АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ручне відокремлення і видалення посліду.Показання, умови виконання, техніка.

Прочитайте:
  1. A. Ручне відділення і видалення плаценти
  2. II. Умови прийняття на обслуговування та обслуговування громадян
  3. III. Умови прийняття і порядок обслуговування громадян
  4. VI. Неоперативна і оперативна хірургічна техніка.
  5. Ампутацію або екстирпацію матки. Вважається доцільним видалення матки з трубами, які можуть бути в
  6. Білет 23 Оперативна техніка.Пояття про хірургічну операцію.Види операцій , інструментарій
  7. Видалення всієї молочної залози з пiдлеглим великим грудним м'язом та реґіонарними лімфовузлами.
  8. Видалення сечового міхура (cystectomіа)
  9. Видалення сторонніх тіл
  10. Видалення частини органу і показана при неплідді або при загрозі ускладнень (перекручування ніжки вузла і

Показання: кровотеча в послідовому періоді, яка перевищує 300мл при відсутності ознак відділення плаценти; защемлення посліду, що відділився; після оперативних втручань(акушерські щипці, екстракція плода за тазовий кінець, внутрішній акушерський поворот, плодоруйнівні оперції); затримка посліду в порожнині матки більше 30хв навіть за відсутності кровотечі.Підготовка роділлі: катетеризація сечового міхура; обробка зовнішніх статевих органів йоданатом; живіт роділлі накриваємо стерильною пелюшкою. Підготовка акушера: повторна обробка рук дезінфікуючим розчином, зміна стерильних рукавичок. Техніка операції: вказівним та великим пальцями лівої руки розводять вхід в піхву, праву руку, складену у вигляді конуса, вводять в піхву так, щоб тильний бік долоні був звернений до крижів; по пуповині вводять рукув порожнину матки, знаходять край плаценти. Ліва рука при цьому розміщується на дні матки і допомагає правій. Пилоподібними рухами праої руки введеної між плацентою та стінкою матки відділяють лаценту від стінки матки. Потягуючи лівою рукою за пуповину витягають послід, права рука при цьому залишається в матці. Правою рукою ще раз обстежують порожнину матки щоб переконатися у відсутності залишкі плаценти. Якщо матка добре скоротилась руку виводять з її порожнини.

 

Альгодисменорея.Клініка.Лікування.

Альгодисменорея- це больовий синдром, який циклічно повторюється та супроводжується відторгненням ендометрії при менструації.Вона може бути зумовлена функціональними та органічними причинами. До органічних нгалежать наявність перешкод відтоку менструальної крові у иглядіперегину матки, рубцевих змін, що призвели до звуження цервікального каналу. Це один із симптомів ендометріозу,генітального інфантилізму, запальних процесів у матці та яєчниках, неправильних положень матки, пухлин статевих органів. Болючі менструації бувають частіше у дівчат та жінок, які ненароджували, після перших пологів альгодисменорея минає або біль стає нетаким інтенсивним.

Лікування повинно бути етіопатогенетичним, спрямованим на усунення причини, що викликала захворювання. Якщо альгодисменорея є проявом інфантилізму, проводять загальнозміцнювальне лікування, теплові процедури, гормонотерапію. Симптоматичне лікування полягає у призначенні спазмолітичних засобів, анальгетиків, рекомендовані седативні засоби-Валеріна, Сибазол, Месулід.

 

Білет 8

ДІАГНОЗ Пізній післяпологовий період 8день, робити повітряні ванни,обліпихове масло.


Дата добавления: 2015-11-02 | Просмотры: 863 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)