АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лазеропунктура і акупунктура в медицині

ЛАЗЕРНА ТЕРАПІЯ

Енергія лазерного випромінювання має значної біологічну активність:

- протизапальне дію

- надає знеболюючий іпротивоотечний ефект

- покращує кровообіг та обмін речовин, уповрежденних тканинах

- стимулюємикроциркуляцию - роботу капілярів

- нормалізує жирового обміну (процес розщеплення ліпідів)

- викликає зниженнясвертиваемости крові "розріджує кров"

- покращує клітинний склад крові

- впливає стан імунної системи - підвищує імунітет

- сприяє загоєнню виразкових іраневих поверхонь

- перешкоджає розмноженню хвороботворних мікроорганізмів

- після лазерного опромінення будь-які медикаменти засвоюються швидше, ефект медикаментозної терапії посилюється як мінімум 2 разу.

ЛАЗЕРНА УСТАНОВКА нової генерації, що має каскадним,сканирующим ефектом. Спільна наукова розробка нашого центру й з українських НДІ. Ми ставили свої параметри інженерам, тобто. пояснювали, що хочемо з погляду, потім йшло докладне обговорення всіх параметрів і можливостей нового апарату, потім активно сперечалися, часом до хрипоти, кожна зі сторін доводила це і пропонувала свої варіанти технічного виконання нової установки. Таким образам, народилося диво – новий лазер, у якого великий потужністю, тобто. глибокої проникаючої здатністю у кістковій тканині організму людини, що сприяє швидкому загоєнню та ліквідації будь-якого запального процесу. І найголовніша «фішка» нової установки – це їїударно-волновая здатність. І це - можливість «розбивати солі» хребта, суглобів, відновлювати кровопостачанняповрежденних дисків і затиснутих нервових закінчень.

ЛАЗЕРОПУНКТУРА

лазерна терапія голкорефлексотерапія електропунктур

Лазеропунктура – методпунктурной фізіотерапії, що полягає у впливі на точки акупунктуринизкоенергетическим лазерним випромінюванням. Метод називають також лазерної рефлексотерапією іпунктурнойлазеротерапией. Ініціатива впливу променем лазера в точки акупунктури, очевидно, належить В.М.Инюшину зсотр. (1975).

Вирізняють дві основні способу лазерної рефлексотерапії:лазеропунктура – вплив лазерним випромінюванням на точки акупунктури без тріщини шкірних покровів;лазероакупунктура – глибока лазерна стимуляціяакупунктурних точок через порожнисту голку, у якому вводитьсясветовод, проводить лазерне випромінювання.

Длялазеропунктури найчастіше використовують малопотужні лазери, генеруючі випромінювання у червоній і ближньої інфрачервоної областях оптичного спектра. Длячрескожного на більш поверхово розташовані точки варто використовувати випромінювання червоного спектра, для на значно глибинніші структури випромінювання інфрачервоного спектра. Однією з вимог до апаратурі для лазерної рефлексотерапії є можливість обмеженого площею впливу (до 1см2). Причрескожнойлазеропунктуре найефективніше контактне з компресією вплив, що дуже зменшує втрати лазерного випромінювання.Лазеропунктура може здійснюватися як і безупинному, і у імпульсному режимах генерації випромінювання. При виборі частоти треба враховувати, що низька частота (1-10 гц) надає переважно тонізуючий ефект, причому більше високі частоти (20-100 гц) – седативний.

Параметри впливу відчутно залежить від локалізаціїоблучаемих точок. Щільність потоку потужності дорівнює орієнтовно 5мВт/см2 (максимально 20мВт/см2) однієюкорпоральную і 2мВт/см2 (максимально 10мВт/см2) нааурикулярную точку. Час на однукорпоральную точку становить 10-20 з (але з понад 34 з), однієюаурикулярную точку – 3-5 з (але з понад десять з). Сумарна час впливу до 2 хв (максимально 5 хв) накорпоральную і 20-30 з (максимально 1 хв) – нааурикулярную. Сумарна щільність енергії припунктурнойлазеротерапии має перевищувати 2Дж/см2. Кількістьоблучаемих точок – до 8-10. Курс лікування зазвичай становить 10-15 процедур.

Пунктурная лазеротерапія має протизапальною, знеболюючим, спазмолитическим, судинорозширювальним, седативним, стимулюючим обмінні ірегенераторние процеси дією.Лазеропунктура вирізняється високою ефективністю,безболезненностью, швидкістю отримання терапевтичного іасептичностью, але її проведення вимагає суворого дотримання технологій і техніки безпеки.

Лазеропунктура показано при: артеріальною гіпертензії, бронхіальній астмі, запальних процесах різної локалізації, остеохондрозі хребта з від неврологічних проявами, больових синдромах різного генезу,гипоталамическом синдромі, мігрені, неврозах та інших захворюваннях.

Противопоказаналазеропунктура при: доброякісних і злоякісних пухлинах будь-який локалізації, активних васкулитах, нефритах іпиелонефритах, дифузних коллагенозах.

Широко застосовується приЛОР-патологии. Через війну багаторічної практики спостерігаються хороші результати при вплив на слизові оболонки ротовій і носових порожнин.

Сутність методу зводиться до впливу на точки акупунктури безперервним чи імпульсним поляризованим інфрачервоним випромінюванням. Час впливу від 8 сек до 2 хв. кожну точку. Лазеропунктура знаходить усе більше застосування, насамперед у лікування захворювань, основу яких вмостилися порушеннянейро - судинної трофіки (нейрогенние і судинні захворювання, запальним процесам, обмінні порушення, типуартрозов та інших.). Вибір точок впливу ввозяться відповідність до правилами китайської медицини. За один сеанс здійснюється вплив на виборах 4- 20 АТ. Дуже близьке дію надає опромінення АТ з допомогою інфрачервоних діодів.

ГОЛКОРЕФЛЕКСОТЕРАПІЯ

Для непосвячених уколи голками може бути досить дивний спосіб підтримки здоров'я та перемоги доброго самопочуття, але китайці роблять саме це з більшим успіхом вже понад п'ять тисячі років.

Історія акупунктури

За давньою китайською легендою, п'ять тисяч років тому жив один воєначальник, котрий страждав від болю внизу спини. Ця хвороба сьогодні відома як «запалення сідничного нерва». Під час вирішального бою полководець я був поранений стрілою в ахіллове сухожилля. До його подиву, біль відразу зникла. Вигравши бій, полководець вирішив перевірити взаємозв'язок між пораненням і зниклим болем. Серед своїх підлеглих він вибрав солдата, який страждав від тієї ж хвороби, і вколов його списом у те ж місце, куди поранило його самого. Солдат миттєво відчув полегшення. Здогад полководця підтвердився, і метод запозичили мирні жителі. Так була відкрита акупунктура.

Методика, що називається акупунктурою, з'явилася, як у Книзі Жовтого Імператора були описані звані меридіани. Оскільки ци (здорова, хороша енергія) циркулює у нашому тілі особливими енергетичним шляхаи, ці меридіани називають центральними шляхами людського життя, смерті, здоров'я, хвороб Паркінсона й емоцій. Ці дванадцять меридіанів пов'язують окремі внутрішні органи та системи. З іншого боку, вздовж системи меридіанів існують понад тисячу точок, потрібно стимулювати підтримки потоку ци. Вони називаються акупунктами. Щоб скоригувати і врівноважити потік ци, у яких устромляють спеціальні голки (стерилізовані чи одноразові, із нержавіючої сталі, золота, срібла завтовшки волосся). Коли поток ци хороший, людина здорова. Західні вчені підтверджують існування цих меридіанів.

Поряд із традиційною медициною, нашого часу дедалі більшого поширення отримує медицина нетрадиційна. Основна відмінність її у лікуванні не так внутрішніх механізмів захворювання, скільки зовнішніх проявів (симптомів). Нетрадиційна медицина існує стільки, скільки існує сама людина. З давнини відомі методи лікування різноманітних захворювань з допомогою голковколювання, припікання, фітотерапії тощо.

Особливе місце серед усіх різновидів нетрадиційної медицини займає акупунктура. Термін походить від двох латинських слів:acus (голка) іpunctura (укол). В Україні більш поширений термін "голковколювання". Метод залежить від вплив на біологічні активні точки організму людини. Попри очевидне назва, акупунктура включає у собі як методи лікування у вигляді голок, а й банкову терапію, припікання, кровопускання, точковий масаж – загалом, все методи точечної на людське тіло.

Акупунктура широко використовують у сучасної медицині з метою тонізуючого, заспокійливого, болезаспокійливого або стимулюючого на пацієнта. Попри ставлення до "альтернативним" методам медицини, акупунктура показала чудові результати при лікуванні багатьох захворювань. Вивчення біологічно активних точок людського тіла триває й у час, а МіністерствоЗдравоохранения видає ліцензії кваліфікованим фахівцям у сфері акупунктури.

Сучасна акупунктура включає у собі досить багато понять. Зокрема, існує традиційне голковколювання,електропунктура,акупрессура,аурипунктура, масажшиацу, кровопускання, припікання, точковий і банковий масаж,бауншейтизм й багато іншого. Десь на сторінках даного сайту ви знайдете всю необхідну інформацію про акупунктурі, її видах, історії виникнення, застосовуваних інструментах і методиках лікування.

ЭЛЕКТРОПУНКТУРА

Электропунктура - метод на біологічні активні точки з допомогою мікродозфизиологичних струмів. За такої маніпуляції цілісність шкірних покровів зберігається, процедура безболісна, високо ефективна при протипоказання доиглорефлексотерапии.

Миллиметровие хвилі

При різкій зміні яскравості об'єктів чи рівня половини їхньої освітленості у спостерігача тимчасово порушується зорове сприйняття цих об'єктів. Виявлено виникнення подібного ефекту при вплив міліметрових хвиль на органи зору. Пристрій тимчасовогонелетального на людини побудовано у цьому принципі.

Миллиметровие хвилі відповідають діапазону частот від 30 ГГц до 300 ГГц, для них також використовується термінкрайневисокочастотное випромінювання (>КВЧ-излучение). Характерною ознакою цього випромінювання є сильне поглинання у воді й водних розчинах. Наприклад, після проходження міліметрового шару води випромінювання із довжиною хвилі 8 мм послаблюється приблизно 100 разів, і удесятеро 000 раз при довжині хвилі 2 мм. Це пов'язано з тим, щовращательних рухів молекул води викликають цю галузь спектра електромагнітних хвиль. Тому відбувається швидка перекачування енергії електромагнітного поля була в ці ступеня свободи молекул з наступним переходом енергії в тепло з допомогоюмежмолекулярних сутичок

 


 


Дата добавления: 2015-11-28 | Просмотры: 759 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.006 сек.)