АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Техніка постановки очисної клізми

Прочитайте:
  1. VI. Неоперативна і оперативна хірургічна техніка.
  2. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  3. Алгоритм постановки жизненных иелей
  4. Б) ТЕХНИКА ПОСТАНОВКи желудочНОГО ЗОНДА через нос
  5. Білет 23 Оперативна техніка.Пояття про хірургічну операцію.Види операцій , інструментарій
  6. В. Техніка внутрішньом’язових ін’єкцій
  7. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  8. ВИКОРИСТАННЯ МЕДИКАМЕНТОЗНОЇ КЛІЗМИ
  9. ВИКОРИСТАННЯ ОЧИСНОЇ КЛІЗМИ
  10. Вимірювання температури тіла, прилади для вимірювання температури тіла, правила і техніка Оцінка результатів вимірювання температури тіла.
Послідовність Зміст Примітка
Мета: Показання:   Протипоказання:     Місце виконання: Підготувати необхідне:   Алгоритм виконання:   Заповнити документацію. - Очисна. Закрепи, перед операціями, пологами, ендоскопічними та рентгенологічними обстеженнями, перед проведенням лікувальної клізми. Гостре запалення прямої та товстої кишки, кровотечі з гемороїдальних вузлів та травного каналу, випадання прямої кишки, тріщини заднього проходу, онкологічні захворювання прямої кишки, перші дні після операції на органах шлунково-кишкового тракту. Лікувальний заклад. Домашні умови.   Стерильні: Гумові рукавички, маска, серветки, лоток, вазелін, шпатель, накінечник. Кухоль Есмарха ємкістю 1-2 л з гумовою трубкою і краном, вода кімнатної температури, 1-1,5 л, штатив-стойка, судно, відро або таз, фартух із пластикату, клейонка, пелюшка, маркіровані ємкості для чистих і використаних наконечників, ємкості з дезрозчином. Психологічно підготуйте пацієнта до виконання маніпуляції. Отримайте згоду на проведення процедури. Вимийте руки. Одягніть маску, гумові рукавички, фартух. Налийте в кухоль Есмарха 1,5 л води кімнатної температури і підвісьте його на штативі на висоті 1,5 м, приєднайте накінечник. Відкрийте кран на гумовій трубці і заповніть систему водою. Закрийте кран. Положіть пацієнта на край кушетки на лівій бік та попросіть зігнути ноги в колінах і підтягнути до живота. Підкладіть клейонку та пелюшку під сідниці так, щоб вони звисали в таз, який знаходиться біля кушетки. Обробіть руки спиртом. Змастіть наконечник вазеліном. Розведіть двома пальцями лівої руки сідниці та обережно введіть наконечник у анальний отвір легкими обертальними рухами. Введіть спочатку наконечник у напрямку до пупка на глибину 4 см, а потім паралельно до куприка на глибину 10-12 см. Відкрийте кран і повільно вводьте до 1,5 л води. На дні кухля залишіть трохи води, щоб у кишківник не потрапило повітря, закрийте кран. Обережно через серветку виведіть наконечник з прямої кишки. Спитайте пацієнта про його самопочуття. Попросіть пацієнта затримати дефекацію протягом 10 хв. Продезінфікуйте оснащення. Зробіть запис про виконання очисної клізми в листку призначень.       У разі схильності до спазмів кишечника температура води - 37-38°С, при атонії кишечника - 18-20°С.     При зупинці рідини трохи змініть положення трубки або підтягніть її. Якщо турбує біль, зменшіть тиск води, опустивши нижче кухоль Есмарха або зовсім припиніть введення води.    

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 1092 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)