АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Способи боротьби з негативними наслідками акселерації

Прочитайте:
  1. Валеологічні методи боротьби із безсонням
  2. Гігієнічна оцінка ступеня важкості і напруженості праці. Наукова організація праці. Заходи боротьби з втомою
  3. Долікарська допомога потерпілому. Способи штучного дихання
  4. Заходи боротьби з наркоманією
  5. Заходи боротьби щодо стрептококозу
  6. Иммунопатологические и компенсаторно-приспособительные процессы
  7. Існують наступні способи очищення рани від гною та некротичних
  8. Компенсаторно-приспособительные механизмы
  9. КОМПЕНСАТОРНО-ПРИСПОСОБИТЕЛЬНЫЕ ПРОЦЕССЫ
  10. Компенсаторно-приспособительные процессы в организме, вызванные острой кровопотерей. Патофизиология острой кровопотери.

Сьогодні, коли акселерація викликала дуже сильний підвищення ваги підлітка, важливе його місце займає організація правильного харчування. Це першу чергу, має бути збалансоване харчування, тобто. коли вагу людини зберігає свою стабільність, що залежить також з гарного обміну речовин, у організмі[32]

Для правильного формування здорової фізично і психічно особистості підлітка необхідні такі умови:

1) правильний раціон і режим харчування;

2) здоровий спосіб життя, фізкультурні вправи і спортом;

3) правильно побудоване трудове виховання підлітків;

4) своєчасне провітрювання навчальних приміщень та вдома;

5) меблі, підібрана відповідно до віку та зростання дитини;

6) достатня освітленість кімнати;

7) правильне інтелектуальне й розумовий виховання підлітка;

8) величезна роль виховання у ній.

Без дотримання умов неможливо в світі виховати повноцінну особистість.

Прогнози розвитку акселерації та формування людини у майбутньому

За прогнозами фізіологів і лікарів, середній зростання людини у майбутньому столітті становитиме 175-180 див, оскільки зазвичай, більшість сучасних акселератів перестає зростати з досягнення такого зростання. У зв'язку з цим підвищується, і середня вага особи на одне 8-10 кг. «Якщо сучасний чоловік, зазвичай, вища від, ніж жінка, то подальшому ця різниця кілька згладиться. Темпи акселерації жінок сьогодні вище, отже, цілком можливо, що середнє зростання жінок на майбутньому столітті дорівнюватиме зростанню чоловіків, і навіть перевершити їх.»

У статевому розвитку розрив дозріванням хлопчиків і вісім дівчат нині становить 1,5 року, а майбутньому, можливо, ще скоротитися до 1 роки або банку ще менше. Це створить умови до швидшого формування особистості, раніше засвоєння знань, станеться повний перегляд системи освіти та виховання уже молоді.

«Людина живе не одним днем. І сьогодні, допитливо вивчаючи явища акселерації, він бачить у ній об'єктивні передумови задля її подальшого збільшення середній тривалості життя, збереження тривалішої працездатності, фізичного і фізіологічного вдосконалення організму.»

 

Висновки

Посилений розвиток організму підлітків, тобто. акселерація призводить до тимчасовому ослаблення опору організму до різним інфекційних захворювань, тобто. до їх зниження імунітету. Це пов'язано з поруч фізіологічних змін - у організмі підлітка, зміною будівлі в кістково-м'язової системі, серцево-судинної, шлунково-кишковою та інших. системах. Тому не зміцнілий організм підлітка вимагає більшої турботи, на більшу увагу й профілактики захворювань, ніж організм дорослої людини.

Отже, бачимо, що акселерація підлітків в світі дуже активно впливають дедалі більш проникає у життя і системи освіти і традиції виховання неспроможна не рахуватися з цим,необхідно виробляти способи боротьби негативним наслідками акселерації. Особливу увагу варто приділити боротьби з соматичними захворюваннями підлітків, такі як наркоманія, алкоголізм і паління.

Ознаками акселерації можна вважати збільшення маси тіла новонароджених в порівнянні з попередніми поколіннями, довжини тіла, окружності голови і грудей, більш раніше прорізування зубів і окостеніння кістяка, раніше статеве дозрівання.

Вчені не дійшли єдиного висновку про причини акселерації, тому можна вважати її причиною сукупність генетичних, природних факторів.

Акселерація має як позитивні сторони - збільшення тривалості життя і репродуктивного періоду, так і негативні - гормональні порушення у дітей-акселератів, а також надмірна вага. Отже, можна дійти невтішного висновку, що «як еволюційного характеру, акселерація регулює процеси фізіологічного розвитку підлітків, сприяє поліпшення здоров'я дитини і потенційні можливості. Що ж до негативних її сторін, це труднощі зростання, багато чому зумовлені тим, що наша організм ще досить пристосувався до нових умов, створеним прискореним розвитком».

Список літератури:

1. Обреїмова Н.І., Петрухін А.С. Основи анатомії, фізіології і гігієни дітей та підлітків. - М.: Академія.

2. Сапин М.Р., Бриксін З.Г. Анатомія, фізіологія дітей і підлітків. - М.: Академія, 2000.

3. [Електронний ресурс].-Режим доступу: http://libido.ws/wiki/Акселерація

4. [Електронний ресурс].-Режим доступу: http://www.studmayak.ru/work-2597.html

5. [Електронний ресурс].-Режим доступу: http://cikave.org.ua/suspilstvo/scho-take-akseleratsiya


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 520 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)