АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Характеристика ступенів руйнування споруд і обладнання ударною хвилею

Прочитайте:
  1. II. Лебон и его характеристика массовой души
  2. III. Характеристика на интерна
  3. IX. Характеристика основных классов АМП
  4. А) Характеристика методів візуалізації сечової системи, показання до застосування, їх можливості та обмеження.
  5. Анатомическая характеристика
  6. Анатомическая характеристика
  7. Анатомічна та фізіологічна характеристика ретикулярної формації
  8. Анатомо- фізіологічна характеристика білої та сірої речовин спинного мозку.
  9. Анатомо- фізіологічна характеристика ендокринної системи. Гормони як біологічно-активні речовини.
  10. Анатомо- фізіологічна характеристика печінки, підшлункової залози, як важливих органів травлення, небезпека патологічних їх змін.
Ступені руйнувань Характер руйнувань  
   
Повні     Сильні   Середні   Слабкі   В будівлях і спорудах зруйновані всі основні несучі кон­струкції та перекриття. Відбудова неможлива. Обладнання і техніка ремонту не підлягають. В будівлях і спорудах зруйнована більша частина стін і перекриттів. Відбудова можлива, але недоцільна, бо приз­водить практично до нового будівництва. Обладнання і техніка в основному зруйнована і деформована. В будівлях і спорудах зруйновані не несучі конструкції, можливі тріщини в зовнішніх стінах. Деформовані окремі вузли обладнання і техніки. Для відбудови потрібний ка­пітальний ремонт. В будівлях і спорудах зруйновано частину внутрішніх пе­регородок, заповнення дверних і віконних отворів. Облад­нання має незначні деформації. Для відбудови потрібен поточний ремонт.

 

 

При вибуху газоповітряної суміші утворюється осередок ураження - територія, в межах якої відбувається ураження людей, руйнування будівель і споруд, пожежі. Осередок ураження умовно поділяють на зони: повних, сильних, середніх і слабких руйнувань. В зоні повних руйнувань надмірний тиск ударної хвилі / Рф/ складає 50 кПа і більше, в зоні сильних руйнувань Рф = 30-50 кПа, в зоні середніх руйнувань Рф = 20-30 кПа і в зоні слабких руйнувань Рф = 10-20 кПа. Коли нанести зони ураження на план об'єкту народного господарства /підприємства/, можна орієнтовно судити про ступені ураження різних об’єктів підприємства. Більш точне представлення про ступені руйнування підприємства можна скласти за допомогою таблиці /Додаток 3/.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 556 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)