АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пов’язки на нижню кінцівку.

Прочитайте:
  1. E. - Нижню брижову.
  2. E. - Нижню міхурову та верхню прямокишкову.
  3. Гіпсові пов’язки.
  4. Компресійні пов’язки
  5. На опікову рану накладають пов’язки з розчинами антисептиків. Мазі наносять на 4-шарову серветку, а зверху її прикривають 6-10 шарами сухої стерильної марлі й фіксують бинтами.
  6. Назовите верхнюю и нижнюю границы спинного мозга
  7. Накладання пов’язки на обидва ока.
  8. Наложение эластического бинта на нижнюю конечность.
  9. Образования, проходящие через верхнюю глазничную щель, нижнюю глазничную щель и канал зрительного нерва. Синдром верхнеглазничной щели.
  10. Он быстро провел взглядом по мне, а затем облизал нижнюю губу. Мои ладошки вспотели, а сердце ускорило удары.

Пов’язка на коліно і стегно. На коліно накладають при зігнутому положенні суглоба черепашачу пов’язку, при розігнутому положенні – пов’язку за типом восьмиподібної: колові оберти роблять вище і нижче коліна, скісні – з місцем перехрещення в підколінній ямці.

Поворотну пов’язку на куксу стегна подано на слідую чому рисунку.

Пов’язка на гомілку. На гомілку накладається спіральна з перегинами пов’язка до рівня колінного суглобу, де й фіксується коловим ходом бинта.

Пов’язка гомілковостопного суглоба. Ділянку гомілковостопного суглоба закривають з допомогою восьмиподібної пов’язки. В разі потреби закрити ділянку п’ятки застосовують черепашачу пов’язку. Якщо потрібно закрити пов’язкою всю стопу, вдаються до поворотної пов’язки. Після колового ходу в ділянці кісточок бинт ведуть поздовжньо, від п’ятки до великого пальця, роблячи ходи по бічних поверхнях стопи. Потім, починаючи від кінчиків пальців, стопу бинтують коловими ходами.

Пов’язка на всю стопу без пальців. Праву стопу починають бинтувати з зовнішнього боку, ліву – з внутрішнього. Бинт ведуть уздовж зовнішнього краю правої стопи від п’ятки до основи пальців, потім по тильній поверхні стопи йдуть до внутрішнього краю її і коловим ходом обгортають стопу, накладаючи його якомога нижче. Обходять п’ятку ззаду і повторюють описані ходи. Фіксують пов’язку навколо кісточок.

Пов’язки на кульшові суглоби та пахову ділянку подано на наступних рисунках.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 427 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)