АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Велику підшкірну вену.

Прочитайте:
  1. Больному необходимо поставить катетер в подключичную вену. Определите место расположения вены.
  2. Велику роль у розвитку виразкової хвороби шлунка й дванадцятипалої кишки надають
  3. Опухоль брюшной полости сдавила нижнюю полую вену. Определите, через какой кава-кавальный анастомоз на задней брюшной стенке будет происходить отток крови.
  4. Утворення випинання «здуття», що свідчить про надходження розчину в підшкірну основу.

Б. Штучний матеріал.

В. Глибоку вену стегна.

 

140. Хворий У. 35 років, поступив зі скаргами на болі в грудній клітці справа, задишку до 20 за 1 хв., підвищення температури 38.4, кашель сухий. При рентгенологічному обстеженні у хворого виявлено округлу тінь в 2-му сегменті 5х6см. Про які захворювання слід думати у даного хворого за виключенням?

а) гострий абсцес;

б)Рак легень

в) туберкулома;

г) бронхоектатична хвороба.

141. Хворий З. 44 роки, поступив зі скаргами на задишку до 22 за 1 хв., підвищення температури 37.4, кашель з виділенням великої кількості харкотиння до 500 мл. Аускультативно – дихання ослаблене у в/долі правої легені, перкуторно – притуплення в цій ділянці. Яка перша допомога даному хворому?

а) постуральний дренаж;

б)введення бронходілятаторів;

в) кардіотоніки;

г) пункція плевральної порожнини.

142. У хворого С, 41 років, з діагнозом гострого абсцесу легені раптово виник різкій біль в грудній клітці справа, задишку до 30 за 1 хв., при огляді – ціаноз обличчя, дихання поверхневе часте. Аускультативно – дихання різко ослаблене на всьому протязі правої легені, перкуторно – коробковий звук на верхівці з притуплення в н/долі. Яке ускладнення виникло у даного хворого:

а) піпневмоторакс.

б) пневмоторакс;

в) плевропневмонія;

г ) гострий медіастініт;

143. Хвора Д. 64 роки, поступила у вкрай важкому стані зі скаргами на задишку до 27 за 1 хв., підвищення температури 39.4, кашель з виділенням великої кількості харкотиння до 600 мл з шматочками легеневої тканини з різко неприємним запахом.. Аускультативно – дихання ослаблене у в/долі правої легені, перкуторно – притуплення в цій ділянці. При рентгенографії ОГК – множинні ділянки затемнення і просвітлення на всьому протязі правої легені. Діагноз?

а) гангрена.

б) гострий абсцес;

в) туберкульоз;

г ) рак легень;

144. У хворого К, 51 років, з діагнозом гангрена легені раптово виникла профузна легенева кровотеча, при огляді – ціаноз обличчя, дихання поверхневе часте. Аускультативно – дихання різко ослаблене на всьому протязі правої легені, пульс 110/хв, АТ 80/40 мм.рт.ст. Яка тактика зупинки кровотечі у даного хворого?

а) негайна пульмонектомія;

б) медикаментозна зупинка;

в) ендоскопічна зупинка кровотечі (ФБС);

г) піпневмоторакс.

145. Хвора Ц. 33 роки, поступила зі скаргами на задишку до 20 за 1 хв., підвищення температури 37.4, кашель з виділенням харкотиння до 200 мл з неприємним запахом.. Аускультативно – дихання ослаблене у на протязі лівої легені, перкуторно – притуплення в цій ділянці. При рентгенографії ОГК – у певральній порожнині рідина з горизонтальним рівнем. Діагноз?

а) піопневмоторакс з бронхо-плевральною норицею;

б) гострий абсцес;

в ) рак легень з розпадом;

г) піоторакс.

146. Хвора Г. 42 роки, поступила зі скаргами на задишку до 27 за 1 хв., підвищення температури 39.4, кашель, біль в лівій половині грудної клітки. Аускультативно – дихання ослаблене на протязі лівої легені, перкуторно – притуплення в цій ділянці. При пункції плевральної порожнини отримано гній. Які дообстеження необхідно провести для уточнення діагнозу?

а) Загальний аналіз гною, та бацили Коха;

б) КТ ОГК;

в) ФЕГДС;

г) Доплерографія.

147. У хворого З, 57 років, з діагнозом хронічна емпієма плеври, виникли скарги на біль в правому підребір’ї, попереку, набряки на нижніх кінцівках, тошнота, похудіння. Яка ускладнення розвивається у даного хворого?

а) амілоїдоз;

б ) аскаридоз;

в) гепатит С;

г) хронічний гепатит.

 

148. Хвора У. 72 роки, після переохолодження поступила у важкому стані зі скаргами на задишку до 20 за 1 хв., підвищення температури 39.4. аускультативно – дихання ослаблене у н/долі правої легені, При рентгенографії ОГК - правобічний субтотальний гідроторакс. При пункції плевральної порожнини отримано гній. Де потрібно проводити дренування плевральної порожнини?

а) в найнижчій точці;

б) в 7-му міжребір’ї;

в) в 8-му міжребір’ї;

г) в 3-му міжребір’ї.

149. Хвора Н. 34 роки, поступила у важкому стані зі скаргами на задишку до 27 за 1 хв., підвищення температури 39.4, кашель з виділенням великої кількості харкотиння до 300 з неприємним запахом.. Аускультативно – дихання ослаблене у в/долі правої легені, перкуторно – притуплення в цій ділянці. При рентгенографії ОГК – округла тінь в н/долі справа. Які антибактеріальні препарати найбільш доцільно використовувати у хворої?

а) цефалоспорини;

б) макроліди;

в) пеніциліни;

г) респіраторні фторхінолони.

 

150. Хворий 46 років скаржиться на кашель, задишку, лихоманку. Хворіє декілька тижнів. Об’єктивно: ціаноз губ, задишка в спокої, блідий. На рентгенограмі – правосторонній гідропневматоракс. Колапс легенів І ст.

Який метод лікування є доцільним?

А) Торакоскопія.

Б ) Пункція плевральної порожнини.

С) Бронхоскопія.

Д) Торакоцентез.

Е) Внутрішньо плевральне введення речовин.

151. Хворий 40 років доставлений в стаціонар в важкому стані. Після отримання проникаючого ножового поранення лівої половини грудної клітки. Шкірні покриви бліді. Тони серця глухі і такікардія – 130/хв. А.Т.80/60 мм.рт.ст. Пульс ледь визначається. Рана розташована зліва по парастернальній ділянці на рівні ІІІ міжреберного проміжку. Дихання над лівою легенею послаблене, в задньо- нижніх відділах вкорочений перкуторний звук.

Які лікувальні заходи найбільш доцільні?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 534 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)