АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С. слизово-білковий

A) В. ясна

2. На межі ротової порожнини та носоглотки розміщені скупчення лімфоїдних елементів – мигдалики, які формують лімфо епітеліальне кільце Пирогова-Вальдейєра. Яку особливість рельєфу слизової оболонки можна побачити у ділянках локалізації мигдаликів?

D). утворює щілиноподібні складки

3. Слизова оболонка травної трубки складається з епітеліальної пластинки, власної пластинки та м’язової пластинки. Який відділ травного каналу не має у складі слизової оболонки міозитів?

С). ротова порожнина

4. До лікарні звернувся чоловік 60 років зі скаргами на пухлиноподівне утворення на шкірній частині верхньої губи. З анамнезу відомо, що хворий курить протягом 40 років. При гістологічному обстеженні діагностовано злоякісне новоутворення. Похідним якого епітелію є ця пухлина?

Е). багатошаровий зроговілий

5. У підслизовій основі губи локалізовані кінцеві секреторні відділи малих губних слизових залоз. Які вони є за будоваю?

Е. складні альвеолярно-трубчасті

6. У підслизовій основі губи локалізовані кінцеві секреторні відділи малих губних слизових залоз. Який секрет вони продукують?

С. слизово-білковий

7. Верхня та бічні поверхні язика вкриті слизовою оболонкою, яка нерухомо зрощена з м’язовою основою язика. Епітелій і власна пластинка слизової оболонки утворюють тут вирости з характерною будовою, які мають назву сосочків. Які сосочки присутні у складі слизової оболонки язика грудних малюків?


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 404 | Нарушение авторских прав



1 | 2 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)