АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

При обстеженні у хворої виявлено перевищення рівня цукру у крові. Дисфункція якої залози внутрішньої секреції спостерігається у хворої?

Прочитайте:
  1. E. - Прищитоподібної залози.
  2. E. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  3. J. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  4. O. Через білу речовину коліна внутрішньої капсули
  5. Анатомічні дефекти і прирівняні до них стани
  6. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
  7. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  8. Б – тести для контролю вихідного рівня знань.
  9. Білковий склад плазми крові.
  10. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції

A. Підшлункової; *

 

При обстеженні у хворої виявлено сильну спрагу, сухість у роті, які з’явилися після сильного нервового потрясіння. При лабораторному обстеженні виявлено перевищення рівня цукру в крові. Захворювання якої ендокринної залози діагностовано у хворої?

A. Підшлункової; *

 

При обстеженні у хворої виявлено тремор пальців рук та всього тіла, м’язову слабкість, серцебиття, порушення сну, схуднення при підвищенному апетиті. Симптоми захворювання якої із залоз внутрішньої секреції спостерігаються у хворої?

A. Щитоподібної; *

 

Хвора скаржиться на те, що останнім часом її вуха, ніс та кисті почали збільшуватись у розмірі. Гіперфункція якої залози супроводжується подібними симптомами?

A. Гіпофіза; *

 

При обстеженні у хворої виявлено екзофтальм, тремор повік, тахікардію. Захворювання якої ендокринної залози супроводжується такими симптомами?

A. Щитоподібної; *

 

У хворого судоми. Про гіпофункцію якої ендокринної залози можна думати?

E. Прищитоподібної залози. *

Який орган розміщений у верхньому середостінні і може здавлювати трахею?

B. Вилочкова залоза; *

 

10. Функція якої залози внутрішньої секреції порушена у жінки при погрубшанні у неї голосу та підвищенні волосистості ділянок тіла?

E. Надниркових залоз. *


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 521 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)