АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З чого починається пияцтво?

Прочитайте:
  1. В якій анатомічній ділянці кістки розпочинається остеомієлітичний процес?
  2. Внутрішній хід починається в надключичній ямці, йде до серця по стравоходу, шлунку і до тонкої кишки.
  3. Внутрішній хід починається над пупком, селезінка, шлунок, перше відгалуження до легких, верхніх дихальних шляхів, друге відгалуження йде до серця.
  4. Закінчення починається менструальноподібна кровотеча. З 5-го дня нового менструального циклу проводять
  5. Звідки починається поверхневий поперечний м”яз промежини?
  6. Розпочинається з периферії, то кров навіть при незначній гематомі може швидко відшарувати оболонки і
  7. Тромбофлебіт глибоких вен розвивається на 2-3 тижні після пологівю Захворювання починається
  8. Як називають фазу яєчникового циклу, що починається з першого дня менструального циклу та закінчується на 13-14 день?

ЗМІСТ

  • Вcтуп
  • З чого починається пияцтво?
  • Що відбувається в організмі людини в результаті прийому алкоголю
  • Що трапляється в результаті алкогольного сп'яніння
  • Тривале зловживання алкоголем, його наслідки
  • Схильність до алкоголізму
  • Залежність, від алкоголю
  • Вплив алкоголю на організм людини
  • Як можна позбутися алкогольної залежності?
  • Алкоголь і законодавство
  • Про міру і кількість випитого
  • Чи існують безпечні дози алкоголю?
  • Алкоголь і міфи

Втуп

 

Добре, міцне здоров'я — головна умова повноцінного життя. Здоров'я допомагає реалізувати свої плани, успішно розв'язувати життєві завдання й долати труднощі. Здоров'я значною мірою залежить від самої людини, її свідомості та поведінки. Для того щоб люди були не тільки фізично, а і соціально здоровими, за висловом Гіппократа, вони мають дотримуватися «благопристойної поведінки». Однак стан здоров'я юних українців останнім часом викликає тривогу.

Погіршення здоров'я дітей шкільного віку є не лише медичною, а серйозною соціально-педагогічною проблемою. Хто може навчити кожну дитину обирати стиль життя, що сприятиме збереженню і зміцненню здоров'я? Насамперед сім'я та батьки, а потім уже школа й педагоги.

Неблагополучний стан здоров'я дітей і підлітків у деяких випадках стає причиною їхньою девіантної поведінки. Серед неповнолітніх злочинців до 30% мають порушення здоров'я. На поведінку дітей та підлітків впливають хронічні захворювання, травми, послабленість нервової системи, погана спадковість.

Анатомо-фізіологічні особливості підліткового віку визначають високу чутливість молодого організму, на розвиток якого впливають фактори біологічного ризику, стан навколишнього середовища, соціально-гігієнічні умови, а також відсутність психологічних установок на здоровий спосіб життя.

Статистика результатів медичних обстежень свідчить про те, що сьогодні кількість здорових підлітків не перевищує 2—9%, та ще й зменшується з кожним роком, а в останнє десятиріччя ця тенденція набула стійкого характеру.

Дуже шкідливий вплив на стан здоров'я здійснює вживання наркотичних препаратів. А наркотик номер один для молоді — це алкоголь. Алкоголь належить до легальних наркотиків, тобто його вживання та купівля не переслідуються законом. Ставлення в суспільстві до його вживання навіть позитивне, тому можна свідчити про створення алкогольного культу, з усіма його атрибутами і традиціями.

Сучасна молодь, вступаючи в доросле життя і маючи доступ до вживання алкогольних напоїв, не думає про таку важливу складову свого майбутнього життя як здоров’я. Алкоголь – це найдоступніший і найуживаніший для сп’яніння наркотик.

З чого починається пияцтво?

 

Як правило, перша спроба вживання алкоголю здійснюється в ранньому підлітковому віці (близько 12 років), коли дитина — ще не сформована особистість і не може повністю усвідомлювати ризиків, пов'язаних зі споживанням наркотичних речовин. Навіть у багатьох дорослих існують хибні уявлення про те, що в невеликих дозах алкоголь може бути корисним для дитини. Під тиском реклами, ЗМІ та вже усталених традицій щодо споживання спиртного в підлітків можуть сформуватись неправильні уявлення про алкоголь. Звичайна заборона споживати спиртне не досить ефективна; на якомусь етапі вона може призвести до того, що дитина спробує алкоголь в іншому місці.

Причини першої спроби різноманітні. Але простежуються їх характерні зміни залежно від віку. До 11 років перше знайомство з алкоголем відбувається або випадково, або його дають «для апетиту», «лікують» вином, або ж дитина сама з цікавості пробує спиртне (мотив, властивий здебільшого хлопчикам). У старшому віці це частіше трапляється з традиційного приводу: «свято», «сімейне торжество», «гості» і т. д. Зазвичай це буває, так би мовити, «безневинна» чарочка на честь дня народження або іншого свята. І хоча це відбувається за згодою батьків, у колі родини, все ж і таке прилучення дітей до вина небезпечне. Адже варто раз доторкнутися до спиртного, як уже знімається психологічний бар'єр — і підліток уважає, що він уже має право випити з товаришами або навіть сам, якщо з'явиться така можливість. Недарма кажуть у народі: «Ріки починаються зі струмочка, а пияцтво — з чарочки». Загалом мотиви першої спроби вживання алкоголю такі:

· бажання потрапити до певного кола однолітків, де споживання спиртного є звичайним явищем;

· бажання здаватися дорослішим;

· переконаність у тому, що це «модно і круто»;

· з метою розслабитися, позбутись відчуття сором'язливості;

· з метою розвеселитися;

· задля спілкування;

· через тиск оточення;

· задля солідарності з компанією;

· для «анестезії» від образи, горя або фізичного болю.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 377 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)