АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

I. Поясніть значення наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх в ситуації самостійно.

Прочитайте:
  1. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних з тексту.
  2. I. Дайте англійські еквіваленти з наступних з тексту.
  3. I. Поясніть сенс наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх у пропозиції, що містять власні.
  4. А. Визначення рівня аміаку сироватки.
  5. А.3.3.4. Призначення статинів
  6. Алгоритм визначення дози інсулінопрепаратів на тлі глікемічного профілю
  7. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  8. Бальнеологічні та грязелікувальні процедури, що рекомендуються цій категорії хворих, диференційоване призначення при окремих захворюваннях.
  9. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.

Ліки

Люди в кожній цивілізації в історії використовували препарати рослинного і тваринного походження для профілактики і лікування захворювань. Багато з цих препаратів як і раніше високо цінується, але більшість препаратів, які використовуються в сучасній медицині є продукти досягнення в області синтетичної органічної хімії і біотехнології.

Препарат будь-якої речовини (крім продуктів харчування або пристрій) призначений для використання в діагностиці, лікування, надання допомоги, лікування або профілактики захворювань, або призначені для впливають на структуру або функції організму.

За законом, лікарські препарати діляться на дві категорії: припис і продавані без рецепта препарати. Рецептурні препарати - ті, вважається безпечною для використання тільки під наглядом лікаря - можна не тільки з письмового припису від ліцензованих професійних (наприклад, лікар, стоматолог, або ветеринар). Безрецептурних препаратів - тих, вважається безпечним для використання без медичного спостереження - продаються в аптеці без рецепта. Після багатьох років використання за призначенням регулювання, ліки з відмінними показниками безпеки можуть бути затверджені більш-позабіржовому продажу. Знеболюючий препарат ібупрофен є один з колишніх відпускається за рецептом ліки тепер можна купити в аптеці. Часто кількість активного інгредієнта в кожній таблетці істотно нижче, ніж сума в дозі препарат доступним за рецептом лікаря.

Деякі розуміння того, як ліки названі може допомогти в розшифровці етикетки лікарського препарату. Кожен власний препарат має принаймні три імені - хімічна назва, загальний (офіційне) та торгівлі (бренд) ім'я. Хімічна назва описує атомної або молекулярної структури препарату. Хоча хімічна назва описує і визначає продукт точно, це, як правило, дуже складні і громіздкі для загального користування. Родова назва коротше, менш складний ім'я, призначене державною установою. Існує тільки одне загальна назва для кожного препарату і будь-який лік виробник може використовувати його. Торгова назва вибирається фармацевтична компанія, яка виробляє його. Компанія намагається вибрати унікальне ім'я, яке коротким і легко запам'ятовується. З цієї причини, фірмові найменування іноді посилання препарат для використання за призначенням, наприклад, Diabinese для лікування діабету.

Наступний список дає хімічна, родові і торгові назви деяких

ліківів.

Хімічна назва родове назва торгової маркою

N-(4-гідроксифеніл) ацетамид ацетамінофен Tylenol

7-хлор-л, 3-дигідро-1-метил-5-феніл-2 диазепамом валіум

Н-1, 4-benzodiazepin-2-он

Ліки можуть бути прийняті за кількома маршрутами. Вони можуть бути прийняті через рот (перорально) або у вигляді ін'єкцій у вену (внутрішньовенно), в м'яз (внутрішньом'язово), або під шкірою (підшкірна). Вони можуть бути поміщені під язик (сублінгвально), вставляється в пряму кишку (ректально), вселила в очі (очної), розпорошується в ніс (носовий) або рот (вдих), або наносять на шкіру для місцевих (актуально) або системної (трансдермальні) дію. Кожен маршрут має конкретні цілі, переваги і недоліки. Ліки всередину або застосовувати у формі пігулки, таблетки, капсули, капсули, порошки, порціями, чисток, мазей, екстрактів, настоянок, спреї, свічок або ін'єкцій.

Кожен реагує на препарати по-різному. Велика людина в цілому потрібно більше ліківів, ніж менше людині потрібно для того ж ефекту Новонароджені діти і літні люди засвоюють ліківів повільніше, ніж діти і молоді дорослі. Люди з нирковою або печінковою хвороби важче позбавитися від ліківів, як тільки вони увійшли в тіло.

Стандартна або середня доза визначається для кожного нового препарату на основі лабораторних випробувань на тваринах і випробувань на людях. Але поняття середня доза, як "один розмір підходить всім" в одязі: вона вписується коло осіб досить добре, але він підходить майже ніхто не ідеально.

Щоб допомогти практикам охорони здоров'я в безпечний і ефективний план лікування, люди повинні бути впевнені, що їх лікар, медсестра чи фармацевт наступну інформацію:

◦, що проблеми зі здоров'ям у них;

◦, які ліки вони приймають у попередні кілька тижнів;

◦ чи є у них алергія або мали незвичайні реакції на будь-який препарат,

їжі або інших речовин;

◦ чи є у них спеціальні дієти або харчових обмежень;

◦ чи є вони вагітні або плануєте завагітніти або годуєте грудьми.

I. Поясніть значення наступних слів і словосполучень. Використовуйте їх в ситуації самостійно.

Досягнення в галузі синтетичної органічної хімії та біотехнології; відмінні показники безпеки, утвердження більш-позабіржовому продажу; знеболюючий препарат, активний інгредієнт, наклейки лікарського препарату, атомна і молекулярна структура, препарат виробника, з'єднувати; використання за призначенням; порошок; частину; спрей, до метаболізму, в стані вагітності; годувати грудьми.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 413 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)