АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Інструментальні методи дослідження

Прочитайте:
  1. a. Матеріали методичного забезпечення заключного етапу заняття.
  2. I. НАУЧНО-МЕТОДИЧЕСКОЕ ОБОСНОВАНИЕ ТЕМЫ
  3. II. МЕТОДИЧЕСКИЕ УКАЗАНИЯ
  4. IV. Методика занятия.
  5. IV. Методические рекомендации для самостоятельной проработки.
  6. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  7. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  8. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  9. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  10. VI. Методическое обеспечение

Ректороманоскопія. За допомогою цього методу можна дослідити слизову оболонку прямої і дистального відділу сигмоподібної кишок на глибину 30-35 см від заднього проходу.

Слизова оболонка в нормі має рожеву блискучу гладку поверхню з видимими нерозширеними судинами.

При патологічних процесах слизова прямої і сигмоподібної кишок може бути темно-червоною, тьмяною, з нашаруваннями слизу, крові, гною. Це вказує на запальний процес в ній. Часом можна побачити виразки, поліпи, злоякісні пухлини.

Використовуючи ректороманоскопи, можна взяти біопсійний матеріал для морфологічного дослідження і підтвердження діагнозу. Фіброколоноскопія - візуальне обстеження внутрішньої поверхні товстої кишки.

Показаннями до проведення є: 1) підозра на будь-яке захворювання товстої кишки, коли клінічні, лабораторні та рентгенологічні дані не позволяють достовірно виставити діагноз; 2) передракові захворювання товстої кишки; 3) дослідження хворих на диспансерному обліку з приводу перенесеного раніше оперативного втручання (пухлини товстої кишки); 4) проведення гістологічного дослідження слизової товстої кишки.

Дослідження випорожнень. Аналіз калу є одним із важливих методів дослідження пацієнтів із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Дослідження калових мас проводять шляхом вивчення фізичних даних, мікроскопічного, хімічного, а також бактеріологічного аналізу.

Печінка і жовчовивідні шляхи (гепатобіліарна система)


Дата добавления: 2015-09-18 | Просмотры: 403 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)