АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ХАРАКТЕРИСТИКА ОЧНИХ ЛІКАРСЬКИХ ФОРМ

Прочитайте:
  1. I. Морфологическая характеристика лимфатического аппарата.
  2. I. Морфологическая характеристика проксимальных канальцев
  3. I. Общая характеристика
  4. I. Оперативно-тактическая характеристика объекта.
  5. I.2. Количественная характеристика степени гипоксии тканей и клеток
  6. II. Злокачественные мезенхимальные опухоли. Общая характеристика.
  7. II. Морфологическая характеристика изъязвления
  8. II. Мотивационная характеристика темы.
  9. II. Мотивационная характеристика темы.
  10. II. Характеристика компонентов ЮГА

ОЧНІ ЛІКАРСЬКІ ФОРМИ

У практичній офтальмології застосовують інстиляцію розчинів, закладання в кон'юнктивальний мішок мазей, очних плівок, таблеток, ламелей, ін'єкційне введення лікарських речовин внутрірогівк свого, а також за допомогою контактних лінз та електрофорезу.

Переліченим шляхам введення лікарських препаратів для лікування очних захворювань відповідає і багатоманітність лікарських форм: твердих, рідких, м'яких і газоподібних..

До твердих очних лікарських форм належать: таблетки, ламелі, олівці, присипки, очні лікарські плівки, аерозолі,

До рідких - істинні й олійні розчини, розчини ВМС, колоїдні розчини, емульсії та суспензії. Вони застосовуються у вигляді очних крапель, примо­чок, промивань, розчинів для ін'єкцій та електрофорезу.

До м'яких - мазі гомогенні й гетерогенні.

Вид лікарської форми в офтальмологічній фармакотерапії визначається цілим рядом взаємозв'язаних факторів: станом патологічного процесу, загальними показниками стану організму хворого, наявністю відповідних травматичних пошкоджень органу зору, ступенем проникності гематоофтальмологічного бар'єра, фізико-хімічними властивостями лікарських речовин, особливостями фармакологічної дії лікарських і допоміжних речо­вин та ін. Значна роль у процесах активізації або інгібірування дії лікарських речовин належить і таким фактором як величина рН, осмотичний тиск розчину, молекулярна маса речовин-носіїв і т. д. Для приготування очних лікарських форм високої якості необхідно враховувати вказані фактори. В екстемпоральній рецептурі аптек найбільше готуються очні краплі, примочки й мазі.


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 511 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)