АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Відповідь: Б.

Прочитайте:
  1. Відповідь: хвору необхідно доставити в гінекологічне відділення на каталці.
  2. Відповідь:Ввести наркотичні аналгетики та протишокові кровозамінники

 

Хворий Н., прийнятий у приймальне відділення прямо з роботи, де працює кочегаром. За тяжкістю стану йому не можна провести санітарну обробку забруднених ділянок тулуба. Які дії медсестри?

Відповідь: необхідно провести часткову санітарну обробку (протирання вологою губкою).

 

У хворої З., що госпіталізована у приймальне відділення з приводу карбункула спини, при огляді волосистої частини голови виявлені воші. Хвора категорично відмовляється від стрижки волосся. Які заходи необхідно провести?

Відповідь: необхідно застосувати санітарну обробку одним із протипедикульозних засобів (мило ДДТ, водно-емульсійний розчин карбофосу тощо)

 

Хвора М. доставлена у приймальне відділення з ознаками закритої внутрішньочерепної травми (забій головного мозку). Стан хворої тяжкий, хвора без свідомості. Як провести хворій санітарну обробку? Зазначте спосіб транспортування хворої у нейрохірургічне відділення?

Відповідь: хворій необхідно провести огляд на педикульоз, провести часткову санітарну обробку, транспортування буде відбуватися в лежачому положенні на каталці.

 

Санітарка збирається зробити прибирання приміщень приймального відділення. Вона для прибирання буде застосовувати розчин хлораміну Б. Як вона буде готувати необхідний для цього розчин?

Відповідь: маточний 10% розчини хлораміну необхідно розвести у відповідній кількості води для досягнення 1% концентрації.

Хворому Б., в якого має місце перелом кісток правої гомілки, зробили вимірювання температури тіла медичним термометром. Що повинна зробити медична сестра з термометром після його використання?

Відповідь: термометр необхідно занурити на 30 хвилин у 0,5% розчин хлораміну Б.

 

Хворий Б. доставлений у приймальне відділення з приводу післяін’єкційного абсцесу сідниці. При огляді у нього виявленні лобкові воші. Який елемент санітарної обробки необхідно обов’язково виконати даному хворому?

Відповідь: для знищення лобкових вошей необхідно поголити уражене волосся, провести миття тіла з милом під душем. Одяг хворого необхідно відправити для знезараження в дезінсекційну камеру.

Хворий Д. доставлений у приймальне відділення з приводу забитої рани правої гомілки. Після огляду хворого направили на госпіталізацію в хірургічне відділення. Загальний стан хворого задовільний. Яким чином хворий буде доставлений до зазначеного відділення?

а) хворий дійде до відділення самостійно;

б)хворий дійде до відділення у супроводі медсестри;

в) хворого необхідно транспортувати на кріслі-каталці;

г) хворого необхідно транспортувати на каталці;

д) хворий дійде до відділення на милицях.

Відповідь: хворого необхідно транспортувати на кріслі-каталці.

 

Хворий С. доставлений у приймальне відділення, де йому встановлений діагноз “гострий апендицит”. Хворого госпіталізують у хірургічне відділення, де йому має бути проведене оперативне втручання під загальним наркозом. Які антропометричні дослідження необхідно виконати даному хворому?

Відповідь: необхідно визначити вагу хворого, зріст, окружність грудної клітки.

 

Хвора П. доставлена в приймальне відділення, де їй встановлений діагноз “гострий холецистит”. Стан хворої середньої тяжкості. Вдома, перед викликом швидкої допомоги, хвора прийняла душ. Яку санітарну обробку необхідно виконати даній пацієнтці перед транспортуванням її у гінекологічне відділення?

Відповідь: за відсутності у хворої педикульозу чи корости санітарну обробку проводити потреби немає.

 

Хвора К. була доставлена у приймальне відділення бригадою швидкої допомоги. Після огляду хворої хірургом та гінекологом встановлений діагноз “позаматкова вагітність, розрив маткової труби, внутрішньочеревна кровотеча”. Після проведеної часткової санітарної обробки хвору необхідно транспортувати в гінекологічне відділення. Який метод транспортування буде застосований у даному випадку?


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 482 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)