АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Проведіть консервативне лікування корови, хворої на травматичний ретикуліт.

Прочитайте:
  1. III. Лікування, направлене на сповільнення темпів фіброзоутворення.
  2. IV. Лікування
  3. XII. Лікування.
  4. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  5. А. 3. 2 Алгоритм лікування препаратами еритропоетину та тривалими активаторами рецепторів еритропоетину.
  6. А. 3. 3 Лікування анемії у пацієнтів з ХХН- V ст. на ГД препаратами заліза
  7. А. 3. 5 Лікування ЕПО-резистентності
  8. А.4.11. Лікування діабетичної больової нейропатії.
  9. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  10. Алгоритм лікування функціональної диспепсії

Хірургічне лікування не у всіх випадках може бути ефективно. Крім того, воно не завжди можливо. Дуже складно визначити, де знаходиться чужорідне тіло. Воно може бути за стінкою сітки, в мвищевих ходах, і витягти його в цьому випадку досить важко або неможливо. Для видалення сторонніх тіл з сітки запропонований магнітний зонд, який вводять через ротову порожнину в преджшлунки. Однак застосування його буде ефективним лише в тому випадку, коли стороннє тіло здатне притягатися магнітом і воно ще не вийшло за стінку сітки. Отже, для успіху лікування дуже важлива рання діагностика захворювання.

№5

Всього телят 400 гол. Захв 80 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,35кг; хвор – 0,01кг. Середня тривалість хвороби 7 дн. Загинуло 25 гол. Середня маса вимушено забитих тв.. 28кг.

1. Розробіть комплексний план заходів з профілактики гострих розладів травлення у новонароджених телят і лікування телят.

Основою загальної профілактики шлунково-кишкових захворювань новонароджених є біологічно повноцінне годування маточного поголів'я, сучасний запуск, надання активного моціону, підтримка хорошого санітарного порядку та мікроклімату в пологових відділеннях і профілакторіях, отримання протягом години новонародженими молозива або підсисний спосіб вирощування молодняка.

Велику роль у профілактиці захворювань новонароджених мають час адаптації вагітних тварин до нових умов, своєчасний і правильний запуск корів, підготовка і проведення пологів. Їх краще проводити в боксах пологових відділень. Новонароджених телят, якщо неможливо дотримуватися 4-5-кратний режим годування, залишають на 24-72 год, а в племінних господарствах і довше разом з коровою. При вирощуванні в індивідуальних клітках теляти необхідно обсушити і протягом першої години з сосковой поїлки дати молозиво. Незалежно від способу вирощування телят в перші 5-7 днів життя випоюють молозиво від матерів, надалі переходять на 3-кратне годування збірним молоком. Категорично забороняється згодовувати молоко від хворих маститами корів.

За відсутності хорошого профілакторію для розриву біологічного ланцюга розповсюдження умовно-патогенної мікрофлори телят вирощують в індивідуальних будиночках на відкритому повітрі. При цьому їх необхідно забезпечити рясним годуванням і достатньою кількістю сухої підстилки.

Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв. Відберіть пат матеріал для ла досл і складіть супровідну записку.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 551 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)