший дотик в області пошкодження. Що необхідно ввести хворому для профілактики травматичного шоку?

A. *Морфін

B. Парацетамол

C. Пентазоцин

D. Анальгін

E. Папаверин

Дитина 5 років після невдалого падіння з дивану скаржиться на різкий біль у шиї, що виникає при найменших порухах. Огляд виявив припухлість, порушення цілості в області правої ключиці, крепітацію. Що слід ввести в першу чергу для швидкого усунення болі і заспокоєння дитини?

A. *Промедол

B. Анальгін

C. Діазепам

D. Парацетамол

E. Кодеін

У хворого був діагностований іноперабельний бронхогенний рак легенів з метастазами в хребетний стовбур. Для полегшення стану хворого необхідно ввести знеболюючий засіб. Який знеболюючий засіб необхідно ввести хворому?

A. *Морфін

B. Папаверин

C. Парацетамол

D. Кодеїн

E. Анальгін

24. Юнак 15 років звернувя до невропатолога з приводу болей, пов`язаних з невритом. Він попрохав дати знеболюючий засіб трамал.Однак лікар відмовився призначити трамал, мотивуючи це можливостю ускладнення. Які недоліки цього препарату перешкоджують його призначенню при невриті?

A.* Можливість пристрасті

B. Пригнічення дихання

C. Здатність до кумуляції

D. Зниження АТ

E. Явище обстипації


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 967 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)