АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Синтез прямозубого внешнего зубчастого зачеплення

Прочитайте:
  1. B) Синтез секрета, разбавляющего сперму при эякуляции, участвует в предопределении дифференцировки гипоталамуса по мужскому типу,
  2. B) Синтезирует андрогенстероидный гормон, близкий по составу тестостерону и в небольших количествах - женские половые гормоны (эстроген и прогестерон).
  3. C) продвижение пищи, синтез биологически активных веществ,
  4. E. Прискорення синтезу протромбіну в печінці
  5. R синтеза белковых молекул
  6. V Образование сквалена (синтез холестерола)
  7. Алочака-питта — это огонь, отвечающий за зрительное восприятие. Располагается в глазах, управляет восприятием и усвоением света из внешнего мира.
  8. Анаболизм прокариот. Биосинтез углеводов
  9. Анаэробные пути ресинтеза АТФ.
  10. Анемии, развивающиеся в результате нарушения синтеза глобиновых ДНК, как правило, гиперхромные макроцитарные с мегалобластным типом кроветворения.

 

 

Мал. 5.1.

Через точки 1/, 2/, 3/, 4/... проводять радіуси 011/, 012/, 013/, 014/... і перпендикуляри до них. На цих перпендикулярах (дотичних до основної окружності) відкладають відрізки;;;;... Соединяя послідовно точки;;;.... Плавної кривої (за допомогою лекала) одержують эвольвенту для першого колеса.

Таким же способом будують евольвенту для зуба другого колеса.

5. Будують окружності вершин коліс радіусами і. Точки перетинання їх із відповідними эвольвентами - крайні точки на профілях голівок.

6. Будують окружності вершин коліс радіусами і. Слід зазначити, що радіус окружності западин може бути більше, дорівнює, менше радіуса основної окружності. Це залежить від числа зубів колеса і від коефіцієнта зсуву. Незалежно від того, яке положення займає окружність западин, повний профіль ніжки зуба складається з эвольвентной частини і перехідної кривої (галтели) радіусом. Якщо, те сполученню підлягають окружності западин і эвольвентный профіль зуба. Якщо, те ніжку зуба окружності до її перетинання з окружністю западин доповнюють лінійним радіальним відрізком, що і сполучають з окружністю западин. Центр окружності що сполучає галтели приблизно може бути визначена як точка перетинання эквидистантных (равноудаленных) на розмір щодо профілю зуба й окружності западин колеса кривых.

7. Будують радіусом ділильну окружність першого колеса і визначають точку (мал.5.1) її перетинання з профілем зуба. Від точки відкладають по ділильній окружності (користуючи побудовою, показаним на мал.5.2) дуги: уліво, управо, рівні кожна длине кроку. Від точок,, уліво відкладають (користуючи тим же побудовою) дуги,, рівні кожна товщині зуба.

Дуги,, поділяють навпіл у точках,,. Соединяя ці точки з центром, одержують осі симетрії зубів. Після цього вирізують із твердого паперу шаблон половини зуба, яким користуються при побудові інших зубів. Обов'язковим є побудова трьох зубів колеса

Аналогічно будують три зуби другого колеса.

Лінія зачеплення. Активною частиною теоретичної лінії зачеплення (мал.5.1) називають відрізок, укладений між точками перетинання лінії зачеплення з окружностями виступів коліс. Определив ці точки, позначають і наводять масною лінією активну частину лінії зачеплення. Позначений відрізок відповідає обертанню по годинній стрілка головного першого колеса. У точці лінії зачеплення контакт зубів починається, а в точці - закінчується.

Робітники ділянки профілів зубів. Ті ділянки профілів зубів, що беруть участь у зачепленні, називають робітниками. Для перебування цих ділянок визначають на профілі першого колеса точку (мал.5.1), сполучену з крайньою точкою голівки зуба другого колеса, а на профілі зуба - точку, сполучену з крайньою точкою голівки зуба першого колеса. Для цього через точку з центру проводять дугу радіуса до перетинання в точці з профілем зуба першого колеса і через точку з центру проводять дугу радіуса до перетинання в точці з профілем зуба другого колеса. Ділянки і профілів зубів є робочими ділянками профілів. Щоб позначити на кресленні ці ділянки проводять лінії, рівнобіжні і на відстані 1,5 - 2 мм і штрихують смужки, що утворилися. Тому що зуби перекочуються друг по другу з ковзанням, то довжини робочих ділянок профілів зубів не рівні між собою.

 


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 353 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.005 сек.)