АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО КУРАЦІІ ТА НАПИСАННЯ ІСТОРІЇ ХВОРОБИ 3 ОФТАЛЬМОЛОГІЇ

Прочитайте:
  1. XII. Щоденник перебігу хвороби
  2. АВТОСОМНО-ДОМІНАНТНІ ХВОРОБИ
  3. Автосомно-рецесивні хвороби
  4. АВТОСОМНО-РЕЦЕСИВНІ ХВОРОБИ
  5. АНАМНЕЗ ХВОРОБИ (Anamnesis morbi)
  6. ВНУТРІШНІ ХВОРОБИ ТВАРИН
  7. Динаміка клінічних симптомів хвороби Лайма та кліщового енцефаліту.
  8. ЕНДОКРИННІ ХВОРОБИ
  9. Етіологія виразкової хвороби (пептичної виразки)
  10. ЖОВЧНОКАМ'ЯНОЇ ХВОРОБИ

 


1. Титульна сторінка. НАЦІОНАЛЬНИЙ МЕДИЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ АКАДЕМІКА 0.0. БОГОМОЛЬЦЯ кафедра офтальмології Завідуючий кафедрою - чл.кор. АМН У країни, професор Жабоєдов Г.Д, Викладач ___________ ІСТОРІЯ ХВОРОБИ Хворого: Прізвище Ім'я По-батькові, вік Діагноз _ _ _ ___________ Дата кураціі"_ _ "___ 20 р. Куратор.' студент ф-ту, курс, група Прізвище І.П/б КИЇВ-2004

Курація хворих та написання історії хвороби - важливий еле­мент медичного навчання, що підводить підсумки засвоєння знань та вмінь а спеціальності, стимулює клінічне мислення та навички чіткого формулювання основних клінічних положень. Перед курацією необхідно повторити методи дослідження офтальмологічних хворих. Під час курації додержуватись правил ме­дичної етики та деонтології, санітарної культури, бережно ста­витись до діагностичного облад­нання клініки. Історію хвороби писати в зо­шиті або на скріплених стан­дартних аркушах, розбірливо та акуратно, згідно до наведеного зразка:

 


 


2. Паспортна частина; Прізвище, ім'я та по-батькові, вік, стать, місце проживання, ро­боти, професія, коли й ким направлено.

3. Скарги хворого, загальні та специфічні,

4. Апатпеsis тоrbi: коли й як виникло захворювання, перебіг захворювання, лікування, що проводилось та його ефективність.

5. Апатпеsis сотmunis, інфекційні та онкологічні захворювання, травми, операції, ге­нетичний та алергологічний анамнез, шкідливі звички та професійні фактори.

6. Status praesens objectivus: скорочений опис об'єктивного стану органів та систем.

7. Status localis (ophthalmicus ): результати офтальмологічного дослідження у вигляді таблиці, окремо для кожного ока (наведено приклади, див. також відповідні тематичні розділи підручника).

8. Попередній діагноз,

9. Допоміжні методи дослідження: лабораторні, рентгенологічні, ультразвукові,

імунологічні, бактеріологічні та ін..


10. Диференційний діагноз або обґрунтування діагнозу. На підставі яких діагностичних та диференційно-діагностичних критеріїв (з 3-4 захворюваннями, можна у вигляді таблиці) визначається форма, стадія та ін. елементи клінічного діагнозу.

 

11. Заключний клінічним діагноз.

12. Лікування: хірургічне, консервативне загальне та місцеве; групи та очікувана дія (протизапальна, десенсибілізація, поліпшення кровообігу, тощо) медикаментів (ви­писати 2-3 рецепти), фізіотерапевтичні та інші методи лікування.

13. Щоденник (за 1-2 дні) - опис перебігу захворювання.

14. Прогноз для зору (коротко обґрунтувати, рекомендації).

15. Епікриз (скорочений виклад історії хвороби).

16. Особистий підпис куратора.



Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 759 | Нарушение авторских прав



1 | 2 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)