АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

E. - Відведення та згинання.

Прочитайте:
  1. Векторна теорія формування ЕКГ. ЕКГ, відведення. Походження зубців, сегментів, інтервалів ЕКГ.

30. При падінні на випрямлену руку чоловік отримав травму. М’язи плечового поясу напружені, різко видається плечовий відросток лопатки, під ключицею пальпується голівка плечової кістки. Який діагноз можна поставити?

A. - Вивих у плечовому суглобі;

B. - Вивих у грудинно-ключичному суглобі;

C. - Вивих в акроміально-ключичному суглобі;

D. - Перелом плечової кістки;

E. - Перелом ключиці.

31. При падінні на приведену до тулуба праву руку постраждалий відчув хрускіт та різкий біль у верхній третині правого плеча. Рухи в плечі неможливі, є деформація у верхній його третині. Які кістки можуть бути пошкоджені?

A. - Ребра;

B. - Плечова кістка;

C. - Лопатка;

D. - Ключиця;

E. - Грудина.

32. При переході вулиці дитину вдарив автомобіль у лівий бік. У лікарні при огляді виявлено кровопідтік на лівій половині грудної клітки, різкий біль при пальпації, при спробі здавити грудну клітку відчувається хрускіт. Які кістки можуть бути пошкоджені?

A. - Грудні хребці;

B. - Ключиця;

C. - Лопатка;

D. - Тазова кістка;

E. - Ребра.

33. При рентгенологічному обстеженні на знімку визначається вроджений розтвір правих ніжок дуг І-ІІ грудних хребців. Що можна діагностувати в хворого?

A. - Грудний кіфоз;

B. - Грудний лордоз;

C. - Перелом дуг І-ІІ грудних хребців;

D. - Spina bifida;


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 608 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)