АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Догляд за шкірою обличчя

Прочитайте:
  1. IX. Догляд за хворими в післяопераційному періоді.
  2. VIII. Догляд за хворими в передопераційному періоді.
  3. XI. Закриті та відкриті механічні ушкодження. Догляд за хворими.
  4. XII. Термічні ушкодження. Електротравма. Догляд за хворими.
  5. XIII. Загальні проблеми при догляді за хворими з хірургічною інфекцією.
  6. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.
  7. XVI. Догляд за хворими з пошкодженнями та захворюваннями голови.
  8. XVIII. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями грудної клітки та органів грудної порожнини.
  9. Б) догляд за шкірою.
  10. Білет 29 ЗАГАЛЬНІ ЗАХВОРЮВАННЯ ПРЯМОЇ КИШКИ І НАВКОЛО ПРЯМОКИШКОВИХ ТКАНИН.КЛІНІКА. ДІАГНОСТИКА. ЛІКУВАННЯ.ГЕМОРОЙ.ОСОБЛИВОСТІ ДОГЛЯДУ ЗА ПРКТОЛОГІЧНИМИ ХВОРИМИ

Догляд за шкірою обличчя зводиться до трьох моментів: очищення, живлення, захист. Для правильного догляду за шкірою необхідно знати її тип (нормальна, суха чи жирна).

У дорослих людей нормальна шкіра зустрічається рідко. Така шкіра має рожево-бежевий відтінок, вона помірно матова, без вугрів, гладка і пружна, має достатню вологість і жирову змазку, хороше натягнення.

За нормальною шкірою необхідний менший догляд, ніж за жирною або сухою. Холодна вода зміцнює, освіжає шкіру. Гаряча – змиває шкірний жир, добре очищає, але при регулярному застосуванні гарячої води можуть розширитися судини, з’явитися в’ялість і млявість шкіри, тому необхідно вмиватися водою кімнатної температури або поперемінно обливати обличчя холодною і гарячою водою. Після вмивання шкіру витирають насухо.

Жирна шкіра має сірувато-жовте забарвлення, на ній видно розширені пори. Найчастіше вона зустрічається в середніх частинах спини і в середній частині обличчя (лоб, ніс, підборіддя). Даний тип шкіри можна охарактеризувати посиленою секрецією сальних залоз. Надлишок сала розширює гирла сальних залоз, закупорюючи їх, внаслідок чого можуть утворюватися комедони – чорні точки. Жирна шкіра менше піддається подразненню, легко переносить різні дії зовнішнього середовища. При такій шкірі можна щодня вмиватися теплою, але не гарячою водою з милом. Якщо шкіра надмірно жирна, то рекомендується вмиватися 2 рази на день. Слід періодично чистити лице в косметичному кабінеті при значно забрудненій шкірі обличчя.

Суха шкіра має жовто-рожевий колір, вона більш тонка, ранима і ніжна. Через тонкий епідерміс просвічуються розширені капіляри. Даний тип шкіри легко подразнюється від впливу вітру, сонця, води, морозу, мила, реагуючи на їх дію почервонінням, болючим натягом і відлущуванням епідермісу. В молодості догляд за сухою шкірою зводиться до очищення її від забруднень і пом’якшення рідким кремом, але доглядати слід регулярно і дуже ретельно, тому що така шкіра має тенденцію до передчасного старіння.

У домашніх умовах основними засобами особистої гігієни шкіри є маски і креми. Маски бувають лікувальні (їх слід робити тільки в косметичному кабінеті), відбілюючі і косметичні. Застосовувати маски можна два-три рази на тиждень.

Більшість сучасних кремів живлять і захищають шкіру, забезпечуючи її всіма необхідними речовинами. Для очищення і пом’якшення шкіри застосовують емульсії і рідкі креми, їх рекомендують під пудру і для протирання шкіри замість вмивання.

Для живлення шкіри є спеціальні креми для сухої, жирної і нормальної шкіри, наносяться вони на ретельно очищену шкіру. Креми для обличчя треба застосовувати щодня, але необхідно пам’ятати, що до одного й того ж крему шкіра звикає і його активна дія зберігається недовго, тому періодично слід міняти крем. Наносять і видаляють крем у напрямку шкірних ліній легкими дотиками пальців, щоб не зміщувати і не травмувати шкіру.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 322 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)