АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Новий етап розвитку знань про будову функції головного мозку у 19ст.

Прочитайте:
  1. D. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  2. E Аномалії розвитку нервової системи
  3. E. - Бічний ріг сірої речовини спинного мозку на рівні СVIII – ThI.
  4. E. - Зарощення водопроводу головного мозку.
  5. E. - Кутова закрутка тім’яної частки великого мозку.
  6. I. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  7. II. Завдання і функції спеціального будинку-інтернату
  8. II. Завдання та функції відділення і порядок надання соціальних послуг
  9. N. У нижніх горбиках покрівлі середнього мозку
  10. Активований парциальний тромбопластиновий час (АПТЧ) (за Caen та співавт.)

В.О. Бец (1834 - 1894) перший описав у п'ятому шарі кори півкуль головного мозку великі пірамідальні клітини кори великого мозку, які в науці носять його ім'я. Він також перший визначив морфологічно рухову зону мозку та різницю клітинної будови різних ділянок кори великого мозку. Його справедливо вважають засновником науки про архітектоніку кори головного мозку. Саме В.О. Бец створив передумови для вивчення локалізації вищих нервових центрів.

Бехтерєв (понад 600 наукових праць). Він відкрив нові провідні шляхи мозку, з'ясував роль окремих нервових центрів, відкрив ряд нових нервових центрів.Бехтерєв є одним з засновників анатомо-фізіологічного напряму в невропатології і психіатрії. Розробив об'єктивні методи вивчення нервово-психічного розвитку дітей. Зробив першу спробу об'єктивно вивчити вплив колективу на психіку і поведінку людини.Один з основоположників нейрохірургії і експериментальної психології в СРСР.

Сепп описал в 1937 г. четверохолмный рефлекс и его изменения, а в период Второй мировой войны изучал проблемы военной медицины, в том числе воздушную контузию, каузалгию, травмы периферической нервной системы. Известен работами по мозговому кровообращению, эпилепсии, нейротравматологии, патофизиологии и гистологии нервной системы. Основной труд Евгения Константиновича, посвященный филогенезу нервной системы, «История развития нервной системы позвоночных от бесчерепных до человека» был впервые издан в 1949 году. В последние годы жизни Сепп переработал и дополнил книгу, вышедшую в 1959 году вторым, посмертным, изданием.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 455 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)