АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

А. Пневмокок.

B. Стрептокок.

C. Стафілокок.

Д. Кишкова паличка.

E. Бацила Фрідлендера.

 

76. У хворого лихоманка, остуда, нічна пітливість, кашель сухий надсадний, під час якого вранці відійшло 50 мл густого харкотиння з неприємним запахом і прожилками крові. На рентгенограмі в середній долі правої легені порожнина діаметром 5 см з рівнем рідини та перифокальним ущільненням. Вкажіть тип дихання, яке можна вислухати над ушкодженою ділянкою.

A. Металічне.

B. Підсилене бронхіальне.

C. Стенотичне.

Д. Амфоричне.

E. Саккадоване.

 

77. Хворий В., 27 років, надійшов у клініку із скаргами на біль у правій половині грудної клітини при диханні, кашель з виділенням слизово-гнійної мокроти, озноб. Захворів 2 дні тому. Клінічно та рентгенологічно поставленний діагноз вогнищевої правосторонньої верхньодольової пневмонії. Які об'єктивні ознаки не характерні для данного захворювання?

A. Скорочення перкуторного звуку.

B. Відсутність голосового дрожання.

C. Ослаблене дихання.

Д. Вологі хрипи.

E. Посилення голосового дрожання.

 

78. Хвора, 37 років, скаржиться на болі в грудній клітці, які посилюються при диханні і кашлі, сухий кашель, субфебрильну температуру. ЧД-22 в 1 хв. Права половина грудної клітки відстає в акті дихання, при перкусії зменшення рухливості правого легеневого краю, аускультативно шум тертя плеври справа. Змін зі сторони крові і сечі немає. Ваш попередній діагноз?

A. Правобічний сухий плеврит.

B. Ексудативний плеврит.

C. Вогнищева пневмонія.

Д. Хронічний бронхіт.

E. Спонтанний пневмоторакс.

 

79. У хворого 39 років 10 днів тому з'явилася лихоманка, температура 39ºС, озноб, кашель з кров’янистим харкотинням, кількість якого з кожним днем зростала. Харкотиння з неприємним запахом. Об'єктивно: стан середньої важкості. Над легенями зліва нижче кута лопатки вкорочення перкуторного звуку, вислуховуються вологі хрипи. В аналізі крові: лейкоцити 14*109/л, ШОЕ -50 мм/год., токсична зернистість нейтрофілів.

Про яке захворювання слід думати в першу чергу?

A. Крупозну пневмонію.

B. Абсцес легені.

C. Бронхопневмонію.

Д. Гострий бронхіт.

E. Рак легені.

 

80. Хворого 2 тижні лікували з приводу гострого бронхіту. Стан хворого не покращився. Його турбує слабість, пітливість, вологий кашель, біль у грудній клітці справа при кашлі. При об’єктивному обстеженні зправа перкуторно ясний легеневий звук змінився на притуплено-тимпанічний на рівні між VІ і VІІ м/р між лопаточною і правою задньою аксілярною лініями.

Коли перкуторний звук стає вогнищево притуплено-тимпанічним?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 383 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)