АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З теми : «Ревматизм. Вади серця»

Прочитайте:
  1. Заповніть таблицю «Властивості оболонок стінки серця»

Перший Київський Медичний Коледж

 

Тестові завдання

З дисципліни «Внутрішні хвороби»

з теми: «Ревматизм. Вади серця»

 

Викладач: Алєксєєнко М. К.

 

 

1. У пацієнтки з хронічною серцевою недостатністю в стадії декомпенсації визначено: ЧСС – 140 уд./хв.., а пульс 66 уд./хв. Назвіть медичний термін цієї патології.

А. Миготлива аритмія

В. Тахікардія

С.Брадикардія

D. Дефіцит пульсу

Е. Екстрасистолія

 

2. Бригаду ШД викликали до пацієнта 47 років, який скаржиться на інтенсивний стискаючий біль в ділянці серця, загальну слабкість, запаморочення, нудоту, задишку у стані спокою. Стан тяжкий, спостерігається блідість шкірних покривів, акроціаноз. АТ 70/20 мм рт. ст., пульс – 110 уд./хв., ЕКГ: QS в I, а VL, V1 – V4. Який препарат слід використати фельдшеру для корекції АТ?

А. Мезатон

В. Допамін

С. Адреналін

D. Сульфокамфокаїн

Е. Кофеїн

 

3. Бригада ШД була викликана на дім до пацієнта, який після перебування в кардіологічному відділенні приймав нітросорбід, еналапріл, аспірин. Вночі він прокинувся від нестачі повітря, страху. Сидить в ліжку, частота дихання = 28 за хв., ціаноз губ, пульс ритмічний, 90 уд./хв., АТ 140 мм рт. ст.. В нижніх відділах легені вологі хрипи. На ЕКГ у відведеннях III, avF QRS типу QR, сегмент ST на ізолінії, позитивний зубець Т. Яка тактика фельдшера в лікуванні ускладнення, що виникло?

А. Дигоксин

В. Лазикс

С. Верапаміл

D. Дофамін

Е. Преднізолон

 

4. Фельдшера викликаний на дім до пацієнтки А., 64 років. Діагноз: Гіпертонічна хвороба. Вранці після прийому каптопресу і атенололу різко встала з ліжка, втратила свідомість. Об’єктивно: Шкіра бліда, волога. Пульс слабкий, 110 уд./хв.. Тони серця послаблені, АТ 70/50 мм рт.ст. Дихання везикулярне. Змін з боку ЦНС немає. ЕКГ – гіпертрофія з перенавантаженням лівого шлуночка, на очному дні – симптоми Салюс II, Гвіста. Діагноз фельдшера?

А. Колапс

В. НЦД за змішаним типом

С. Синокаротидна непритомність

D. Синоаурикулярна блокада

Е. Динамічне порушення мозкового кровообігу

 

 

5. Пацієнт 38 років, напади загрудинного болю почастішали, виникають не тільки при навантаженні, а й у стані спокою, продовжуються до 15 – 20 хв. Нітрогліцерин знімає болі (15 таблеток на добу). Больові відчуття тривають тиждень. В анамнезі Q-інфаркт два роки тому. Був викликаний фельдшер ШД. Об’єктивно: пульс = 76 уд./хв., ритмічний, АТ – 120/80 мм рт.ст., на ЕКГ – шрамові зміни в зоні інфаркту. Яку схему препаратів для надання НД необхідно застосувати фельдшеру?

А. Аспірин, пропранолол, нітросорбід

В. Аспірин, верапаміл, нітросорбід

С. Ніфедіпін, метопролол, нітросорбід

D. Стрептокіназа, метопролол, нітросорбід

Е. Аспірин, актілізе, нітросорбід

 

6. Робітник хімічного заводу повернувся на роботу після тривалого лікування з приводу ревматизму (активна стадія). Який препарат повинен систематично (один раз на три тижні) вводити йому фельдшер здоров пункту з метою проведення вторинної профілактики ревматизму?

А. Ретарпен

В. Пеніцилін

С. Еритроміцин

D. Диклофенак

Е. Преднізолон

 

7. Пацієнт А., 23 років звернувся зі скаргами на задишку, періодичний сухий кашель, серцебиття, біль в ділянці серця. При огляді відмічається блідість шкіри, на щоках рум’янець з ціанотичним відтінком. При пальпації в ділянці верхівки серця – симптом «котячого муркотіння», при аускультації на верхівці – «ритм перепілки». Для якого захворювання характерні дані симптоми?

А. Стенокардія

В. Інфаркт міокарда

С. Стеноз гирла аорти

D.Недостатність мітрального клапана

Е. Стеноз мітрального отвору

 

8. Які препарати повинен мати фельдшер на ФАПі для надання невідкладної допомоги при гіпертонічному кризі?

А. Магнію сульфат, дібазол, седуксен, клофелін, лазикс

В. Адельфан, парацетамол, пірацетам

С. Ніфедепін, каптоприл, церебралізин

D.Клофелін, трентал, анальгін

Е. Кавітон, гіпотіазид, резерпін

 

9. До фельдшера звернулась пацієнтка із слідуючими показниками аналізів крові: Hb-98 г/л, лейкоцити – 10,5 /л, ШОЕ – 45 мм/год, С-реактивний білок (+++), ревматоїдний фактор у високому титрі. Про яке захворювання подумає фельдшер?

А. Ексудативний плеврит

В. Ревматизм

С. Ревматоїдний артрит

D.Туберкульозний артрит

Е. Перикардит

 

10. У пацієнта 52 років, якого доставила ШМД в стаціонар з діагнозом інфаркт міокарда з’явилась задишка, виражена загальна слабкість, загальмованість. Шкіра бліда з ціанотичним відтінком. Кінцівки холодні, холодний піт. Пульс ниткоподібний, АТ – 60/30 мм рт.ст. Яке ускладнення розвинулось у пацієнта?

А. Колапс

В. Кардіогенний шок

С. Набряк легень

D. Тромбоемболія

Е. Аритмія

 


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 577 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)