АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

С. Протеїнурія більше 4 г на добу, гіпопротеїнемія, гіперліпідемія, ліпідурія, периферичні набряки.

Прочитайте:
  1. B. При збільшенні 3 і більше лімфовузли в 3 анатомічних групах (за винятком пахового), розмірами більшу ніж 1 см довше 3 місяців
  2. Б) одночасною овуляцією двох і більше яйцеклітин, які дозріли у фолікулах обох яєчників (ovulatio
  3. Більше 15-20 днів. Цю операцію можна проводити в умовах жіночої консультації.
  4. В. Збільшений, зміщений вниз і вліво верхівковий поштовх.
  5. Визначте, чим відрізняється розширення кореня легені за рахунок великих гілок легеневої артерії від збільшених лімфатичних вузлів?
  6. Від 3-4 мм в І фазі до 12-15 мм в ІІ фазі циклу. Гіперплазія ендометрію обумовлює значне збільшення цих
  7. Віддача від збільшення масштабів вир-ва і стр-ра галузі.
  8. Відповідній порожнині. Збільшення розмірів кісти відбувається не за рахунок розмноження клітинних
  9. Гіперестрогенії. В період менопаузи в результаті збільшення продукції андрогенів в наднирниках і яєчниках
  10. Д. Протеїнурія більше 10 г/л, восковидні циліндри.

Д. Протеїнурія більше 1 г на добу, лейкоцитурія, макрогематурія.

Е. Все вище перераховане.

 

6. У прийомне відділення поступив хворий Н., 37 років із скаргами на біль у попереку, серцебиття, задишку, нудоту, набряки на нижніх кінцівках, головний біль, загальну слабість. 2 тижні тому переніс ангіну. Після об’єктивного обстеження та додаткових методів дослідження виставлено діагноз: гострий гломерулонефрит. Що є основним етіологіч­ним чинником гострого гломерулонефриту?

А. Стафілокок. В. Пневмококи. С. В-гемолітичний стрептокок групи А. Д. Паличка Фрідлендера. Е. Е.соlі.

 

7. Хворий М., 23 р., поступив у стаціонар зі скаргами на сильний головний біль, ниючий біль в попереці, набряки під очима і на ногах, загальну слабкість. Місяць тому переніс паратонзилярний абсцес. Об‘єктивно: блідість шкіри, набряклість обличчя, набряки на ногах. АТ 180/110 мм рт. ст. Межі серця в нормі, серцевий поштовх звичайних властивостей. Тони серця звучні, чисті, акцент ІІ тону над аортою. Легені без патології, органи черевної порожнини без особливостей. В загальному аналізі сечі: питома вага 1025, білок 3,2 г/л, еритроцити змінені 10-15 в п/з, лейкоцити 3-5 в п/з, циліндри гіалінові 1-3 в п/з, добовий діурез – 400 мл. Ваш діагноз?

А. Гострий гломерулонефрит. В. Загострення хронічного гломерулонефриту.С. Гострий пієлонефрит.

Д. Загострення хронічного пієлонефриту. Е. ХНН.

 

8. У хворої, 32 років, протягом останніх 3 років утримується тиск 170/100 – 200/120 мм рт.ст., в анамнезі – мати хворої в 42 річному віці померла від гострого порушення мозкового кровообігу. При об’єктивному обстеженні вислуховується систолічний і діастолічний шум над боковими відділами живота. Яка причина гіпертензії?

А. Коарктація аорти. В. Гіпертонічна хвороба. С. Ендокринна патологія.

Д. Рено-васкулярна гіпертензія. Е. Гломерулонефрит.

 

9. Хворий В., 46 років, скаржиться на підвищену втомлюваність, періодично головний біль, загальну слабкість. Об¢єктивно: пульс 88 уд./хв., АТ 140/80 мм.рт.ст., набряки на гомілках. В аналізі крові креатинін 0,3 мкмоль/л, сечовина 9,0 ммоль/л., клубочкова фільтрація 50 мл/хв. Про що можна подумати?

А. Недостатність кровообігу ІІ-Б ст. В. Хронічна ниркова недостатність І ст. С. Недостатність кровообігу ІІІ ст.

Д. Хронічна ниркова недостатність ІІ ст. Е. Хронічна ниркова недостатність ІІІ ст.

 

10. Госпіталізовано пацієнта, 28 років, в якого виявлено “анасарку”, зменшення кількості сечі за минулу добу до 50 мл, протеїнурію 8 г/л. З яким синдромом госпіталізовано даного хворого?

А. Нефротичним. В. Сечовим.С. Набряковим.Д. Гіпертензивним.Е. Астеноневротичним.

 

11. У хворого К., 25 років через 2 тижні після ангіни з”явились набряки на обличчі, помірні болі у поперековій ділянці, підвищення температурии до 37,5 °С. При обстеженні виявлено: АТ – 180/100 мм рт.ст, у сечі: питома вага – 1030, гематурія (еритроцити вилужені до 100 у п/з), протеїнурія 2,0 г/л, гіалінові циліндри до 10 у полі зору. Який діагноз?

А. Гострий гломерулонефрит. В. Рак нирки. С. Гострий пієлонефрит.

Д. Хронічний пієлонефрит.Е. Хронічний гломерулонефрит.

 

12. Хворий П., 37 років, скаржиться на нападоподібні болі в лівій половині черевної порожнини і в поперековій ділянці, які іррадіюють у зовнішні статеві органи, позиви на часте сечовиді­лення (до 3-4 разів за годину). Відмічається макрогематурія. Про яку патологію іде мова?

А. Гострий нефрит. В. Хронічний нефрит. С. Сечо-кам'яну хворобу. Д. Пієлонефрит. Е. Амілоїдоз нирок.

 

13. У хворого Н., 46 років, який 12 років тому переніс фіброзно-кавернозний туберкульоз легенів, при обстеженні вияв­лено набряковий, гіпертензивний та сечовий синдроми. Які найти­повіші ознаки розвитку сечового синдрому у хворих на амілоїдоз?

А. Протеїнурія менше 3,5 г/л, помірна еритроцитурія, гіалінові та зернисті циліндри.

В. Протеїнурія до 10 г/л, циліндрурія.

С. Протеїнурія до 1 г/л, помірна циліндрурія.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 535 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)