АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

З. Базовi знання, вмiння, навички, нео6хiднi для вивчення теми (мiждисциплiнарна iнтеграцiя)

Інструкція до практичного заняття № 7

Тема: «Лікарські засоби, що пригнічують центральну нервову систему ». Засоби для наркозу : Засоби для інгаляційного наркозу; Засоби для неінгаляційного наркозу; Спирт етиловий;

Предмет:„Фармакологія

 

Спеціальність:„ Фармація. ”

 

1. Актуальнiсть теми:

Хірургічне втручання неминуче викликає механічне ушкодження тканин і органів, болючу й емоційну реакцію з порушеннями вегетативних реакцій аж до шоку, що загрожує життю і здоров'ю.

Тому хірургічні втручання вимагають спеціального забезпечення, одним із яких є наркоз. Не існує ідеальних наркозних засобів і для кожного хворого варто підбирати найбільш адекватний засіб.

Студенти повинні навчитися орієнтуватися в особливостях фармакодинаміки існуючих наркозних засобів, (ступеня безпеки при використанні і т.д.). Одним із широко застосовуваних методів компенсації недоліків окремих речовин є їхнє комбіноване застосування іпотенціювання за допомогою ненаркозних засобів.

Близький до наркозних речовин за своїми властивостями етиловий спирт, що знаходить застосування в медичній практиці, але більш важливо, що має місце зловживання їм, що веде до розвитку гострого і хронічного отруєння алкоголем (алкоголізм).

Тому кожен фармацевт повинний мати уявлення про фармакологічні і токсикологічні властивості етилового спирту, способах боротьби зі зловживаннями цією речовиною.

 

2. Навчальні цiлi:

1.Визначати групову належність наркозних засобів.

2. Передбачати зміна функцій організму під впливом наркозних засобів та етилового спирту відповідно до їхньої фармакодинаміки і фармакокінетики (у терапевтичних і токсичних дозах)

3. Iнтерпретувати показання до застосування лiкарських засобiв вiдповiдно знань фармакодинамiки.

4. Оцiнювати спiввiдношення користь/ризик при застосування лiкарських засобiв, що визивають наркоз.

5. Винести судження про можливiсть виникнення побiчних ефектiв вивчаємих засобiв з метою їx запобiгання.

6. Виписати рецепти та провести фармакотерапевтичний аналіз виписаних препаратів, що визивають наркоз та застосовиваються для лікування алкоголізму.

 

З. Базовi знання, вмiння, навички, нео6хiднi для вивчення теми (мiждисциплiнарна iнтеграцiя)

 

Назви попереднiх дисциплiн Отриманi навики
1. Латинська мова Володiти навичками виписування рецеnтiв.
2. Фiзiологiя Оцінювати роль хемо- і електрозбудливих мембран у механізмах міжнейронній синаптичній передачі Інтерпретувати функції різних структур ЦНС - кори, ретикулярної формації, довгастого мозку, спинного мозку. Трактувати субординаційні відносини між корою та підкорковими структурами.
З. Органічна хiмiя Трактувати процес окислення етилового спирту

 


Дата добавления: 2015-11-28 | Просмотры: 228 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)