АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Вроджена катаракта

Прочитайте:
  1. А) ОД: начальная возрастная катаракта. Интракапсулярная экстракция катаракты с очковой коррекцией.
  2. В) Це катаракта, що розвинулася після екстракапсулярної екстракції катаракти із залишкових елементів кришталика
  3. Вроджена глаукома
  4. Д) набухающая катаракта
  5. КАТАРАКТА
  6. Катаракта
  7. Катаракта
  8. Катаракта врожденная
  9. СТАРЧЕСКАЯ КАТАРАКТА

Лікування

Починати лікувати потрібно якомога раніше, тоді високі шанси повернути зір. Для лікування амбліопії розроблений комплекс вправ, терапевтичних методик лікування.

Найефективнішим методом вважається система відеокомп'ютерної корекції «БОС-ЛАБ», відеокомп'ютерний аутотренінг. Дитина спостерігає за картинкою, а в цей час датчики отримують інформацію про те, як працює око і головний мозок. Під час «правильної» роботи ока картинка на моніторі чітка, як тільки око працює неправильно зображення стає нечітким, картинка зникає. Так природні механизми роботи мозку запускають найбільш природній процес корекції амбліопії.

При використанні БОС-ЛАБу і сучасних лікувальних програм зір можна значно покращити, навіть у випадках важкої глибокої амбліопії з неправильною фіксацією. Важливо вчасно розпочати лікування.

Короткозорість

Короткозорість (міопія) - це порушення роботи ока, при якому зір вдалину стає нечітким. Це відбувається через зміни форми очного яблука: воно подовжується, і промені світла фокусуються перед сітківкою, а не на ній, як це відбувається в нормі.

Лікування

До 18 років короткозорість виправляють за допомогою окулярів, м'яких контактних лінз, спеціальним курсом терапевтичного лікування. Після 18 років ми рекомендуємо зробити лазерну корекцію, щоб повністю усунути проблему.

Далекозорість

Далекозорість (гіперметропія) - це порушення, при якому пацієнт нечітко бачить поблизу. Це пов'язано з тим, що очне яблуко вкорочене, і промені фокусуються не на сітківці, а позаду неї.

Лікування

Діти молодшого віку з невеликою далекозорістю і без косоокості не потребують лікування. Дітям старшого віку з астенопічні скаргами ми рекомендуємо коректувати гіперметропії за допомогою окулярів або контактних лінз з додаванням терапевтичних методик. Якщо лікування не почати вчасно, то хвороба може стати причиною погіршення здатності до навчання і позначиться на успішності.

Астигматизм

Астигматизм - це патологія рефракції ока, причина якого в неправильній формі рогівки або кришталика. У дитинстві призводить до погіршення зору, іноді - до розвитку косоокості та амбліопії.

Лікування

Для лікування астигматизму у дітей застосовують окуляри й контактні лінзи в поєднанні з комплексом лікувальних вправ.

Косоокість

Косоокість - захворювання, при якому один або обидва ока відхиляються від симетричної точки фіксації.

Лікування

В залежності від того, скільки дитині років, причини виникнення косоокість, з якого боку і в якій мірі є відхилення очей, лікар запропонує терапевтичне лікування або операцію. До консервативних методик відносять оклюзію (дитині на тривалий час закривають те око, яке краще бачить, таким чином мозок змушений працювати з тим оком, яке бачить гірше) і курси спеціальних терапевтичних вправ. Щоб ці види лікування були ефективними, їх потрібно починати якомога раніше, до того, як розвинеться амбліопія. У 70% випадків бінокулярний зір можна повернути без операції, використовуючи тренувальні комп'ютерні програми, які дозволяють досягти правильного положення очей. Фахівці «Візус-кідс» докладають максимальних зусиль, щоб повернути дітям повноцінний зір без хірургічного втручання. І тільки в крайньому випадку вдаються до нього.

При лікуванні косоокості всі зусилля повинні докласти лікар, дитина та її батьки, адже лікування може тривати як кілька тижнів, так і декілька років. Але найголовніше: кращий і швидший результат можна отримати, якщо виявити і почати лікувати захворювання якомога раніше.

Вроджена катаракта

Катаракта - захворювання очей, пов'язане з помутнінням кришталика. Вроджена катаракта обумовлена ​​народженням дитини з вже помутнілим кришталиком. В залежності від інтенсивності такого помутніння показано або лікування, або спостереження. При незначному помутнінні і відсутності розвитку катаракти зорова система дитини розвивається нормально. Якщо ж катаракта прогресує, зір може погіршитися аж до сліпоти.

Лікування

Лікування катаракти може бути медикаментозним (консервативним) і хірургічним. При медикаментозному лікуванні призначають вітамінні краплі, які затримують, але не розсмоктують помутніння в кришталику.

Основний і єдиний метод лікування дитячої катаракти - хірургічний. У його основі лежить методика заміни помутнілого кришталика штучною внутрішньоочної лінзою (штучний кришталик).

Найсучаснішим і найменш травматичним способом видалення вродженої катаракти є факоемульсифікація з імплантацією складаний лінзи. Цю методику виконують амбулаторно, вона характеризується малим розрізом і вважається золотим стандартом катарактальної офтальмохірургії. Крім того, факоемульсифікація не має вікових обмежень. Її можна застосовувати навіть у новонароджених.

 


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 376 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)