АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Об 'єктивне обстеження.

5.1. Загальний огляд. Температура тіла, пульс, зріст, маса, група крові та резус-фактор, артеріальний тиск.

Загальний стан жінки задовільний. Свідомість її ясна, положення у ліжку активне.

Конституційний тип. Ступінь вгодованості. Статура нормо-, гіпер- або атенічна.

Будова скелету. Симптоми перенесеного рахіту (деформація черепа, потовщення реберних хрящів, "курячі" груди, потовщення епіфізів довгих кісток кінцівок, скривлення ніг, шаблеподібні гомілки, рубці, кістковий туберкульоз).

Стан шкіри і слизових оболонок. Шкіра та видимі слизові оболонки блідо-рожевого кольору, теплі. Тургор та вологість шкіри звичайні. На шкірі тулуба та кінцівок висипань, розчухів, крововиливів, судинних та трофічних змін, варикозно розширених вен не виявлено, наявні стрії вагітних. В нижній ділянці живота справа є … післяопераційних рубців після …. операцій.

Підшкірна жирова клітковина розвинута помірно, рівномірно. Набряки не виявляються.

Периферичні лімфатичні вузли не пальпуються.

Обличчя симетричне, шкіра та видимі слизові оболонки звичайного кольору. Очні щілини симетричні, звичайної форми та розмірів, однакові. Склери звичайного кольору.

Губи звичайного кольору та вологості. Язик звичайної форми, розмірів та кольору, вологий, нашарування немає.

Стан зубів, мигдаликів, щитовидної залози. Мигдалики без патологічних змін. Щитовидна залоза звичайних розмірів, м'яко-еластичної консистенції, безболісна.

Форма шиї не змінена, пульсації судин та набухання шийних вен не спостерігається.

М'язи розвинені помірно, тонус звичайний. Суглоби нормальної конфігурації; без деформацій, ознак гострого запалення не спостерігається. Рухомість у суглобах відповідає віковим нормам.

Зріст жінки - 168 см, вага - 75,5 кг.

5.2. Дослідження окремих органів та систем (короткий опис).

Органи дихання.

Форма грудної клітини нормостенічна, епігастральний кут прямий. Обидві половини грудної клітини симетричні, однаково беруть участь в акті дихання. В акті

дихання допоміжна мускулатура не задіяна. Частота дихання -

….. за 1 хв. Задишка відсутня.

При пальпації грудної клітини її резистентність фізіологічна, болю при пальпації не спостерігалось. Голосове тремтіння без патологічних змін.

При порівняльній перкусії над симетричними ділянками грудної клітини - ясний легеневий звук, над простором Траубе - тимпаніт.

При топографічній перкусії висота стояння верхівок, ширина полів Креніга, нижні межі легень без патологічних змін. Активна та пасивна рухомість легень у межах фізіологічної норми.

При аускультації над легенями на симетричних ділянках ділянках вислуховується везикулярне дихання. Додаткових дихальних шумів не виявлено. Бронхофонія у межах фізіологічної норми.

Серцево-судинна система. При огляді ділянки серця та великих судин вип'ячувань, обмеженої пульсації не виявлено. Шкіра верхньої частини грудної клітини та шиї не змінена, патологічної пульсації артерій та набухання вен шиї не спостерігається, пульсації в епігастральній ділянці не виявлено.

При дослідженні пульсу на променевих артеріях - однаковий по величині на обох руках. Частота пульсу - 78/хв. Пульс правильного ритму, помірного напруження та величини. Дефіцит пульсу відсутній. Пульсація артерій стопи збережена.

При пальпації ділянки серця верхівковий поштовх визначається у 5-му міжребер’ї по l.medioclavicularis sinistra. Він позитивний, помірної висоти та сили, звичайної ширини. При пальпації в проекції великих судин патологічних симптомів не виявлено.

При перкусії ділянки серця межі відносної серцевої тупості, ширина судинного пучка без патологічних змін.

При аускультації ділянки серця ритм серцевої діяльності правильний. Частота серцевих скорочень - 78 /хв. На верхівці тони у фізіологічному співвідношенні, шумів та акцентів немає. При аускультації стегнових судин та судин шиї патологічних звукових феноменів не виявлено.

Артеріальний тиск однаковий на обох руках, він складає 110/80 мм.рт.ст. сидячи та напівлежачи.

Система органів травлення. При огляді живіт правильної овальної форми, збільшений за рахунок вагітності. При зміні горизонтального положення на вертикальне живіт форму не змінює. Розширення підшкірних вен, висипань та розчухів на шкірі живота не спостерігається. Живіт приймає участь в акті дихання. Видимої перистальтики, пульсації в епігастральній ділянці не виявлено. «Мармурової пігментації» не виявлено, на животі в нижньому відділі справа є ….. післяопераційні рубці. Стрїї вагітності.

При поверхневій пальпації живіт м'який, безболісний. Патологічної резистентності чи напруження м'язів передньої черевної стінки, патологічних вип'ячувань передньої черевної стінки та пухлиноподібних утворень не виявлено. Симптом Щьоткіна-Блюмберга негативний.

При глибокій ковзаючій методичної пальпації за методом Обра зцова-Страж еско патологічних змін не виявлено.

При перкусії живота визначається тимпаніт різних відтінків. Збережена печінкова тупість. Вільної рідини у черевній порожнині перкуторно виявити не вдається, симптом флюктуації негативний.

При перкусії межі печінки без патологічних змін. При пальпації нижній край печінки не виступає з-під краю правої реберної дуги. Симптоми Ортнера, Менделя, Мерфі та френікус-симптом негативні. Болючість в точці Кера, з холедохо-панкреатичній зоні відсутня.

Перкуторно-поперечний розмір селезінки визначається між 9-м та 11-м ребрами по 1.ахіllaris anteriог sіnіstra.

Пальпаторно підшлункова залоза та селезінка не визначаються.

При аускультації вислуховуються звичайні кишкові шуми.

Система сечовиділення. При пальпації нирки не виз­начаються. Симптом Пастернацького негативний з обох боків. При пальпації та перкусії у надлобковій ділянці сечовий міхур без болісний.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 733 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)